Seuraa 
Viestejä45973

Käsityshän on, että tuhoamalla historiankirjat saat poispyyhityksi historian. Aleksandrian kirjasto tuhottiin Roomalaisten toimesta uuden uskon alta.

Sanallinen perimätieto on kuitenkin jättänyt jälkensä kulttuuriin. Esimerkiksi Kalevala on nykyään ainoita "virallisia" lähteitä suomalaista kulttuuria tukiessa. Kristinuskon tullessa Suomeen tuhottiin kaikki "pakanallinen kirjallisuus", kuten muuallakin. Mistä Suomenkieli on tullut? Miksi vieläkin arvotaan kulttuurien alkukehtoja?

http://forums.atlantisrising.com/ubb/ul ... 1;t=001044

pitkä threadi ja vielä englanniksi, mutta luulisi kiinnostavan.

Kommentit (9)

salai
Seuraa 
Viestejä8232
pampu
. . . Roomalaisten . . .Suomenkieli . . .

Paljonko ne maksaa, kun opetat täällä historiaa?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

http://www.mikaelagricola.fi/mikaelagricola/
"1500-luvulla Saksassa oli alkanut vaikuttaa katolisen kirkon uudistamista vaativa liike, reformaatio eli uskonpuhdistus. Liikkeen keskuspaikaksi muodostui Wittenberg, jossa vaikutti yksi uskonpuhdistuksen keskushahmoista, tohtori Martin Luther. Suomessakin kirkon palvelukseen tarvittiin ”uuden opin” miehiä, ja muutamia pappeja lähetettiin Wittenbergin yliopistoon opiskelemaan vuonna 1536, Mikael Agricola heidän joukossaan.
Maisterin tutkinnon suoritettuaan Agricola palasi Turkuun vuonna 1539, jossa sai toimen Turun koulun rehtorina. Uskonpuhdistuksen ajatuksiin kuului kansankielisen Raamatun saaminen ja Suomessa käännöstyöhön ryhtyi Mikael Agricola. Hän oli ilmeisesti aloittanut Uuden testamentin käännöstyötään jo ennen lähtöään Wittenbergiin, ja työ oli seurannut hänen mukanaan Saksan kautta Suomeen."

Kirkko toi kirjoitetun suomenkielen. Pakanat tosin saivat huutia ihan oikeasti. Peli oli paikoin raakaa.
Esimerkiksi se "Lalli tappoi piispa Henrikin" on pelkkää fiktiota. Sen nimistä piispaa ei ole ollut silloin.

pampu
Käsityshän on, että tuhoamalla historiankirjat saat poispyyhityksi historian. Aleksandrian kirjasto tuhottiin Roomalaisten toimesta uuden uskon alta.

Roomalaisten oli tarkoitus säilyttää kirjasto, mutta se paloi ilmeisesti vahingossa koska eivät kaikki sotilaat tienneet että sitä ei saa tuhota.
Muistaakseni oli olemassa käsky että kirjastoa ei nimenomaan saa tuhota.

Roomalaiset eivät olleet niin tyhmiä että olisivat tahallisesti polttaneet kirjaston joka oli silloin maailmankuulu, sinne oli koottu sen ajan kaikki tietämys taivaan ja maan väliltä.
Roomalaiset eivät myöskään halunneet tappaa Arkhimedeksen kun he valtasivat syrakysan, vaan annettiin nimenomainen käsky että häntä ei saa tappaa. Joku sotilas sitten tappoi vahingossa Arkhimedeksen kun ei tunnistanut häntä. Arkhimedeksen viimeiset sanat olivat "Älä sotke ympyröitäni". Ilmeisesti tästä suuttuneena sotilas käytti gladiustaan (roomalainen miekka). Sillä eihän vihollinen voi sanoa mitä valloittaja saa tehdä tai ei.

tietää
http://www.mikaelagricola.fi/mikaelagricola/
"1500-luvulla Saksassa oli alkanut vaikuttaa katolisen kirkon uudistamista vaativa liike, reformaatio eli uskonpuhdistus.

Uskonpuhdistus : Alkuperäisten Seurakuntien ja niihin kuuluvien ihmisten joukkotuhonta ja pakkokääntäminen uskoon joka ei juurru Valtakuntaan.

tietää
Liikkeen keskuspaikaksi muodostui Wittenberg, jossa vaikutti yksi uskonpuhdistuksen keskushahmoista, tohtori Martin Luther.

Martin Luther ei ollut saksalainen vaan Gootti (Goat, Vuohi, Pässi). Yksikään niistä "pyhistä isistä" joka suoraan tai epäsuoraan osallistui kansanvainoihin ja joukkomurhiin ei ole kirjattu Elämän kirjaan vaan he ovat siellä mitä itse kehittivät: Helvetti. Kaikki kirkot on rakennettu esi-isiltämme varastetulle maalle. Kaikki mitä kristinusko omistaa on esi-isiltämme varastettu tai kopioitu. Raamattu on kirjoitettu niiden kansojen kirjoista joita kristinusko vainosi ja se oppi mikä esimerkiksi tänne tuotiin, perustuu vain Mieleen eikä Sieluun - sillä joka opin toi, ei ollut Sielua: Synnin tekijä on sen alkuperä, se joka levitti syntiä sen kaikissa muodoissa ja se toi m. m. synti sanan. Syntiä ja syntistä ei ollut ennenkuin se tuli ja toi mukanaan helvetin.

Koska oppi on vain Mielen mukaan, ei kukaan ole oppinut mitään 1700 vuoteen - paitsi uskomaan. Tänään kysytään samoja kysymyksiä kuin 1000 vuotta sitten. Sama koske tiedettä koskien Suomen kansan historiaa. Kukaan ei ole oppinut mitään viimeisen 5-6 sukupolven aikana. Pseudofiilinen tiede kertoo kristinuskon aikanaan levittämän propagandan pohjalta eri sadun (teorian) sukupolvelta toiselle ja kehittelee kulttuureja joita ei koskaan ole ollut olemassa. Sitäpaitsi ei ole kuin 1 Pyhä Isä, kaikki muut ovat tekopyhiä.

tietää
Suomessakin kirkon palvelukseen tarvittiin ”uuden opin” miehiä, ja muutamia pappeja lähetettiin Wittenbergin yliopistoon opiskelemaan vuonna 1536, Mikael Agricola heidän joukossaan.

Mikael Agricolaa ei ole koskaan ollut olemasskaan. Hän on yksi monista kristinuskon/ruotsalaisten keksimistä "suurmiehistä" joiden kautta on markkinoitu "sivistystä ja kristinuskoa".

tietää
Kirkko toi kirjoitetun suomenkielen. Pakanat tosin saivat huutia ihan oikeasti. Peli oli paikoin raakaa. Esimerkiksi se "Lalli tappoi piispa Henrikin" on pelkkää fiktiota. Sen nimistä piispaa ei ole ollut silloin.

Kuten ei myöskään Mikael Agricolaa. ABC -kirjaa ei ole kirjoitettu 1500 -luvulla vaan paljon myöhemmin. Kieliopillisesti se on 1800 -luvulta. Noitia, pakanoita, vääränvärisiä, vääräuskoisia, almpaa rotua y.m.v. ei ollut ennen "kristinuskoa ja sivistystä". Kaikki ihmistä jossain mielessä alentavat käsitteet ovat kristinuskon jälkeisiä.

On muuten surullinen fakta, että vanhoissa ja uusissa Encyclopedia Britannica - kirjasarjoissa on huimia eroja, eivätkä ne johdu nykytieteellisten menetelmien ylivertaisuudesta, vaan arkojen asioiden muuttamisista esim. nykyään mainitaan paljon vähemmän Illuminaateista ja Vapaamuurareista kuin ennen, näin siis virallisissa teoksissa. Tietenkin joku hämärä heppu voi antaa sinulle syrjäkujalla totuutta edustavan nimettömän kirjan tai voit löytää roskiksesta maailman salaisuudet paljastavan teoksen, mutta harvinaista tämä on...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat