Seuraa 
Viestejä45973

Kokeilin tuota autokouluun treenaamista tuolla nettisivulla http://inssi.fi ja meni 4 oikein 10:stä. En kuulemma olisi läpäissyt teoriakoetta.

Pitäisikö autoilijoille järjestää 5 vuoden välein uusi inssi-ajo, ja jos ei läpäise, kortti hyllylle ja uudelleen koulun penkille?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

No joo sori, olisi ehkä voinut jatkaa aiempaan ketjuunkin. en vain löytänyt sitä, niin kirjoitin uusiksi... ja ehkä näkökulma on tässä vähän toisenlainen. Eli toisessa ketjussa pohditaan sananvapautta,

ja nyt siis kysymys oli, pitäisikö mielestänne järjestää autonkuljettajille vaikka 5 vuoden välein uusintakoe? Nythän vasta vanhukset joutuvat uusintakokeeseen, mutta luulisinpa, että moni keski-iän saavuttanut ei läpäisisi kirjallista koetta. Reaktioaika voi olla huonontunut, ja liikennemerkkien tuntemus ei välttämättä ole enää samaa luokkaa. Lisäksi merkit muuttuvat jatkuvasti...

Mitä mieltä olette?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
dr.pentti
Reaktioaika voi olla huonontunut, ja liikennemerkkien tuntemus ei välttämättä ole enää samaa luokkaa.

Minkälaisia pommeja siellä liikenteessä oikein liikkuu, jos kiireissään joutuu reaktioiden varassa ajelemaan? Eli jos ajaa toisen perässä niin lähellä, että 0,2sek. reagoinnilla ehtii jarruttaa, mutta 0,35sek. viiveellä tulee varma peräänajokolari. Tietenkin ihminen normaalisti toimii reaktioiden perusteella, mutta kunhan se ei ole ainoa vara.

Uusintakoe 5 vuoden välein voisi olla useimmille hyväksi. Aina ne liikennemerkit ja säännöt hieman muuttuvat vuosien varrella. Olisi pelkästään hyvä päivittää tietonsa aina silloin tällöin.

jussipaita
Eli jos ajaa toisen perässä niin lähellä, että 0,2sek. reagoinnilla ehtii jarruttaa, mutta 0,35sek. viiveellä tulee varma peräänajokolari. Tietenkin ihminen normaalisti toimii reaktioiden perusteella, mutta kunhan se ei ole ainoa vara.
0,2sek et vielä ehdi edes tajuamaan mitä tapahtuu. 0,5sek menee jos jalka on jo valmiiksi jarrulla. 1sek normaaliolosuhteissa, eli tilanne tulee yllättäen eteen ja joudut nostamaan jalan kaasulta ja aloittaa jarruttamisen.

Kaksinkertaisena tuo aika, jos et ole keskittynyt, eli räpläät radiota, kännykkää, satnavia, ilmastointia, penkin säätöjä, röökiä, vieressä istuvaa jne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat