Seuraa 
Viestejä45973

Irakin syrjäytetty presidentti Saddam Hussein teloitettiin hirttämällä viime lauantaina aamuyöllä. Irakin nukkehallituksen valvoma tv-kanava näytti kuvia teloituksesta. Pian maailmalle levisi myös salaa kännykkäkameralla kuvatuksi väitetty video, joka herätti valtavaa kohua ja suuttumusta erityisesti kaikissa muslimimaissa.

Videolla Saddamin huppupäiset teloittajat pilkkaavat häntä ja huutavat ylistystä shiiajohtaja Muqtada al-Sadrille. Video antaa vaikutelman shiialaisten al-Sadrin kannattajien suorittamasta Saddamin häpäisystä ja lynkkauksesta.

Monet Irakin ja muiden Lähi-idän maiden internet-kirjoittajat ovatkin ottaneet videon todesta ja syyttäneet Muqtada al-Sadrin kannattajia osallistumisesta teloitukseen. Eräässä jutussa väitettiin jopa al-Sadrin olleen yksi naamioituneista hirttäjistä, se pulskin heistä.

Jotkut muut kirjoittajat ovat kuitenkin pitäneet videota ja siltä kuuluvia solvauksia ja Muqtada-ylistyksiä huolellisesti valmisteltuna provokaationa, jonka tarkoituksena on lietsoa uskonryhmien yhteenottoja sekä Irakissa että muissa muslimimaissa.

Seikkoja, jotka puhuvat taitavan ja tahallisen provokaation puolesta, on monia:

Ensiksikin, yhdysvaltalaiset, myös CIA ja muut tiedustelupalvelut, ovat kehittäneet huippuunsa elokuvataiteen, missä näyttelijät näyttelevät ennalta kirjoitetun käsikirjoituksen ja dialogin mukaisesti. Käsikirjoituksen ja dialogin vaikutusta katsojien mieliin mietitään huolellisesti. Myös toisessa yhteydessä äänitettyä puhetta on tapana liittää aivan eri yhteydestä otettuun kuvaan.

Toiseksi, Saddamin teloittajat olivat yhdysvaltalaisten tarkoin valitsemia. Saddam oli yhdysvaltalaisten huostassa kiinni ottamisestaan lähtien, hänen oikeudenkäyntinsä oli täysin USA:n ohjaama ja hänen teloituksensa toimeenpantiin yhdysvaltalaisten valvonnassa.

Nukkepääministeri Nuri al-Malikin hallituksella ei ollut siinä mitään sanansijaa, ja nukeilla oli lupa tehdä vain sitä mitä yhdysvaltalaiset määräsivät. On hyvin epätodennäköistä, että kukaan olisi voinut tuoda teloituspaikalle salaa kamerakännykän ja ottaa sillä kuvia yhdysvaltalaisten tietämättä.

Kolmanneksi, hirttämisen ajoittaminen muslimeille tärkeään Eid-ul-Adha -juhlaan ja erityisesti sen sunneille tärkeimpään ensimmäiseen päivään yhdistettynä videointiin, ennalta opeteltuihin pilkkahuutoihin ja videon toimittamiseen levitykseen viittaavat yhdessä taitavaan provokaatioon.

Neljänneksi, USA tiedetään haluavan päästä eroon omapäisestä al-Sadrista, joka vastustelee irakilaisten öljyn luovuttamista yhdysvaltalaisille öljy-yhtiöille ja on Mahdi-armeijoineen ottanut yhteen USA:n joukkojen kanssa. USA suunnitteleekin nyt "uuden vuoden hyökkäystä" Mahdia vastaan tekosyynä sen väitetty kuolemanpartiotoiminta. Lavastettu video helpottaisi USA:n tilannetta ja tulevaa hyökkäystä yllyttämällä sunnilaisen vastarintaliikkeen yhdysvaltalaisten sijasta Mahdi-joukkojen kimppuun.

Ja viidenneksi, törkeä video voisi yllyttää vihaiset musliminuoret Euroopassa ja muualla harhautumaan terroritekoihin, mikä on juuri sitä mitä USA tarvitsee "terrorisminvastaisessa sodassaan" sekä eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten pitämisessä yhtenäisinä ristiretkellä islamia ja muslimeja vastaan.
Eräät kirjoittajat ovatkin varoittaneet muslimeja olemaan lankeamatta tähän ansaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Kyllä VILENIN voi olla oikessa.
Se on aikas moni mutkaista noitten maitten politiikka.
On eri kansan ryhmiä ja kiihkeitä uskon suuntia sun muuta sähläämistä.
Ja kiivaita ja helposti provosoitavia ihmisiä.
Ja sitten muut tahtovat viedä sieltä öljyn, ja mitä edullisemmin ja kieroimmin niin sitä parempi.
ON ihme peliä on

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
James77
Oh my god...uusi salaliittoteoria on siis saanut alkunsa!

"Kaikki salaliittoteoriat vievät..."

Minne?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat