Seuraa 
Viestejä45973

Konettani on vaivannut jo pitkään ikävä ongelma äänissä: äänet "surisevat" oudosti musiikkia kuunnellessa sekä Windowssin tapahtumaäänissä. (esim, käynnistysääni) Toisinaan äänet toimivat pitkiäkin aikoja ongelmitta. Käyttöjärjestelmä on Windows 2000 Professional, äänipiirin ajureita on päivitetty uudempaan ja vanhempiin versioihin, toimenpiteellä ei ole vaikutusta asiaan. Olen ollut yhteydessä tekniseen tukeen, jossa ei myöskään osattu ratkaista ongelmaa. Tietokoneen bios koodi on myös päivitetty uusimpaan saatavilla olevaaan versioon ilman tulosta. Olen yrittänyt etsiä ratkaisua useista lähteistä ilman tulosta, joten kysyn vielä täällä jos joku osaisi auttaa.

Kommentit (3)

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Onko käytössä emolevyn oma äänikortti? Niissä nimittäin löytyy jos jonkinnäköistä suhinaa, pihinää ja kohinaa. Omasta emolevyn Realtek AC'97 -äänipiiristäni tulevasta signaalista voi esimerkiksi kuunnella miten suurella käytöllä prosessori on. Suhina on sitä korkeampitaajuinen mitä enemmän prossu huutaa hoosiannaa.

Kysytäänpä vielä että onko siis ongelma sitä sarjaa että aluksi sitä ei ollut ja sitten se jossain vaiheessa alkoi kuin tyhjästä? Vai alkoiko ongelma esiintyä hiljalleen voimistuen?

Ensimmäinen tapaus viittaisi siihen että jokin muuttui järjestelmän asetuksissa, toinen taas siihen että jokin (luultavasti äänipiiri) on hiljalleen mennyt huonompaan suuntaan ja ottaa nyt merkittäviä häiriöitä jostain muusta laitteesta tietokoneen sisällä.

Vielä yksi juttu - onko master volume täysillä äänenvoimakkuuden asetuksissa? Liian suuri äänenvoimakkuus voi aiheuttaa signaalin säröytymistä. Jos näin on, kokeile laittaa äänenvoimakkuuden säätimistä Master (päävoimakkuus) ja Wave (aalto) jonnekin ensimmäisen pykälän tietämille ja lisää sitten kaiuttimien äänenvoimakkuutta.

Itse ratkaisin ääniongelmat ostamalla ulkoisen Sound Blaster Live! 24-bittisen USB-piuhalla kiinni kytkettävän äänikortin. Suhinat ja pihinät vähenivät tasaiseen pieneen kohinaan joka on läsnä jonkintasoisena kaikissa äänentoistolaitteistoissa joka tapauksessa.

Huuto.netistä taitaa löytyä PCI-väylään äänikortteja melko halvallakin. Osta vaikka tämä tai joku vastaava. Jos et tarvitse 5.1 Surroundtoistoa, pääset vielä helpommalla.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Tietokoneeni on kannettava, ja käytössä on sisäänrakennettu äänikortti. Kun ostin koneeni, siinä oli valmiiksi asennettuna Windows Xp home, mutta asennus cd:tä en löydä mistään joten asennutin tähän omistavani Windows 2000:n. Windows xp:llä tätä ongelmaa ei ollut. Äänen voimakkuutta on kokeiltu säätää, silloin kun suhina alkaa (esim, kuunnellessa musiikkia tämä on helppo todeta) voimakkuuden säätö vaikuttaa suhinan voimakkuuteen jonkin verran, mutta missään välissä se ei poistu. En tarvitse äänikortilta muuta, kuin että cd-levyjä voi soittaa ja tietokonetta käyttää ilman suhinaa ja kohinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

En tunne Win 2k:n erikoisuuksia juuri lainkaan. NT 5 -pohjainen winukkahan on kyseessä ja vieläpä ensimmäinen kaikkine ongelmineen... XP käyttää NT 5.1- ja XP64 käyttää NT 5.3-versioita Microsoftin NT-systeemissä... En tiedä sitten, luultavasti laitevalmistaja ei ole tarkistanut mitä tapahtuu jos joku haluaa asentaa vanhemman käyttiksen koneeseen tai muuta vastaavaa.

Hommaa jostain halpa ulkoinen äänikortti tai sitten Windows XP...

Raaka-Rollon ratkaisu - kokeile mitä äänikortti sanoo jotain Linuxin live-cd:tä kokeiltaessa. Jos sieltä kuuluu kohinatonta ääntä, niin silloin on kyse siitä että käyttöjärjestelmäsi on jossain määrin yhteensopimaton joko äänipiirin tai sen ajurien kanssa jostain syystä. Tähän viittaisi se, että ongelma alkoi kun siirryit Win2k:een.

Voit myös kokeilla erilaisia asetuksia äänipiirin laitteistokiihdytykselle. Asetuksia löytyy kohdasta

Ohjauspaneeli -> Äänet ja äänilaitteet -> Säädöt [välilehti] -> Äänen toisto -> Lisäasetukset -> Suorituskyky [välilehti]

Tuo on siis Win XP:n polku äänipiirin asetuksiin. 2k on samantapainen muttei kuitenkaan, joten asetukset saattavat olla jossain muualla samantapaisessa paikassa. Noita ainakin kokeilisin vielä jos ei ole jo kokeiltu.

Kokeile mitä tapahtuu kun vaihdat laitteiston kiihdytysasetuksia. Jos ei auta niin alkaa keinot loppua ja ei voi muuta kuin todeta Windowsille yleiseen tapaan että tämä kohina ei ole ongelma vaan ominaisuus...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat