Seuraa 
Viestejä45973

Laittakaapa tänne keksintöjä, joiden luulette mullistavan elämisen, teknologian, yhteiskunnan jne. tulevaisuudessa. Laittakaa myös arvionne kuinka pitkän ajan kuluessa kyseinen keksintö mielestänne voisi toteutua ja mitä haittoja ja hyötyjä siitä syntyisi.

Tässä muutamia:

IKUINEN NUORUUS JA KAIKKIEN SAIRAUKSIEN PARANTAMINEN:

Tulihan tästä jokunen vuosi sitten dokumentti. Siinähän kerrottiin että ihmisen keski-ikä olisi muistaakseni noin 100 000 vuotta jos kaikki sairaudet pystyttäisiin parantamaan ja ikääntyminen pysäyttämään juuri esimerkiksi telomeerien uusimisella ja geenien virheiden korjaamisella mm. nanokoneiden avulla. Keskimäärin siis 100 000 vuodessa ihminen joutuisi onnettomuuteen joka aiheuttaisi niin paljon tuhoa että edellä mainitut sairauksien hallinnat ja geenien korjaamiset eivät auttaisi. Eli vaikkapa lento-onnettomuus, tulipalo jne. aiheuttaisivat keholle vahingot joita ei pystyttäisi enää korjaamaan, ainakaan niin että sama persoona olisi jatkamassa elämää.

Tämä eliniän huima pidentyminen ja ikuinen nuoruus saavutetaan eräiden tutkijoiden mukaan jo parin vuosikymmenen aikana, toisien mukaan siihen menee satakunta vuotta vielä.

Tälläinen eliniän kvanttihyppy aiheuttaisi aika tavalla ongelmia, muunmuassa omaisuuden kerääntymisellä vanhimmille sukupolville vuosituhansien saatossa. On ymmärrettävää että vaikkapa 10 000 vuotta omaisuuttaan korkeakorkoisilla kartuttanut Gates omistaisi jo lähes kaiken maassa. Tietenkin liikakansoitus ja pakollinen siirtyminen avaruuteen ja muille taivaankappaleille tai jälkikasvun rajoitukset olisivat suuria haasteita. Omaisuuden jako vaikkapa satojen lapsien ja lastenlasten kesken melkoinen tehtävä. Ja tietenkin se aivojen muistikapasiteetin rajallisuus, eli 100 000 vuotta elänyt ihminen ei ilman muistia tukevaa materiaalia muistaisi kovinkaan pitkälle historiaansa.

KEHON, ULKONÄÖN, SUKUPUOLEN JA ÄLYN MANIPULOINTI:

Ikuisen nuoruuden ja sairauksien hoidon lisäksi suunnilleen samaan aikaan toteutuu myös toinen ihmisen unelma, kehon manipulointi. Jokainen voi tämän toteuduttua muokata ulkonäköään haluamakseen ja maan päällä saattaa tepastella monta Pamela Andersonin, Marilyn Monroen, Brad Pittin, George Clooneyn, Elviksen, Arnold Schwarzeneggerin jne. kopiota tai vielä paranneltua versiota. Nanokoneet auttavat kasvattamaan ja pitämään lihaksistoa, luustoa, hermostoa jne. huippukunnossa. Lisäksi löytyy miehenä syntyneitä naisia ja naisena syntyneitä miehiä, jotka ovat fyysisesti täydellisesti muuttaneet sukupuoltaan jopa niin että jälkeläisten saaminen onnistuu. Tähän kuluu tuskin kovin paljon enemmän aikaa.
Ulkonäön ja kehon muodon lisäksi myös muistia ja muita älyllisiä ja hermostollisia ominaisuuksia voidaan manipuloida.

NANOPUKU JA NANOKONEET SUOJAAVAT IHMISTÄ PÄÄLTÄ JA SISÄLTÄ:

Ihmisen päälle tulee nanopuku, joka on kuin ihon päällikerros. Se kestää erittäin suuria voimia, säteilyä, sukupuolitauteja etc. ja pitää ihmisen kasassa onnettomuuksissa. Puvussa voit tehdä vaikka avaruuskävelyn. Koska nanopuku on erittäin ohut ja läpinäkyvä, sitä ei edes erota iholla. Sitä miltä nanopuku ei suojaa, hoitavat kehossa olevat miljardit nanokoneet, jotka huoltavat elimistöä koko ajan korjaten vaurioita.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (46)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä44997
Nacale

Ihmisen päälle tulee nanopuku, joka on kuin ihon päällikerros. Se kestää erittäin suuria voimia, säteilyä, sukupuolitauteja etc.

Jaaha. Entä voiko hampaaseen upottaa nanokaiuttimen, joka suoltaa lemmenlurituksia joita takakireinkään neito ei voi vastustaa.

Eipä tässä kannata keksinnöillä spekuloida maailmanmullistusten yhteydessä. Luulen että seuraavat meidän maailmaamme todella mullistavat asiat seuraavat siitä, kun länsimainen keskiluokka huomaa miten rikkaat sitä kuppaavat ja alkaa ottaa omiaan takaisin.

Suurin tulevaisuuden keksintö tulee luultavasti olemaan TOE (Theory Of Everything) eli Final Theory OF Physics, suomeksi Kaikenteoria tai Fysiikan lopullinen perusteoria, sillä se kertoo kaiken fysiikasta, eli kaiken mitä maailmassa voi tehdä luonnonlakien mukaan. Sillä on lukemattomia käyttökohteita teknologian saroilla.

1. Afrikkalaiseen suosioon nouseva ehkäisyväline.
2. Muslimien lukutaidon uudelleenlöytäminen.
3. Palamaton edullinen ruuti köyhiin maihin.
4. Beatlesin levyt käännetään ja dubataan hepreaksi ja niitä soitetaan minareeteista.
5. Naiset tajuavat, että nälkä ei parane buranalla.
6. Maailmanlaajuinen omalle kulttuurilleen nauraa uskaltavan huumorin kulo.
7. Keksitään hiilihapoton Olli-kola.
8. Yleissivistyksen arvon huomaaminen.
9. Katiskavarkauksien estolaite
10. Hondan Asimo oppii seisomaan päällään (korjattu. Anteeksi muistivirhe)

Korkokengät, jotka eivät kopise.

Hyötyinä muun muassa raivonpuuskista mielisairaalaan suljettujen henkilöiden määrän väheneminen, ja siten suuret yhteiskunnalliset säästöt.

Radikaali elämänpidennys saattaa olla jo parinvuosikymmenen päässä. Se onnistuu kantasoluhoidoilla sekä siirtämällä mitrokondrion geenit tumaan.
Lisäksi tarvitaan entsyymejä, jotka hajottavat elimistön jätettä ja ristisidoksia. Tälläisiä on jo kuten esimerkiksi ALT-711, ja ne ovat tulossa pian kliiniseen käyttöön. Lisää löytyy googlella tai alla olevista linkeistä.

http://www.futurepundit.com/archives/000919.html
http://www.sens.org/
http://www.uta.fi/ajankohtaista/yliopis ... /2705.html

Nanoroboottien kehottämiseen voi sen sijaan mennä vielä aika pitkä aika.
Siis sellaisten mitkä voi tehdä melkein mitä vain.

Eliniän pidentäminen olisi hyvin haitallinen keksintö, jo nyt meillä
on suuri vanhusongelma, pikemminkin pitäisi panna raja eliniälle, sa-
nokaamme 65. Täytän tämän rajapyykin juuri tänään ja totean itseni
tarpeettomaksi. Monikin täällä on huomauttanut samasta.

Kerrankin samaa mieltä Strangloven kanssa; nykyinen hössötys "ikuisesta nuoruudesta", eliniän pidentämisestä 120 vuoteen ym. tulee vielä "hyvässä tapauksessa" tuhoamaan koko ihmiskunnan. Muutenkin: Kuka haluaisi keinotekoisesti pidentää elämäänsä, mitä niin ylevää siinä oikein on jos tätä samaa paskaa joutuu katsomaan vielä puolta pidempään?
Eiköhän täällä "hyvinvointivaltioissa" ole jo ihmiset "tuunattu aika huippuunsa " kaikkien mahd. lääkkeiden ym. avulla, pilleriä siihen, pilleriä tähän...
Nyky-yhteiskunnassa muutenkin kuolemasta on tehty melkein epäluonnollinen asia, ihmisiltä on perusasiat päässeet unohtumaan ja pahasti.
Voisivat vähitellen jo hyväksyä, että kuolema on olennainen osa elämää, eikä se hyödytä ketään, jos tuota elämää pidentäisikin (paitsi tietenkin valtioita, jotka voisivat sitten laittaa eläkeiäksi vaikkapa 100 vuotta, johon suuntaan tuntuu kyllä nykyään menevänkin :\

Eikä sitä syöpää tai AIDSia voiteta, vaikka mitkä myrkyt keksittäisiin, kyllä luonto aina pitää huolen liikakansoituksesta.

Materia -> Antimateria konvertaattori
Materia/Antimateria -> Energia konvertaattori

Nuo kun on niin melkein kaikki muu sujuu itsekseen

sitten muutama muu:

Ihmistä fiksumpi tekoäly; puhuva leivänpaahdin, anyone? HAL9000?
-automaattiset sairaalat ja pelastusrobotit
-yleisesti ottaen tutkimustyön äärimmäisen nopea eteneminen tekoälyn avulla jolla käytössään paljon resursseja
-asteroidien louhintaa, automatisoituja lentäviä autoja+avaruusaluksia
-99,9% kehonosista vaihdettavissa parannettuihin keino-osiin(luut vaihdetaan titaanivahvistettuihin ja lihakset korvataan vahvemmilla, paranneltu näkö sekä kuulo/muut aistit, kehon energian käyttö säädeltävissä, iho kestää nykyiseltään äärimmäisiä lämpötiloja sekä happoja, ihminen pystyy vaipumaan horrokseen, nanobotit korjaavat sisäiset vahingot, metsästävät syöpäsoluja, korjaavat hampaita sekä lisääntyvät autonomisesta&hajoavat osiin ja poistuvat verenkierrosta muitten kuona-aineiden mukana tuhouduttuaan, +nanobotit regeneroivat soluja estäen ikääntymisen ja hankkiutuen eroon taudinaiheuttajista, sekä ylentävät ihmisen kipukynnystä vapauttamalla aineita verenkiertoon vahingon sattuessa, ja kaikkea muuta pikkukivaa

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Mitenkäs se menikään: Kehitystä yliarvioidaan lyhyellä tähtäimellä ja aliarvioidaan pitkällä...

Mitä tahansa on odotettavissa, kunhan tarpeeksi pitkälle mennään. Katsotaan vain.

EDIT. Kerpeleen kijroitusvihreet.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Rötöstätör
nykyinen hössötys "ikuisesta nuoruudesta", eliniän pidentämisestä 120 vuoteen ym. tulee vielä "hyvässä tapauksessa" tuhoamaan koko ihmiskunnan.Kysy ei ole mistään nykyilmiöstä vaan ihmiset ovat tavoitelleet kuolemattomuutta läpi historian. Miksi kuolemattomuus tuhoaisi ihmiskunnan? Huomioi, että kuolemattomuuten tavoitteena ei ole se että voisimme elää vanhainkodissa ikuisesti, vaan että voisimme elää kuin kolmekymppiset ikuisesti. Eli ts. työkykyisinä tai vähintäänkin sellaisina ettemme tarvitsisi hoitajia.

Jos ruokapuoli huolettaa, niin tiedoksesi että maapallon ruokavarat mitattiin jo noin 50 vuotta sitten. Niiden arvioitiin riittävän muistaakseni korkeintaan kolmelle miljardille ihmisille. Geeniteknologia tarjoaa monia mahdollisuuksia ravinnon tuottamiseen.

Muutenkin: Kuka haluaisi keinotekoisesti pidentää elämäänsä, mitä niin ylevää siinä oikein on jos tätä samaa paskaa joutuu katsomaan vielä puolta pidempään?Halukkaista ei ole pulaa. Itsekin olen ajatellut elää ikuisesti. Kiinnostaa nähdä miten ihmiskunta kehittyy ja mitä se vielä keksii. Ja olla siinä sivussa hyödyksikin.

eikä se hyödytä ketään, jos tuota elämää pidentäisikin (paitsi tietenkin valtioita,En taida tietää mikä valtio on? Kuinka monta prosenttia esim. Suomen kansalaisista ajattelet kuuluvan Suomen valtioon? Aivan oikein, 100%. Eli toisinsanoen elämän pidentäminen omien sanojesi mukaan hyödyttäisi kaikkia, jotka kuuluvat johonkin valtioon. Eli suurinpiirtein kaikkia maailman ihmisiä.

Eikä sitä syöpää tai AIDSia voiteta, vaikka mitkä myrkyt keksittäisiin, kyllä luonto aina pitää huolen liikakansoituksesta.

Syöpätapauksista jo 50% osataan parantaa ns. pysyvästi. Edistystä tapahtuu jatkuvasti. Ihmiskunnan tietämys eri aihealueilta kasvaa exponentiaalisesti, joten väitteesi tuntuvat melko pessimistisiltä.

Luonto pitää toki huolen liikakansoituksesta. Mutta ihminen on osa luontoa ja ihminen on jo tuhansien vuosien ajan (maanviljelys) osannut kasvattaa sitä ylärajaa.

Itse veikkaan että aika suuria askeleita tullaan tekemään robotiikan ja kyborgisaation alalla parin seuraavan vuosikymmenen sisällä. Esim. ihmisille voidaan laittaa tekoraajoja jotka ovat yhtä toimivia tai parempiakin kuin alkuperäiset.

Tietokoneet luonnollisesti kehittyvät ja tulevat jo aika lähelle ihmistä älykkyydessä ja roboteista osataan tehdä ihmistä fyysisesti tehokkaampia. Tulevaisuudessa sotiminen siirtyy entistä enemmän roboteille, esim 2030 tuskin miehitettyjä hävittäjiä enää tositoimissa näkee.

Avaruustekniikan en usko kehittyvän ratkaisevasti parin kolmen seuraavan vuosikymmenen aikana, ihminen tuskin tänä aikana palaa Kuuhun tai lentää Marsiin. Seuraavan kymmenen vuoden aikana vissiin alkaa jo kaupallisia turistilentoja mutta vain suborbital-tasolla. Joskus 2030- tai 2040- luvuilla avaruushissin rakentaminen voi olla jo mahdollista, se todella mullistaisi avaruustutkimuksen -ja bisneksen.

Tulevaisuuden mullistavista keksinnöistä ehkä oleellisin koko maapallon biosfäärin kannalta tulee olemaan ihmispopulaation romahdusmainen lasku ravinnon ja materiaalisten hyödykkeiden kuluttua loppuun. Tuskinpa mikään muu keksintö lyö tätä laudalta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat