Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Monikultturismia sivuaviin lukuisiin keskusteluihin tuntuvat osallistuvan enimmäkseen samat, vakituiset nimimerkit, mutta luulen, että aihe kiinnostaa kyllä muitakin foorumin käyttäjiä. Kaikilla ei ole aiheesta välttämättä omaa sanottavaa, tai he eivät halua leimautua kummankaan leirin kannattajaksi.

Myös äänestämällä voi ilmaista kantansa. Äänestysvaihtoehdot ovat tarkoituksella kärjistetyt, että saataisiin selkeämpi jakauma, joten vaihtoehdoista ei tietenkään löydy jokaiselle täysin omaa mielipidettään vastaavaa kohtaa. Äänestänette lähimmäksi osuvaa vaihtoehtoa.

Ketjuun voi luonnollisesti myös perustella kantansa.

Sivut

Kommentit (33732)

Vierailija

Monikultturismin pohdinta kiertyy lopulta radikaalin islamin aiheuttamiin ongelmiin, pyöritteli sitä kuinka tahansa. Esimerkit mm. Britanniasta, Ranskasta ja Ruotsista kertovat karua kieltään. Niiden sivuuttaminen on mielestäni älyllisesti epärehellistä. Varsinkin nyt kun olemme omin silmin nähneet*, mitä ne niissä moskeijoissaan opettavat.

[size=75:39hfh3w4]*Viittaan edelleen tuolla keskustelussa linkattuun, nyt jo Youtubesta poistettuun videoon "UK Mosques 1"[/size:39hfh3w4]

Entä Suomessa? Miten Suomi on onnistunut välttämään tuon ääriaineksen? Mikä on Suomen erilliskehityksen salaisuus?

Muun muassa noita pohtii Halla-aho uusimmassaan.

Tilanne on siis sellainen, että niin Ruotsissa, Britanniassa, Australiassa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa kuin ilmeisesti kaikissa muissakin länsimaissa moskeijat ovat länsimaalaisvastaisen kiihotuksen ja väkivallan lietsonnan tyyssijoita. Niissä uhotaan muslimien tulevalla maailmanvallalla, rohkaistaan kuulijoita olemaan integroitumatta ympäröivän yhteiskunnan sääntöihin ja suoraan tai verhotusti pyhitetään esimerkiksi länsimaisittain pukeutuneiden naisten raiskaaminen. On yhdentekevää, onko jossakin kaukana kiven kolossa olemassa myös hämeenanttilalaista ihmis- ja moniarvoista islamia. Se, mitä Euroopassa asuvat sanankuulijat moskeijoissaan kuulevat ja omaksuvat, on poliittista, väkivaltaista, ekspansiivista islamia. Tulokset näkyvät junien ja bussien räjähdyksinä, verenhuuruisina mielenosoituksina, palavina lähiöinä, arkipäiväistyvinä joukkoraiskauksina ja kokonaisten sukupolvien syrjäytymisenä.

Koska tilanne on tämä kaikkialla, eikä se ole toisenlainen missään, olen syvästi hämmästynyt siitä tiedosta, että esim. Suomeen saapuvien somaleiden joukossa ei ole ääriliikkeiden kannattajia vaan ainoastaan ihan tavallisia ihmisiä. Esim. Ruotsiin ja Tanskaan muuttaneissa somaleissahan ääriliikkeiden kannattajia mitä ilmeisimmin on, koska he ovat katsoneet hyväksi lähteä vanhoille kotikonnuilleen käymään pyhää sotaa islamistien rinnalla. Myös Norjaan muuttaneiden muslimien joukossa on pakko olla vähemmän maltillisia ja vähemmän mukavia henkilöitä, koska muslimit tekevät kaksi kolmasosaa maan raiskauksista.

Mikä on Suomen erilliskehityksen salaisuus? Miksi Suomeen valikoituu maltillisia, mukavia ja työteliäitä muslimeja räyhääjien, terroristien ja kiihkomielisten päätyessä muihin länsimaihin? Miksi ne kivat tulevat meille, vaikka Suomi tunnetusti on ilmapiiriltään ahdas, jopa rasistinen maa? Miksi Suomi tulee välttämään sen, mikä on todellisuutta kaikkialla muualla? Onko meillä maailman paras suodatin, joka karsii ikävät tyypit, siitä huolimatta, että muslimimaista (kuten Somaliasta, Afganistanista ja Irakista) saapuvia tulokkaita ei valikoida millään tavoin? Vai onko Suomella maailman paras integraatiopolitiikka? Siitä huolimatta, että olemme rasistisempia kuin muut? Mihin perustuu median, poliitikkojen ja monen rivikansalaisen luottamus siihen, että uskonnollinen väkivalta olisi meillä vältettävissä ja että Helsingin moskeijoissa, lukkojen takana ja kielimuurin suojissa, ei - juuri tällä hetkellä - saarnattaisi muslimisiirtolaisille maailmanvalloitusta, yllytettäisi vääräuskoisten raiskaamiseen ja lietsottaisi vihaa apinasta siinneitä kaffireja kohtaan?


http://www.halla-aho.com/scripta/suomal ... hitys.html

Ja jos kiinnostaa, miten niihin moskeijapaljastuksiin suhtauduttiin Britanniassa, kannattaa lukea juttu kokonaan.

Minä en näe monikultturisuuden onnistumiselle edellytyksiä, jos islam ei edes halua sopeutua eurooppalaiseen, uskonnosta irrotettuun lainsäädäntöön, demokratiaamme ja sananvapauteemme.

Vierailija

Niin kauan, kuin monikulttuurisuudella tarkoitetaan islamin rauhanomaista rinnakkaiseloa muiden kanssa, ei onnistumisen mahdollisuuksia ole. Islamiin sisältyy perusolettamus, jonka mukaan kaikki muut ovat vääräuskoisia, eikä suvaitsevaisuutta hyväksytä.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005

Suomi on monikulttuurinen maa. Täällä on elänyt enimmäkseen sopusoinnussa rinnakkain suomalainen valtakulttuuri, ruotsinsuomalainen vähemmistökulttuuri, joka aiemmin oli eliittinen valtakulttuuri, saamelainen alkuperäiskulttuuri, sekä myös hyvin pitkään pienempiä vähemmistökulttuureja, kuten romanit, venäläiset, juutalaiset, joitakin mainitakseni.

Ennakkoluuloja ja satunnaisia yksittäisiä koflikteja toki aina joskus paikoin ilmenee, mutta mitä siitä? Kaikkien erinäisten vaiheidenkin jälkeen Suomi on yhä hyvin rauhallinen ja mukava maa, jossa jokaisella erilaisella kulttuurilla on oma sijansa.

Perinteisten etnisten kulttuurien lisäksi nykyään myös on paljon atteelliisia ja muutoin valinnaisia alakulttuureja, eritoten nuorison keskuudessa, mutta myös varttuneemmankin väestön. Yhtenäinen koko kansan kulttuuri on utopiaa ja harhaa, joka on ollu tlähimmillään toteutumista ehkä sodanaikaisessa propagandassa ja sodanjälkeisien pulavuosien kansallisessa viestinnässä. Sitä ennen yhtä suomalaista kulttuuria tuskin on ollut, vaan maakunnittain on ollut omat kulttuurinsa. Sodan yhteiset koettelemusket ja evakoiden uudelleensijoitus ja jälleenrakennus hieman sekoittivat alkuperäiskulttuureja, mutta jo 60-70 -luvuilta alkaen kulttuurit ovat alkaneet jälleen erkaantua, nyt muin kuin etnis-maantieteellisin perustein.

Ihmiset eivät ole samanlaisia. eivät homogeenista massaa. Siten kulttuurikaan ei voi oll ahomogeeninen, vaan siihen syntyy erilaisia virtauksia ja pyörteitä. Se on luonnollista ja tervettä. Ja rikastuttavaa. Eilaisuutta ei kannata pelätä, mutta ei sitä ole pakko varauksetta hyväksyä ja omaksuakaan. Saa olla varautunut ja ennakkoluuloinen, kunhan antaa vain muiden elää omaa leämäänsä ja olla yhtä ennakkoluulosiia. Pakko ei tietenkään ole olla näitä, vaan voi olla myös avoin ja hyväksyä erilaisuuden vapaastikin. Ja antaa toistenkin hyväksyä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vierailija

-Toivo parasta, pelkää pahinta-

Itse pelkään juurikin edellä mainitsemaani skenaariota, mutta toivon että heittäisivät koraaninsa polttouuniin ja lähtisivät kanssani Ale-Pubiin kaljalle.
Nykyisellään näkisin että on menossa jonkinmoinen "invaasio" jolla toteutetaan muslimien omaa "Wedge" strategiaa.

Kykenen myös myöntämään että medialla on ollut suurehko vaikutus antipatiaani muslimeja kohtaan.

Eilaisuutta ei kannata pelätä, mutta ei sitä ole pakko varauksetta hyväksyä ja omaksuakaan. Saa olla varautunut ja ennakkoluuloinen, kunhan antaa vain muiden elää omaa leämäänsä ja olla yhtä ennakkoluulosiia.

Komppaan, mutta vanhoista mielikuvista on erittäin vaikea päästä eroon.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28442
Liittynyt16.3.2005
Nurmipora

Itse pelkään juurikin edellä mainitsemaani skenaariota, mutta toivon että heittäisivät koraaninsa polttouuniin ja lähtisivät kanssani Ale-Pubiin kaljalle.
Nykyisellään näkisin että on menossa jonkinmoinen "invaasio" jolla toteutetaan muslimien omaa "Wedge" strategiaa.

Tuo todennäköisesti toteutuu muutaman sukupolven kuluessa, jos länsimaissa asuvat muslimit yritetään tosissaan sopeuttaa valtakulttuuriin. Kyllä niillä tietääkseni on nyt jo ongelmia, kun lapset kauhistuttavat isiään vapaamielisyydellään. Muutama sukupolvi, niin kyllä vapaus voittaa äärimäisen ahdasmielisen uskontulkinnan. Hyvällä tuurilla länsimaissa asuvat sukulaiset rohkaisevat islamilaisissa maissa asuvia opiskelemaan ja sivistämään itseään, mikä pikku hiljaa murentaa imaamien hirmuvaltaa. Kristinuskonkin taival on vienyt sen teokraattisesta tyranniasta kohti tiettyä tapakulttuuria ja uskon henkilökohtaistumista, niin käy myös muslimien suhteen, mikäli ei heitä lietsota koko ajan sotaan länsimaailmaa vastaan ja siten ohjata kaikkia voimavaroja kehityksestä ja sivistyksestä vihanlietsontaan.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Neutroni
Nurmipora

Itse pelkään juurikin edellä mainitsemaani skenaariota, mutta toivon että heittäisivät koraaninsa polttouuniin ja lähtisivät kanssani Ale-Pubiin kaljalle.
Nykyisellään näkisin että on menossa jonkinmoinen "invaasio" jolla toteutetaan muslimien omaa "Wedge" strategiaa.Tuo todennäköisesti toteutuu muutaman sukupolven kuluessa, jos länsimaissa asuvat muslimit yritetään tosissaan sopeuttaa valtakulttuuriin. Kyllä niillä tietääkseni on nyt jo ongelmia, kun lapset kauhistuttavat isiään vapaamielisyydellään. Muutama sukupolvi, niin kyllä vapaus voittaa äärimäisen ahdasmielisen uskontulkinnan. Hyvällä tuurilla länsimaissa asuvat sukulaiset rohkaisevat islamilaisissa maissa asuvia opiskelemaan ja sivistämään itseään, mikä pikku hiljaa murentaa imaamien hirmuvaltaa. Kristinuskonkin taival on vienyt sen teokraattisesta tyranniasta kohti tiettyä tapakulttuuria ja uskon henkilökohtaistumista, niin käy myös muslimien suhteen, mikäli ei heitä lietsota koko ajan sotaan länsimaailmaa vastaan ja siten ohjata kaikkia voimavaroja kehityksestä ja sivistyksestä vihanlietsontaan.

Tuohon on pakko vielä todeta, että ei suuri osa muslimeista ole mitään fundamentalisteja eikä muutenkaan tiukkapipoista uskovaista. Monissa maissa islaminusko on keskimäärin jokseenkin vastaava tapauskonto kuin meillä kristinusko. Olen käynyt afrikkalaisten islaminuskoisten kanssa baarikierroksella, jossa vedettiin kaljaa enemmän kuin tarpeeksi. Ihan suomalaiseen teekkarien wapputyyliin jopa. Olen käynyt keski-aasialaisen islaminuskoisen kanssa kinkkupitsalla ja lähtenyt sen jälkeen diskobaariin viinaa juomaan ja tanssimaan. Olen käynyt seurustelevan islaminuskoisen arabinaisen kanssa baarissa ilman naisen poikaystävää, pitäen hauskaa ihan tavalliseen nuorten aikuisten kaverityyliin.

Kaikki riippuu niin paljon henkilöistä, tilanteesta ja näkökulmasta.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Vierailija

Suurin osan muslimeista on melko hyvin sopeutuneet länsimaalaiseen kulttuuriin. Ei voi silti väittää, etteikö tuhansien muslimien muutto tänne toisi ongelmia.

http://www.cbsnews.com/stories/2006/08/ ... 3879.shtml

Tragically, almost one in four British Muslims believe that last year's 7/7 attacks on London were justified because of British support for the U.S.-led war on terror.

Kummallista muuten, että viesti, jossa annoin saman linkin, on kadonnut. Onkohan koko keskustelu kadonnut?

Edit:
Äänestin muuten kohtaa "Toimii ehkä välttävästi, tai sitten ei".

Vierailija
Kosh
Kaikkien erinäisten vaiheidenkin jälkeen Suomi on yhä hyvin rauhallinen ja mukava maa, jossa jokaisella erilaisella kulttuurilla on oma sijansa.Suomessa on järkevän ulkomaalaispolitiikan ansiosta vältetty tilanteen karkaaminen käsistä. Eiköhän pidetä se hallussa jatkossakin?

Ihmiset eivät ole samanlaisia. eivät homogeenista massaa. Siten kulttuurikaan ei voi oll ahomogeeninen, vaan siihen syntyy erilaisia virtauksia ja pyörteitä. Se on luonnollista ja tervettä. Ja rikastuttavaa. Eilaisuutta ei kannata pelätä, mutta ei sitä ole pakko varauksetta hyväksyä ja omaksuakaan. Saa olla varautunut ja ennakkoluuloinen, kunhan antaa vain muiden elää omaa leämäänsä ja olla yhtä ennakkoluulosiia. Pakko ei tietenkään ole olla näitä, vaan voi olla myös avoin ja hyväksyä erilaisuuden vapaastikin. Ja antaa toistenkin hyväksyä.Rikastuttamisesta täällä oli oikein oma ketjunsakin. http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=13921
En minä osaa toivoa meidän rikastuvan aivan niin paljon kuin ne maat, joissa mellakkauutiset ovat jokapäiväistä arkea. Eli toivon niiden pysyvän ulkomaan uutisten puolella jatkossakin.

"Erilaisuutta" sinällään en pelkää, kuten olen monesti sanonutkin.

Neutroni
Kristinuskonkin taival on vienyt sen teokraattisesta tyranniasta kohti tiettyä tapakulttuuria ja uskon henkilökohtaistumista, niin käy myös muslimien suhteen, mikäli ei heitä lietsota koko ajan sotaan länsimaailmaa vastaan ja siten ohjata kaikkia voimavaroja kehityksestä ja sivistyksestä vihanlietsontaan.

Siis hetkinen, tarkoitatko että joku länsimainen taho lietsoo niitä eurooppalaisia imaameja uhoamaan moskeijoissaan shariaa ja islamilaista valtiota?

Vierailija
Kosh
Suomi on monikulttuurinen maa. Täällä on elänyt enimmäkseen sopusoinnussa rinnakkain suomalainen valtakulttuuri, ruotsinsuomalainen vähemmistökulttuuri, joka aiemmin oli eliittinen valtakulttuuri, saamelainen alkuperäiskulttuuri, sekä myös hyvin pitkään pienempiä vähemmistökulttuureja, kuten romanit, venäläiset, juutalaiset, joitakin mainitakseni.

Onko mielestäsi kaikkien eri kulttuurien välillä tarkalleen yhtä iso aukko?

Sanopa Kosh muuten, milloin viimeksi juutalainen rabbi julisti kuolemaa lännelle? Mikä luulet tilanteen olevan romaneiden tai venäläisten keskuudessa?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
zat

Sanopa Kosh muuten, milloin viimeksi juutalainen rabbi julisti kuolemaa lännelle? Mikä luulet tilanteen olevan romaneiden tai venäläisten keskuudessa?

Olen samaa mieltä kanssasi, että uskonnollinen fundamentalismi on ongelmallinen ilmiö. Mutta mitä tekemistä sen on aiheen kanssa?

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä28442
Liittynyt16.3.2005
Zenon

Siis hetkinen, tarkoitatko että joku länsimainen taho lietsoo niitä eurooppalaisia imaameja uhoamaan moskeijoissaan shariaa ja islamilaista valtiota?

Kylläpä hyvinkin viime aikojen uutisoinnista voi päätellä, että joku länsimainen taho lietsoo rähinää ja aiheuttaa ongelmia noiden imaamien kotimaissa. Eivät he ole vielä niin monennen polven eurooppalaisia ole, etteikö heillä olisi läheisiä siteitä kotimaihinsa.

Vierailija
Neutroni
Zenon

Siis hetkinen, tarkoitatko että joku länsimainen taho lietsoo niitä eurooppalaisia imaameja uhoamaan moskeijoissaan shariaa ja islamilaista valtiota?Kylläpä hyvinkin viime aikojen uutisoinnista voi päätellä, että joku länsimainen taho lietsoo rähinää ja aiheuttaa ongelmia noiden imaamien kotimaissa. Eivät he ole vielä niin monennen polven eurooppalaisia ole, etteikö heillä olisi läheisiä siteitä kotimaihinsa.

Jaa. Että esimerkiksi uskonnon hallitsema yhteiskunta, naisten alistaminen, pyhä sota vääräuskoisia vastaan, sananvapauden ja demokratian tila, tieteen ja kehityksen vastaisuus, eivät ole islamiin jo sisään kirjoitettuja ongelmia?

Vierailija
Kosh
zat

Sanopa Kosh muuten, milloin viimeksi juutalainen rabbi julisti kuolemaa lännelle? Mikä luulet tilanteen olevan romaneiden tai venäläisten keskuudessa?Olen samaa mieltä kanssasi, että uskonnollinen fundamentalismi on ongelmallinen ilmiö. Mutta mitä tekemistä sen on aiheen kanssa?Kysymys oli, että voiko monikultturismi toimia. Vastaus riippuu tietenkin tilanteesta, määrittelyistä ja ennen kaikkea mistä kulttuureista on kysymys.

Mikäli viestissäsi, johon vastasin, puhuit monikulttuurisuudesta mahdollisimman yleisessä mielessä, en ole missään asiassa eri mieltä kanssasi - en silloin tosin ymmärrä, mikä tarkalleen oli pointtisi.

Jos joku puhuu monikulttuurisuudesta, hän usein juuri tarkoittaa muslimien tai muiden hyvin erilaisten kulttuurien edustajien muuttoa länsimaihin, ja näin minäkin ymmärrän termin. Kuinka usein sanaa monikulttuurisuus käytetään viitattaessa suomenruotsalaisiin? Kuinka usein sitä käytetään puhuttaessa eri jääkiekkojoukkueiden faneista?

Termejä voidaan käyttää tarkasti tai löyhästi, itse suosin ensimmäistä.

Pointtini oli se, että et voi verrata "Suomen vanhaa monikulttuurisuutta" tähän "uuteen monikulttuurisuuteen". Toivottavasti ymmärrät, mitä ajan takaa.

Syitä sanoin joka tapauksessa kaksi:

- Islamilaisen ja länsimaalaisen kulttuurin ero on paljon suurempi.

- Islamilaisessa maailmassa yksinkertaisesti sattuu tällä hetkellä olemaan paljon uskonnollista fundemantalismia, jokapa on vielä suunnattu osittain länsimaita kohti.

En tosin ole ihan varma halusitko tehdä vertauksen mutta semmoisen kuvan sain luettua viestisi nopeasti.

Haluatko ottaa kantaa vai et?

zat
Suurin osan muslimeista on melko hyvin sopeutuneet länsimaalaiseen kulttuuriin. Ei voi silti väittää, etteikö tuhansien muslimien muutto tänne toisi ongelmia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat