Seuraa 
Viestejä8643

Onko raatilaisissa murrosikäisten kanssa selvinneitä?

Tytär 12 on ikäisiään kehittyneempi (täysin kehittynyt ulkoisesti) eikä halua vaihtaa vaatteita liikuntatunnille niitten kakaroitten ilkkuessa. Sanoo sitten opettajalle ettei kiinnosta liikunta ja on aivan sama vaikka ei ole liikuntavaatteita.

Opettaja uhkaa, jotta kutsutaan koolle koulukuraattori, rehtori, koulupsykoloogi, opettaja ja toinen vanhempi ja pohditaan mikä lapsessa vikana.

Voiko olla niin, että ala-asteella on hämmentävää, että 12-vuotias tekee 14...15-vuotiaan temput. Pitäisikö meikäläisen vanhempana antaa lapselle remmiä vai puolustaa sitä, jotta "näkyy olevan etuajassa temppuilut".

Mitä mieltä? Sen tiedän, että pakottaminen ei onnistu eikä kyllä kiinnostakaan, kun on jo oma tahto tytöllä.

Ideoita??

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (20)

Tytölläsi on hankala kausi. Tuntuu että hänen kohdallaan kannattaisi joustaa, jos häntä kiusataan asian vuoksi. Se vaatteidenvaihdon järjestely ei luulisi olevan ylivoimainen asia, mutta hän joutuu kiusallisen huomion kohteeksi, joka on eräs ongelman ilmenemismuoto.
Ehkä häntä voisi tsempata kestänmään paineita jos keskusteluvälit ovat sellaiset.
Onko hän erityisen arka muutoin?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

On ujo. Kova tahto silti.

En tietenkään "anna remmiä" mutta ennenwanhaan tuossa tilanteessa nuori pakotettiin vaikka väkivallalla. Ei ole tätä päivää, mutta onko sen hinta se, että pitää joustaa nuoren tarpeitten mukaan?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lujaa symppausta tytöllesi! Toivottavasti uskallat isänä ja aikuisena tukea häntä tässä arassa ja tärkeässä asiassa. Kutsukoot rehtori koolle vaikka EU-komission!

Aikaisin kehittynyttä tyttöä kiusataan todella raa' asti, koulun velvollisuus on järjestää vaatteidenvaihto hienotunteisesti. Vieläkö tommosia kouluja ja rehtoreita on

Nimim. saman kokenut

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Kiva kun Mummo vastasit.

Jutussa on jotain koulukiusaamisen piirteitä. Pennut yhtenä rintamana sortavat kehittyneempää ja opettaja menee mukaan, kun tulisielu ei olekaan enää lutuinen pikkutyttö.

Ajattelin viitata tuohon koulukiusaamisen tunnusmerkistöön jos tilanne sitä vaatii.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pakottaminen ei ole vanhempiaan uhmaavalle murkulle mikään ratkaisu. Hormonit jylläävät ja hän on vuoroin lapsi ja "aikuinen". Kannattaa vedota hänen ylpeyteensä. Kauniiksi tyttöjä ei kehu koskaan liikaa.
Koti pitää tuntua aina turvalliselta paikalta. Ei siis mitään otteluita kotona.

Varhain kehittynyt tyttö on aika hämillään kehostaan ja haluaa piilottaa sen, mutta pentuasteella olevat ovat kateellisia ja kiusaaminen on tosi, tosi julmaa.

Ihmeellistä, etttei jumppamaikka tai reksi tuota tajua. Ehkä yhteistapaamisessa saisitte tukea terveydenhoitajalta ja kuraattorilta. Tyttäresi ja/tai sinun kannattaa olla heihin yhteydessä ennen tapaamista.

Tyttärelläsi pitää olla oikeus luontaiseen..häveliäisyyteen. Kaunis vanha sana, nykyisin turhaan unohdettu. Puolustamalla tyttäresi oikeutta hänen rinnallaan tuet myös hänen naisellista identiteettiään ja itsemääräämisoikeuttaan.

(Voi elämä, taas aktivoitui ikivanhat traumat!)

Minusta vetoaisin enemmän ujouteen kuin kapinaan.
Vaikka teini -ikäisyys aiheuttaa kapinointia, ei kaikki teini -ikäisen kapina väistämättä johdu teini -iästä. (vrt. tappeleminen aiheuttaa mustelmia mutta kaikki mustelmat eivät johdu tappelemisesta.)

Itse aloitin minkäänsuuntaisen etenemisen kohti puberteettiä vasta 17+ ja hävetti. Vaikka tilanne on päinvastainen, luulen että tilanne "erilaisuus" on sama, ja se on "ongelmallista", nimenomaan tuossa iässä. Näin "hieman vanhempana"(mutta teini -ikä silti hyvin lyhytaikaismuistissa) sitä ihminen voi ihan rauhassa viettää seminaariesityksiä kanelitankoja pureksien, mutta 14 -vuotiaalle se ei ole "yhtään niin helppoa", jotain epävarmuutta liittyy siihen ikään. Tosin en tiedä, miten vanhempien pitäisi suhtautua, omani lähinnä tappelivat keskenään. Ehkä se oli ihan hyväkin, sain rauhan, oli muitakin asioita mietinnässä, tuli jonkinlaista "tärkeysjärjestystä, joka teki ongelmasta nro X pienemmän" eikä tarvinnut jauhaa asiasta jne. Ehkä riittää että et asetu vastaan tai osoitat ymmärtäväsi tms?

Näin aikuisena 180+ senttisenä mörisijänä minunkin on helppo katsoa menneisyyteen, mutta menneisyydessä sitä tilannetta SILTI katsoi 150- senttinen kääpiö. Tämä on aina hyvä muistaa. (Kuten se, että "vasikanrakkaus" on vittumainen tauti. Jälkikäteen naurettava, mutta silti. Kun tilanne on päällä ei hirveästi mietitytä, että "vuosien päästä muistelen tätä huvittuneesti". Vaikka sekin on totta.)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Silloin kun minä olin kersa ja ikäisekseni aikaisin kehittynyt, en rintavarustukselta mutta muuten, liikunnanopettaja antoi minun mennä ennen muita pukuhuoneeseen ja suihkuun. Siinä välissä ehti näppärästi hoitaa intiimihygieniat ennen kuin muut lapset tulivat ihmettelemään.

Joskus vieläkin olen niin suunnattoman kade siitä, että miespuolisten olentojen ei ole pakko vuotaa kerran kuussa. Kerpele.

Minulla ei valitettavasti ole antaa sen kummempia neuvoja: Mummo osoitti guruutensa jälleen. Tietyssä iässä on niin mahdotonta, kun ei halua poiketa muista ollenkaan ja silti haluaa olla omanlaisensa vaikka väkisin. Huokaus. Onneksi sitä ikää ei tarvitse käydä kahdesti.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Minusta Neiti M ei ole uhmainen ollenkaan, vaan ihan oikeassa intimiteettinsä puolustamisessa.

Murkku-uhmaa on takuuvarmasti tulossa kotona, mutta jos tässä asiassa olet täysin hänen tukenaan, saat varmasti rohkeamman ja tasapainoisemman naisen tyttäreksesi muutaman vuoden turbulenssin jälkeen.

Muuten: vaikka rahat olisivat kuinka tiukalla, anna hänelle reilusti hynää mieleisten, kauniiden ja istuvien alusvaatteiden ostoon. Siten voit hienotunteisesti osoittaa, että nainen saa olla myös ylpeä ja iloinen muodoistaan.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Se on "hyvä" että suomessa jo varhain murretaan omilla aivoilla ajattelevan tahto, saadaan tulevaisuudessa sitten nitä mielenterveysongelmaisia ja jne.

kannattaa pyytää juttelemaan sen koulupsykologin kanssa, niin sillä on kuitekin eniten ihmismielestä tietoa. Näin ollen voikin puoltaa tämän tytön oikeuksia. Eikä tule mitään yhteen törmäyksiä.

Jos sitä koulukiusastakin on, niin ei se ainakaan kehitykselle hyväksi ole jos joutuu altistumaan sille kiusaamisella.

Traumat kyllä tulee näkymään myöhemmin jossain vaiheessa ja koko loppuelämäkin vielä.

Eikä kysymyksessä ole mitään uhmaa, jos pyrkii suojaamaan itseään siltä että ei joudu koulukiusatuksi.

Paul M
Tytär 12 on ikäisiään kehittyneempi (täysin kehittynyt ulkoisesti) eikä halua vaihtaa vaatteita liikuntatunnille niitten kakaroitten ilkkuessa. Sanoo sitten opettajalle ettei kiinnosta liikunta ja on aivan sama vaikka ei ole liikuntavaatteita.

Opettaja uhkaa, jotta kutsutaan koolle koulukuraattori, rehtori, koulupsykoloogi, opettaja ja toinen vanhempi ja pohditaan mikä lapsessa vikana.

Ai että oikein mikä on lapsessa vikana? Kyllä tässäkin tapauksessa systeemi kusee. Jos vaikka hän sitten suorittaa liikuntatunnit vanhempien valvonnassa, eli käytte vaikka hiihtämässä yhdessä. Tästä sitten allekirjoituksella varustettu todistus koulun pikkubyrokraateille, että kansalainen on suorittanut liikuntavelvoitteensa valvotuissa olosuhteissa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35377
Paul M

Opettaja uhkaa, jotta kutsutaan koolle koulukuraattori, rehtori, koulupsykoloogi, opettaja ja toinen vanhempi ja pohditaan mikä lapsessa vikana.

Ideoita??

Kyllä tuo vaikuttaa koulun piittaamattomuudelta. Kutsukaa koolle tuo porukka, niin eiköhän ajastaan viitisenkymmentä vuotta jäljessä oleva (miksi se paskasakki aina hakeutuu juuri liikunanopettajiksi, kun saa värvätyn alikersantin pestiltä potkut alokkaiden simputuksen takia) opettaja ymmärrä (tai ainakin joudu perääntymään, vaikka ei ymmärtäisikään) kun lapsen vanhemmat ja psykologi asian hänelle selittää.

Joo, liikunnanopettajat ovat varsinaista paskasakkia, vaikka liikunta kasvaville lapsille hyvää tekeekin. Itselläni ehti olla monta liikunnanopettajaa lapsena, vain yhden kanssa tulin toimeen. En suostunut tottelemaan näitä pellejä, en pannut tikkua ristiin. Yläasteella sipaisin yhtä änkyrää turpaan, kun se alkoi nassuttaa pesäpalloräpylöiden viemisestä varastoon. Ei tullut seuraamuksia, kaveria varmaan hävetti, olihan se SM-tason urheilija ja kaikkea. Hän sopi asian kanssani veljellisesti, itse en puhunut paljoakaan. Sain muuten sen jälkeen olla rauhemmassa. Monet näistä tyypeistä ymmärtävät kehon kieltä paremmin kuin järkipuhetta, onhan heidät siihen koulutettukin.

On uskomatonta minkälaisia pässinpäitä opettajatkin voivat olla. Luulisi, että tuollaiseen ammattiin vaadittaisiin enemmän soveltuvuutta. Jokainen terve vanhempi ymmärtää varhain kehittyneen tytön ongelmia, kyllä samaa odottaisi toiselta kasvattaja- auktoriteetiltakin.

Ala-asteen opettajat, kai ajattelevat, että kun on 12v, niin pitää näyttää ja olla niin kuin 12v heidän mielestään yleensä ovat. Pidä ihmeessä tyttösi puolta.

"Opettaja uhkaa, jotta kutsutaan koolle koulukuraattori, rehtori, koulupsykoloogi, opettaja ja toinen vanhempi ja pohditaan mikä lapsessa vikana."

Tuossa aloituksessa särähti korvaan kaksi sanaa: "uhkaa" ja "vikana". Jos ennakkoasenne koulun taholta on tämä, jo on asenteet kaivettu ahterista!
Jos minulta kysytään, ehdottaisin neutraalia, ennakkoasenteetonta keskustelua vaikkapa ylläesitetyn ryhmän kanssa, tai sitten jollakin toisella kokoonpanolla. Aivan aluksi tyttäresi ei tarvitsisi olla mukana, koska hänen ongelmansa on tiedossa.
Olettaisin, että kaikkia osapuolia tyydyttävä väliaikainen ratkaisu löydetään, jos keskustelijat ovat normaaliälyisiä, kunnes tilanne normalisoituu muidenkin kehittyessä ja ajan kuluessa.
On vaikea ottaa eksaktimpaa asennetta, kun kaikkia ongelmaan liittyviä yksityiskohtia ei ole tiedossa. Tärkeintä on kuitenkin saada tytär tuntemaan, että hän on täysin normaali, mutta että myös tiettyihin koulun/yhteiskunnan velvoitteisiin on alistuttava, vanhempien tukemana.

Ongelma voi myös olla "poliittinen". Tyttöjen varhainen kehittyminen sukukypsyyteen voi aiheuttaa ristiriitoja odostusten ja normien suhteen siten että asia kielletään ja koetetaan runnoa kaikki samaan muotiin rintoineen kaikkineen. Rinnoista puhuminen voi olla kiusallista ja pelot siitä että opettajan osoittama huomio tulkitaan perversioksi, voi aiheuttaa ylireakointia ja kiertoilmauksia.

Lapsen asema on tuossa ristiriitainen; Hän kaipaa samaistumista ikäisiinsä, suojaa, kotrollia, huomiota, mutta myös vapaudentunnetta. Koulukiusaaminen voi liittyä asiaan jopa erillisenä asiana. Lapsi ei välttämättä tiedosta asioiden oikeita suhteita ja riippuvuuksia.

Vanhemmat ovat kiusaantuneita asian eroottisia piirteitä omaavasta luonteesta ja pelkäävät joutuvansa silmätikuiksi. Lapsen painostaminen normeihin tuntuu helpoimmalta ratkaisulta, mutta murrosiän tuomat piirteet lapsen luonteessa sotivat helposti painostusta vastaan.
Seksuualisuuteen liittyvistä voi olla vaikea alkaa keskustelemaan neutraalisti ja rakentavasti.

Koulun henkilökunta tuntee tapojensa, sääntöjensä ja auktoriteettinsa olevan uhattuna. Henkilökunnan keskinäiset välitkin voivat olla ratkaisevan suuri ongelma.

Jumpassa tytön täytyy kuitenki käydä.
Erityistiloja tuskin rupeevat jäerjestään pukeutumiseen.

Pitäis vaan jotenkin pystyä tytön nahkaa kovettamaan ja saada opettaja sanomaan kova sana virnuilusta.

Daisarit ne muullekkin porukalle kasvaa vuoden parin päästä. Oliskohan siinä opettajalle jotain evästä millä sais pikkupimujen suut tukkoon?

Maukka Perusjatka

Daisarit ne muullekkin porukalle kasvaa vuoden parin päästä. Oliskohan siinä opettajalle jotain evästä millä sais pikkupimujen suut tukkoon?

ei sitä nuorena tajuu...
vuosi on ikuisuus...
ja isot tissit jotain maailman ihmeellisintä...

"Artikla 5:
Ketään ei saa kiduttaa eikä kohdella tai rangaista julmasti, epäinhimillisesti tai alentavasti."

näinhän se järkikin sanoo...
mutta ei se vaan koulussa toimi...

aina on koulun uima reissut ollut sitä
että se kehittynein tyttö tuo jonkun lupalapun...
tai lintsaa vaan tunnilta....
älytöntähän se on raahata "iso" tissinen tyttö
poikien tuijoteltavaksi...
ja...
typeräähän se on ajatella että
herkässä iässä oleva tyttönen ei tarvitsis yksityisyyttä...
ku me aikuisetkin sitä tahdomme...
vaikka ei noi hormoonit enään hirveesti elämää heittele....

*työntää roollaattoria... ja pui nuorisolle nyrkkiä*

Joo,kyllä siihen nyt jokin helpompi konsti varmasti löytyy,liikunnanopelle voi ihan soittaa ja sopia,jos vaikka tyttö kävis viimisenä tai ensimmäisenä vaikka suihkussa.Se on hirveetä olla kehittyneempi,kuin muut ,kokemuksesta tiedän,aina sai pihaliikunnalla hävetä,kun oli juoksua ja poikia oli rivis vahtaamas,ja kommentoimassa-kattokaa,hiukan tissit heiluu,nyt naurattaa,mutta silloi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat