Seuraa 
Viestejä45973

Muslimeilta puuttuu "suvaitsevaisuusgeeni". Tätä mieltä oli Hollannin ulkoministeri Bernard Bot brasilialaisen Correio Braziliense -lehden keskiviikkona julkaisemassa haastattelussa.

- (Hollanti) on aina ollut ja on yhä suvaitsevainen maa. Täytyy katsoa tosiasioita: 10 prosenttia väestöstämme tulee islamilaisista maista. Heistä on tullut Hollannin kansalaisia, mutta heillä on erilaiset geenit kuin meillä. He ovat vähemmän suvaitsevaisia, Bot selitti näkemystään.

- Pim Fortuyn ja Theo Van Goghin murhaajat opettivat meille läksyn -- miljoonasta Hollannissa asuvasta muslimista pitäisi tulla oikeasti hollantilaisia, ministeri jatkoi.

Kysyttäessä ulkoministerin kantaa Turkin mahdolliseen EU-jäsenyyteen, Bot vetosi hollantilaisten aikaisempiin kokemuksiin turkkilaisista.

- Ongelma on se, että ne turkkilaiset jotka tulivat Hollantiin 1960-luvulla olivat Turkin köyhintä kansanosaa -- hieman alikehittyneitä ja huonosti koulutettuja. Se antoi (hollantilaisille) tietynlaisen kuvan Turkista. He pelkäävät, että nyt 80 miljoonaa sellaista ihmistä saattaa liittyä EU:hun, ministeri sanoi.

Voi asian noinkin esittää.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat