Seuraa 
Viestejä45973

Suomalainen Reima/Tutta-tuote on ulkoistanut koko vaatetuotantonsa lähinnä Kiinaan.

author="<a href="http://www.hs.fi/talous/artikkeli/1135224357039?ref">Hesari</a>" kirjoitti:

Kiinan tehtaat vaatettavat suomalaisvauvoja

*******************

Yhdestä puvusta Ni saa palkkaa 0,3 yuania, eli kolme senttiä. Hän tekee kahdeksan tuntia töitä päivässä ja saa valmiiksi yleensä noin 150 kappaletta.

Sitä tahtia Nin tuntipalkka on noin 60 senttiä. Kuukaudessa kertyy noin 90 euroa. Palkka on sidottu tehokkuuteen eli siihen, kuinka monta kappaletta saa valmiiksi.

*******************

Edullinen työvoima on vetänyt valtaosan Reima-konsernin valmistuksesta Kiinaan. Omassa tehtaassa on nyt kaksi kertaa enemmän työntekijöitä kuin sen aloittaessa vuosikymmen sitten.

Lisäksi Reima on muutamassa vuodessa haalinut Kiinasta puoli tusinaa alihankkijaa, jotka tekevät Reima- ja Lassi-merkkien asusteita Lähes kaikki Reiman vaatteet tulevat Aasiasta.

Lukekaa koko juttu.

Tämä on varmaan vihreiden haluamaa kestävää kehitystä. Vai onko tämä globalisaatiota?

Voisiko tälle toiminnalle hakea ja saada reilun kaupan edut? Miksei, minusta tämä täyttää kaikki reilun kaupan vaatimukset. Työnantaja maksaa reilusti palkkaa, työnantaja tarjoaa asuntoja ja muita etuja.
Tämän lisäksi tuotteet myydään länteen, tässä tapauksessa Suomeen hurjalla voitolla!

Suomessa ostamme näitä suomalaisina tuotteina ja suomalaiseen hintaan!

Olemmeko me suomalaiset tyhmiä?

vai

Olenko minä ymmärtänyt jotain väärin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Ennen EU-aikaa tilaaja sai vapaasti "suosia suomalaista" tai mitä ikinä tykkäsi suosia. EU on ennen kaikkea vapaakauppa-alue ja sen säntöjen mukaan kaikki yli 15 000 euron julkiset hankinnat on kilpailutettava.

Protektionismiahan tuo suosi suomalaista -kampanja oli, myt klopalisoidutaan.

Muuten: Suuri osa Britannian kuvantamistutkimuksista tulkitaan nykyisin Intiassa. Sairaalat lähettävät sähköisesti kuvat halvempien intialasröntgnologien lausuttavaksi, ja kun seuraava aamu koittaa, ovat vastaukset intilaisena virka-aikana lausuttu koneelle. Kunhan konekääntäminen vielä edistyy, löytyy halvempi toimittaja Goan hippirannalta Tiede-lehteä koostamaan ja kohta Jukka Ruukki löytyy Myllypuron leipäjonossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat