Seuraa 
Viestejä45973

Olin kahden vaiheilla sen suhteen, laittaisinko aiheen tänne Historia, kulttuurit ja yhteiskunta- vaiko Tekniikka ja energia -palstalle.

Turun Sanomat pe 19. tammikuuta 2007

[list:1wmc4it5]Viisikymmentä sikaa pitää yhden auton liikenteessä

Peltoenergiaa koskevan raportin vastaanottanut maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja (kesk) innostui laskemaan, pystyykö suomalainen sikafarmari haastamaan Lähi-idän öljysheikit.

Korkeaojan laskelmien mukaan yksistään Huittisten sikaloiden tuottamalla biokaasulla voisi ajella henkilöautolla 15 miljoonaa kilometriä. Kaasu riittäisi tuhannelle autoilijalle, jos vuotuinen ajomäärä olisi kohtuulliset 15 000 kilometriä.

Huittisten karsinoissa röhkii noin 50 000 saparohäntää, joten 50 sikaa riittää pitämään yhden auton ajossa.[/list:u:1wmc4it5]

Vaviskaa, sheikit, imaamit ja mullahit; kaffirit kukistavat teidät possuarmeijan voimin!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Ongelmaksi tulee kyllä jakeluverkon riittämättömyys. Luuletko että Neste, eli mikä Fortum se nykyään on, suostuu luopumaan käytänössä öljymonopolistaan Suomessa. Jakeluasemat ovat myös Essoja tai Shellejä lisäksi. Jenkit tuskin niissäkään hyvillä silmin katsovat biokaasuja. Autoihin tarvitaan muutoksia, säiliöt ainakin ja polttoaineen syöttö. Possukaasu pitäisi ainakin saada nesteytettyä riittävän toimintasäteen saavuttamiseksi. Lisää kustannuksia tulee siitäkin ja maksumiehiksi tietenkin huoltamoyrittäjät. Bensiinistä ja löpösta saa katteet helpommin.

Eipä silti, tuollaiset ratkaisut käyvät tulevaisuudessa välttämättömiksi. Tietääkseni Ruotsissa asia on paljon pidemmällä. Paljonko energiaa kuluu sikojen ruuankin kasvatukseen ja paskan tuottamiseen? Saavatko sikalat EU-tukea ja kansallista?

Öljyä tarvitaan tulevaisuudessakin paljon muuhunkin, kuin polttoaineeksi. Sen polttaminen onkin lyhyellä tähtäimellä globaalisti tyhmää. USA käyttää siitä leijonanosan, ja pitävät sillä yllä diktatuureja niin Saudeissa kuin Kuvaitissakin (Historiallisesti Irakin maakunta) Amerikasta näitten kukistajien pitäisi löytyä. Sikojahan siellä löytyy varmasti. Sama juttu Venäjän Lukoilissa mistä Euroopan öljy tulee, eivät ala hekään sianpaskaa tuottamaan hevillä. Ehkä jos sinne saataisiin takaisin kunnon sovhooseja, kolhooseista ei niin väliä.

Lierikki Riikonen

salai
Seuraa 
Viestejä9215

Possut voi sitten jouluna syödä.

OT: Terve lierik, sinua on aina ilo nähdä täällä.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat