Seuraa 
Viestejä45973

Eräs tuttavani väitti salitreenin menevän hukkaan, mikäli juo itsensä humalaan treenin jälkeen. Hän ei suoraan osannut perustella väittämäänsä, mutta oli varsin vakuuttunut kannastaan, joka pohjautui havaintoon, että lihakset kipeytyvät voimakkaammin salitreeniä seuraavina päivinä, mikäli on juonut itsensä humalaan treenin jälkeen.

Voiko tässä väittämässä olla perää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/ar ... t-503.html
Mr.x
"08.05.2002, 11:41
Jo pienetkin alkoholimäärät vähentävät testosteronin tuotantoa. Eräässä tutkimuksessa alkoholiannos 1,5g/kg laski terveiden miesten veren testosteronipitoisuutta n. 40 % lähtötasosta 12-20 tuntia alkoholin nauttimisen jälkeen. Toisessa tutkimuksessa terveet miehet joivat illalla 7-8 ravintola-annosta alkoholia, seuraavana aamuna heidän testosteronipitoisuus oli viidennes normaalista. Alkoholi lisää lisämunuaisen kuorikerroksen kortisolieritystä. Kortisoli puolestaan estää kivesten testosteroninvalmistusta. Alkoholi kohottaa myös veren estrogeenipitoisuutta. Se vaikuttaa testosteroniaineenvaihduntaan kahdella tavalla. Estrogeenien on osoitettu estävän testosteronin synteesiä kiveksissä estämällä 3-beta-hydroksisteroidi dehydrogenaasi/isomeraasikompleksin aktiivisuutta ja estämällä suoraan testosteronin muodostumista. Alkoholi lisää kivesten estrogeenireseptoreja ja tällä tavoin herkistää niitä estrogeenin haitallisille vaikutuksille. Estrogeenit estävät myös LH:n eritystä aivolisäkkeestä. Estrogeeni on miehelle katabolinen aine. Alkoholin käyttö lisää veren prolaktiinipitoisuutta. Ylimääräinen prolaktiini aiheuttaa miehillä testosteronituotannon vähenemistä ja impotenssia. Lisäksi alkoholiaineenvaihdunnalla on suora vaikutus kivesten testosteronituotantoon.

Lopussa mainitaan, että steroidien käyttäjiin alkoholin kertakäytöllä on jonkin verran vähemmän katabolista vaikutusta kuin muihin urheilijoihin, mutta alkoholi lisää steroidinkäyttäjien lihas- ja jännerepeämäherkkyyttä.

Lähde: Bodauslehti"

Tuo vaikuttaa hyvältä seliltä minusta. Olen havainnut ettei alkoholista ainakaan mitään etua ole. Tosin paukku tai kaksi lisää intoa ponnistella ja kalja hikoilun päälle maistuu.

Naisilla asia lienee päinvastoin? Muistan jostain lukeneeni, että naisilla alkoholi taas nostaa testosteronipitoisuuksia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielenkiintoista. En uskonut tuttavani väitettä lainkaan, mutta pitääpä tunnustaa hänelle, että väärässä olin. Samalla pitää koittaa puristaa muutama ekstratoisto tänään, jotta illalla nautittava alkoholi ei häiritsisi lihasten kehitystä yhtä voimakkaasti. Voin myös lohduttautua siihen, että vasenkätisenä miehenä minulla erittyy testosteronia enemmän kuin oikeakätisillä lajikumppaneillani. Tämä mm. lisää ulkonäön maskuliinisuutta, mutta saattaa selittää myös vasenkätisten muutamaa kuukautta lyhyempää elinikää oikeakätisiin verrattuna.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat