Seuraa 
Viestejä45973

Miten foorumin miehet näin yleensä pukeutuvat?

Onko merkeillä mitään väliä ja kiinnitätkö ollenkaan huomiota laatuun? Onko jotain tiettyä ”tyyliä” vai ostatko mitä vain, mitä tarjoustalosta ensiksi käteen sattuu?

Entä paljonko vaatteisiin kannattaa laittaa rahaa?

Pieneksi johdannoksi Petja Jäppisen huvittava artikkeli päällystakista.

Päällystakki on oloissamme yhtä välttämätön kuin taskuveitsi.

Kun Suomessa on vuodesta 4 kuukautta kylmää ja loput talvea, on syytä pitää päällystakkia, ja koska Suomen kaupungissa on joka sää, pitää näitä vaatekappaleita sitten olla useampia.

Se että ne ovat säätieteellinen välttämättömyys, se ei tarkoita ettei se olisi välttämättömyys myös tyylillisesti.

Päällystakilla on merkityksiä, jotka ohittavat sen merkityksen vain suojaamassa sateelta ja kylmältä, sillä se myös antaa meille yhden välineen itseilmaisuun. Päällystakki kertoo maailmalle meidän suhteestamme siihen, kuljemmeko se käsivarrella, harteilla vai takki auki repsottaen. Oma viestinsä on siinä, jos saavumme teatteriin tummassa puvussa, mutta jonkinlainen muovisekoite-vedä-tästä-pakkaus päällämme, verrattuna siihen että paljastaisimme mohairimme villakankaisesta polo-takista kuoriutuen.

Päällystakki kuuluu miehen pukeutumiseen periaatteessa kaikkialla missä miehet pukeutuvat. Paikoin se on niin ohutta kangasta, että se on vähemmänkin symbolia, pikemminkin kehoitus ajatella vaatetta päällystakkina, kuin varsin päällystakki meikäläisestä näkökulmasta.

Päällystakkien kirjo on laaja, yhtä laaja kuin pukujenkin, ellei peräti hieman laajempikin, enkä tässä ajatellut puuttua siihen sen enempää, mutta saattaisin kuitenkin määritellä, että hyvin pukeutuvalla miehellä on niitä enemmän kuin minulla, eli ainakin neljä, niin että yksi arkikäyttöön, yksi juhlakäyttöön, yksi sateelle ja yksi välikausiin.
Päällystakkien materiaalit ulottuvat silkkipopliinista, macintosh-matriisin kautta mohairiin ja nahkaan. Tyylitajulla ja maulla löytää jokaiseen tilanteeseen omansa.

http://www.ihmiskunta.org/wp/?p=186[/quote]

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

Talvella villakangastakki, villapaita ja farkut. Villasukat ja buutsit.
Kesällä rotsi, teepaita ja farkut. Jotkut tennissukat ja buutsit.

Joskus pikkutakkia, kauluspaitaa ja suoraa housua. Paremmat sukat ja buutsit.

twoDogs
Talvella villakangastakki--

No tuo on kyllä kieltämättä ihan ehdoton.

twoDogs
Joskus pikkutakkia, kauluspaitaa ja suoraa housua--

Mutta milloin, se onkin hyvä kysymys. Nykypäivän suomalainen mies kun pelkää ylipukeutumista kuollakseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
fmiles
Mutta milloin, se onkin hyvä kysymys. Nykypäivän suomalainen mies kun pelkää ylipukeutumista kuollakseen.

Farkuilla ja nahkatakilla oon jotenkuten pärjänny -35 asteen pakkasissa.
En kyllä suosittele kaikille ja hanskat sekä pipo oli päällä.
Lämpimät hanskat sekä kengät on kaikista tärkeimpiä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47409
fmiles

twoDogs
Joskus pikkutakkia, kauluspaitaa ja suoraa housua--

Mutta milloin, se onkin hyvä kysymys.

No silloin kun kutsussa lukee "tumma puku".

Vierailija

Itse pidän yleisohjeena: vaatteilla ei niin väliä, kunhan tukka on hyvin ja kello näkyy. Ja kun vaatteet kuitenkin on oltava, niin värillä ei väliä, kunhan ne on mustia ja näyttää riittävän tyylikkäiltä.

Vierailija

Kengät, housut, paita, takki ja pipa. Kalsarit mieluiten impetuksen. (vanhat)
Kengät mahdollisimman kevyet ja muut mahdollisimman halvat, paitsi farkut mahdollisimman kalliit. Ei kelloa. Aika on sen verta suhteellista. Pipa musta. Kesällä käy lippis.

CE-hyväksytty
Kengät mahdollisimman kevyet ja muut mahdollisimman halvat, paitsi farkut mahdollisimman kalliit.

Ostin eilen Vagabond-merkkiset kengät, lampaannahkaa, joten ei ainakaan minun kohdalla voi puhua halvimmalla pääsemisestä. Ihan käyttöä varten kuitenkin ostin, ne olivat todella hyvät jalassa. ”Diivailu” ei kiinnosta ollenkaan.

Farkuista ei ole syytä maksaa ”liikaa”, riippuen tietysti siitä, mitä liika on. Hyvät ja kestävät farkut saa 90 eurolla, kun taas alle 40 eurolla saa huonosti istuvat ja happokäsittelyllä ”valmiiksi kulutetut” lego-ukon housut, joissa on polvet valkoisina jo kahden kuukauden ja kahden pesun jälkeen. Itse en kuitenkaan maksaisi esimerkiksi Diorin farkuista 250 euroa, on ne sitten kuinka hyvät tahansa. Boss, Sand, Marlboro Classics ja Diesel ovat siinä kipurajalla. Yli sadan euron per vaatekappale en mene (tietyt poikkeukset ovat sitten erikseen).

Kellolle nyt on ihan sama, kunhan aika näkyy. Itselläni on kaksi parinkympin hintaista rannekelloa ja lahjaksi saatu 120 euron Leijona. Olen kyllä välillä ajatellut käydä katselemassa vähän parempaa kelloa Luleåsta, mutta en ole varma, kuinka paljon siihen viitsisi sijoittaa. Ehkä muutama satanen?

Tiedän myös joitakin miehiä, joille kellon on niin suuri imagokysymys, että sen tulee olla lähes saman hintainen kuin auto...

Paidasta sen verran, että kesäksi kannattaa hankkia Lacosten lyhythihainen pikeepaita. Ainoa ongelma siinä tosin on hinta, kun kerta yksi kesäpaita maksaa enemmän kuin kallis öljynvaihto autoon. LINKKI

Niin ja merkeistä vielä sen verran, että Dressmannille en enää aio edes kävellä sisään.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Jos on naisseuralainen mukana pukeudun hänen asunsa mukaan. Puvun päälle sopiva pitkä takkikikin on kaapissa. Vappuna pidän vaaleaa pukua ja tupsulakkia. Kerran oli punainen nauhakin käsivarressa, olin poikaporukassa.

Muuten talvella pidän venäläisiltä talvisodassa evakuoitua toppatakkia ja piippalakkia. Joskus hillittyä rastapipoakin, se saa hymyn karehtimaan vastaantulevien naisten suupielissä. Miksi en ilahduttaisi heitä? Sanoin siis hillittyä, kiehkurat ovat vain kolmisen senttiä pitkiä. Väri on tummansininen, niin kuin melkein muissakin päällysvaatteissani. Jalassa on aina mustat nahkakengät, paitsi autoremontissa pidän tarralenkkareita.

Talvella pitää olla myös tyylikäs kaulahuivi kompensoimassa ryssäntakin vaikutusta. Korvan takana pidän jointtia, ettei ala niin paljon henkeä ahdistamaan kylmässä. Siitä voi tyylikkäästi kämmenen suojassa vetää välillä savut ja jos tulee kadulla ihmisiä vastaan puhallella liikenteen höyryjen sekaan. Ettei haise kenenkään nokkaan, kuitenkin paheksuisivat.

Lierikki Riikonen

Vierailija

Puvun takkia pidän aina kun vien roskat, kun ei oo muutakaan vaatetta, kun en viitti pukeutua kunnolla 2 minuutin reissuun.

Eli siis laitan vaan jotain päälle, että näin talvella ei tuu kylmä. Se vähän pitää kylmää jos matkaan menee korkeintaan tuo 2 minuuttia.

Muuten joskus käytän kesäsin kun käyn kaupunkilla.

fmiles
CE-hyväksytty
Kengät mahdollisimman kevyet ja muut mahdollisimman halvat, paitsi farkut mahdollisimman kalliit.Farkuista ei ole syytä maksaa ”liikaa”, riippuen tietysti siitä, mitä liika on. Hyvät ja kestävät farkut saa 90 eurolla, kun taas alle 40 eurolla saa huonosti istuvat ja happokäsittelyllä ”valmiiksi kulutetut” lego-ukon housut, joissa on polvet valkoisina jo kahden kuukauden ja kahden pesun jälkeen. Itse en kuitenkaan maksaisi esimerkiksi Diorin farkuista 250 euroa, on ne sitten kuinka hyvät tahansa. Boss, Sand, Marlboro Classics ja Diesel ovat siinä kipurajalla. Yli sadan euron per vaatekappale en mene (tietyt poikkeukset ovat sitten erikseen).

Tulikohan vähä liioiteltua. Mulla on aina korkeintaan 20 euron farkut ja kestää ainakin puol vuotta ihan hyvinä.

Paras vaatetus on lämmin, kestävä, monikäyttöinen ja mukava. Lisäksi suotavaa on muuhun väestöön sulautuva pukeutuminen, joka ei herätä minkäänlaista ylimääräistä huomiota. Kulut vuodessa voivat vaihdella tilanteesta riippuen kymmenistä tuhansiin euroihin.

aleksialeksi
Tulikohan vähä liioiteltua. Mulla on aina korkeintaan 20 euron farkut ja kestää ainakin puol vuotta ihan hyvinä.

Et sitten näköjään osta niitä ainakaan Dressmannilta.

Kyllä halpakin housu saattaa kestää. Vielä kun joku valmistaja osaisi yhdistää hinnan ja laadun oikealla tavalla — vaatteet ovat nykyään kohtuuttoman kalliita.

Oma pukeutumiseni riippuu tietysti tilanteesta, sääoloista ja fiiliksestä. Nyt tässä kotosalla möllöttäessä päällä on vanhat, ulkonäön perusteella jostain puunilaissotien ajalta olevat reisitaskuhousut ja harmaa huppari, jotka olen valinnut päälleni puhtaasti mukavuussyistä. Näissä vetimissä en yleensä liiku julkisilla paikoilla, lukuunottamatta ehkä alakerran r-kioskia. Nämä housut olisivat kyllä jo vuosia sitten joutaneet roskikseen, mutta kun ovat niin penteleen mukavat jalassa(ja rumat kuin perkele).

Töissä pukeudun yleensä tummiin reisitaskuhousuihin ja johonkin paitaan, t-paitaan, kauluspaitaan tms. riippuen vuodenajasta. Töissä pyrin pukeutumaan mukavasti, käytännöllisesti ja melko neutraalisti. Tärkeintä työpukeutumisessa on luultavasti kengät, siistit ja ennenkaikkea mukavat jalassa. Firman "korruptiovaatteita" tulee myös pidettyä, vapaa-ajalla ei oikeen tee mieli kantaa yrityksen logolla varustettuja vaatteita, vaikkei niiden ulkonäössä mitään vikaa olekaan. Joutuisi kenties höpisemään työasioista tai jotain muuta yhtä kamalaa

Vapaa-ajalla tulee yleensä pukeuduttua farkkuihin, leveälahkeisiin sellaisiin, olivatpa ne muodissa tahi ei ja prätkäsaappaisiin tai maihareihin.
Nuorempana tuli pukeuduttua ehkä hieman radikaalimmin, jotain goottisynkistelydekadenssimeininkiä, oma hauskuutensa oli siinäkin. Sitten siitäkin tyylistä tuli mainstreamia ja kiinnostus moiseen lopahti. Toisaalta perin harmillista, että muotimaailma tekee alakulttuureista jotenkin niin vesittyneitä. Puoli tuntia henkkamaukassa ja jo gootahti.

JW
Lisäksi suotavaa on muuhun väestöön sulautuva pukeutuminen, joka ei herätä minkäänlaista ylimääräistä huomiota...

Tästä olen tyystin eri mieltä(tai en tajunnut heti ironiaa..), toki esim. juhlatilaisuuteen mennessä on otettava huomioon juhlatilaisuuden laatu ja valittava siihen sopiva asu isäntäväkeä kunnioittaen. Miehellä puku on usein sopiva ja ennenkaikkea helppo valinta. Itse pidän mielelläni tummaa pukua, jos se tilaisuuteen sopii. Ylipukeutuminen voidaan tietysti joskus tulkita vittuiluksi.

Mutta miksei saisi herättää huomiota, kaupungilla on mukava katsella erinäköisiä ihmisiä, varsinkin suuremmissa kaupungeissa hiippailee monenkirjavaa sakkia, on pukuäijää, punkkaria, hiphopparia, mustia valkoisia....jos siriuksesta tulee vihreitä, niin tarjoan oluen!

Persoonallinen pukeutuminen saa ainakin minut hyvälle tuulelle, jos haluaisin katsella vain itseni näköisiä ihmisiä voisinkin sitten jymähtää kotiin

Ns. duunarin hymyn vilautteleminen ei aina mieltä ylennä, mutta eipä tuo päivääni pilaa.

Jaar jaar...

Eh, nyt olen 14, ja pukeudun rokkari tyyliin, eli farkuista polvet revitty rikki, ketjuja, hakaneuloja, metalli bändien t-paitoja, joskus nahkatakkikin, ymsyms. Tietty korut kaulassa ja ketjut ranteessa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat