Seuraa 
Viestejä45973

Miten luulette että USA ja sen johto tulee selittelemään tappiotaan Iraqissa?

Loogista tietenkin olisi päästä jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen asiasta Iranin kanssa. Vastaavaan ns "diiliin" päästiin Kiinan kanssa 1970-luvulla, mikä käytännössä merkitsi Vietnamin sodan loppumista Pariisin rauhansopimukseen vuonna 1973(myöhemmin jenkit käytännössä lähtivät pois omasta tahdostaan)

Lähi-Idässä vastaava ns "diili" ei taida kuitenkaan onnistua. Amerikkalaiset ovat onnistuneet(taas )kietomaan löysän hirttosilmukan kaulansa ympärille tehdessään periaatepäätöksen, että Iranin kanssa ei neuvotella, ennenkuin se luopuu ydinaseohjelmastaan. Ja jotta päättös oltaisiin voitu "legmitisoida" Iran on leimattu "terroristivaltioksi" joka mukanas oli mm 9/11 iskujen takana.

Miten homma etenee tästä eteenpäin?

Yksi vaihtoehto mitä jenkit voivat toki tehdä, on käynnistää alueelle massiivisia sotapelejä eli "war games" Näillä pyritään käytännössä pakottamaan Iran taipumaan jenkkien vaatimukseen luopua sekä ydinaseohjelmastaan että terroristien tukemisesta. On kuitenkin hyvin suuri riski että tämä johtaa(maailman)sotaan

Toinen vaihtoehto on tarjoilla Iranilaisille kaiken maailman huu haa "diilejä" kuten (valheellisia)lupauksia taloudellisesta avusta ja diplomaattisesta tunnustuksesta, jos he luopuvat ydinohjelmastaan.

Toinen vaihtoehto on ehkä tehdä jotain mielenosoituksellista(kuten esim pommittaa joitain kohteita Iranissa ja Lähi-idässä yleensä)ja sitten vetäytyä koko alueelta. Tähän varmaan tarvitaan mm Kiinan ja Venäjän suostumus, jota ei välttämättä tule. Yksi vaihtoehto tietenkin olisi pyrkiä eristämään Iran, mutta esim Kiina halusisi tästä palkinnoksi Taiwanin. Ja jos sitä ei tule, niin varmaan tule tukea Kiinaltakaan.

Viimeisenä vaihtoehtona tietenkin on unohtaa koko ydinasekysymys, tunnustaa Iranin valta alueella, ja kutsua heidät tasa-arvoiseksi neuvottelukumppaniksi selviämään koko Lähi-idän alati paisuvasta kriisistä. Veikkaan, ettei näin tulla toimimaan ainakaan seuraavan 12kk sisällä. Sinä aikana jenkit hieman kokeilevat siipiään(mm ärsyttäen Kiinaa, sekä mahdollisesti Venäjää ja Intiaa)ja katsovat mihin ne kantavat. EU antaa tässä pelissä taustatukea(motkottaa Iranille)ja Israel taas pyrkii kärjistämään kriisiä omaksi edukseen. Veikkaan, ettei tässä päästä mihinkään "sopuun" vaan jenkit saavat vielä pahasti nokkiinsa, joskin siinä sivussa menee ehkä parisen miljoonaa "ählysiviiliä" No, ainakin saatiin vihdoin viimein ratkaisu ongelmaan, mitä tehdä kaikille niille kylmän sodan ajoilta jäänneille aseille, puhumattakaan sitten uusista Sodan positiivisia puoliahan ovat tietenkin luonnonvarojen halpeneminen ja ilmastonmuutoksen pysähtyminen(milläs saastutat, kun kaupunkisi ovat paskana )

No, oikealla tiellä sentään ollaan. Pure Jenkkii

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/vasen/id51778.html

Kommentit (6)

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä18898
Toinen tuleminen
Vastaavaan ns "diiliin" päästiin Kiinan kanssa 1970-luvulla, mikä käytännössä merkitsi Vietnamin sodan loppumista Pariisin rauhansopimukseen vuonna 1973

Outoa että Vietnamin sota mukaasi loppui Jenkkien tekemään diiliin Vietamin vihollisen, Kiinan kanssa. Kerrohan tästä vähän lisää. Millainen tämä diili oikein oli?

Vietnamin sodan jälkeen Kiina ja Vietnam kahinoivat toistuvasti, ja kävivät pari sotaakin, laajimman v. 1979.

Maiden suhteet käytännössä normalisoinut rajasopimus solmittiin vasta 1999.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Näköjään kukaan ei ole jaksanut valistaa että se 'q' -kirjaimen käyttö valtion nimessä Irak häiritsee ja pahasti.
Irak, Irakissa, Irakiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensinnäkin, jenkit ovat suuresti liioitelleet Kaakkois-Aasian tapahtumia vuoden 1975 jälkeen yrittäessäÄN mustamaalata vihollisiaan silmittömiksi, sydämmettömiksi "murhaajiksi"

Hommahan meni niin, että sota käytännössä loppui vuonna 1973. Tuolloin solmittiin ns "Pariisin rauhansopimus" Tämä on "Helsingin"(lue=Kekkosen)hengessä tehty sopimus, jossa Vietnam käytännössä jaettiin suunnilleen samaan tapaan kuin Korea 20-vuotta aiemmin. Perusidea oli sama;pannaan riita puoliksi! Rauhansopimuksessa kumpikin osapuoli nimen omaan sitoutuu kunnoittamaan toisen suverenisuutta ja koskemattomuutta. Eräänlainen "Aasian YYA" toisin sanoen, mutta ei Neuvostolyytiin(olette nimellisesti itsenäinen, ja me nusimme sinua persuksiin kun huvittaa)

Homma meni niin, että jenkit eivät enää yksinkertaisesti jaksaneet tukea Etelä-Vietnamin hallitusta, koska se oli niin holtittoman korruptoitunut(suuri määrä Amerikkalaisia upouusia(velkarahalla ostettuja)aseita päätyi itseasiassa kommareiden käsiin) VarsinKIN watergate skandaliin jälkeen kongressi oli vain yksinkertaisesti väsynyt koko leikkiin, minkä takia Etelä-Vietnamin verisen diktatuurin annettiin kaatua. GAME OVER !

Ja mitä tuli Vietnamin sodan jälkeisiin tapahtumiin, niin koko Kaakkois-Asia oli kirjaimellisesti pommitettu PASKAKSI! Jonkun piti ottaa ohjat käsiinsä(niinkuin Kiinassa 30-vuotta aiemmin)ja tässä tapauksessa sen ottivat kommarit. Niin ihmisoikeus kuin rajarikkomuksia toki sattui, mutta se on kuule pikkuisen eri asia, jos käydään rajakahakka, kun jos toinen uhkaa nukettaa sinut kivikaudelle(jenkit harrastavat tätä alinomaan) Eli pureppa kaveri jenkkii ja GET A FUCKIN GRIP !!!

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä18898
Toinen tuleminen
Hommahan meni niin, että sota käytännössä loppui vuonna 1973. Tuolloin solmittiin ns "Pariisin rauhansopimus" Tämä on "Helsingin"(lue=Kekkosen)hengessä tehty sopimus, jossa Vietnam käytännössä jaettiin suunnilleen samaan tapaan kuin Korea 20-vuotta aiemmin.

Vietnam oli jakautunut kahteen valtioon jo 1955. Helsingin hengestä alettiin puhua vasta vuoden 1975 Helsingin ETYK-kokouksen myötä.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat