Kansanperinnettä

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jos sika tapetaan ennen laskiaista, pitää sen kärsä panna talteen ja sitten siankärsä hampaissa mennä laskiaisaamuna navettaan soittelemaan härän kiveksiä. Silloin löytyy paljon linnunpesiä kesällä.

Pielavedeltä oli kerätty muistiin tällainen. Oletteko kokeilleet? Itse en ole. Tuleeko mieleen mitään muita taikoja, joilla saalisonnea on yritetty parantaa? Oletteko kokeilleet, toimiiko nämä taiat?

Kommentit (3)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

...ööö... Voiko horoskooppeihin luottaa? Tietävätkö kortit kohtalomme? Paraneeko rukouksesta?

Kaikki toimii, jos tarpeeksi vahvasti uskoo. Ihmismieli on veikeä asia, muistaa mitä haluaa muistaa. Jos korteissa kerrottiin tummasta ihailijasta, totta ne tummat pilkesilmät huomaa paremmin. Jos ei olisi kertonut... ohi vaan. Tai sitten ei. Näin käy ellei toisin tapahdu.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija

Jos tämä aihe vetää niin voitaisiinko pysyä ( suht ) tiukasti saalisonnen parantamiseen tähtäävissä rituaaleissa, taikauskossa jne. Tarotit ja horoskoopit erikseen. Kalamiesten nyt ainakin luulisi tietävän monenlaisiakin poppakonsteja. Lapsuuskaveri muisteli armeijassa tavanneensa Lapista kotoisin olleen jääkärin, joka sanoi uhraavansa seidalle. Hyvin tuli kuulemma kalaa. Onko esimerkiksi Aslakilla kokemuksia, Lapin mies kun on?

Vierailija

Kaikenlaista kaikenlaista...Venäjällä uhrattiin ennen kotitontulle ja Suomessakin muistaakseni kotieläinten hyvinvoinnin takaamiseksi...kaikenmoista kaikenmoista. Ei kyl oo tommonen jeesannu...

Uusimmat

Suosituimmat