Seuraa 
Viestejä45973
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

boddah
Seuraa 
Viestejä77
Veikko

Näin se kiehuvan veden höyry nousee sieltä pohjalta ylös ja lämmittää niitä peltier-elementtejä, joiden läpi kulkee lämpö siihen metallilevyyn joka säteilee lämpöä suoraan avaruuteen pilvettömälle taivalle ja jäähdyttää levyjen toista puolta. Kun peltier-elementtien läpi näin kulkee lämpövirta, niin ne alkavat tuottaa sähköä.

Peltier-elementit ovat minulle uusi tuttavuus, mutta miksi muuttaa lämpö sähköksi, kun höyry voisi suoraan lämmittää rakennusta? Systeemi kuulostaa turhan monimutkaiselta, mutta toimisiko se todella?

No kun tässä ruvettiin miettimään erikoisia energiantuottotapoja, niin miksi sitten ei yksintein niitata yhteen kahta eri lämpölaajenemiskertoimen omaavaa metalliliuskaa ja taivuteta sitä sitten spiraaliksi.

Nyt kun lämpötila nousee, niin liuska pyrkii suoristumaan ja samalla sitten liikuttaa/kiertää akselia, joka on kytketty generaattoriin.
Lämpötilan laskiessa liuska liikkuu toiseen suuntaan ja samalla pyörittää generaattoria toiseen suuntaan.

ps.
Ko. tekniikalla voi muuten tehdä aika tarkan lämpömittarin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tupakka kirjoitti:

Kuvitellaan että meillä on suuri lasinen kuutio. Sen sisällä olisi noin 1/5 vettä. Kaikki lämpö jota sisällä olisi muutettaisiin energiaksi(tai jotenkin muuten vain hävitettäsiin), samalla vesi jäätyisi(nämä toimenpiteet voisi tehdä yöllä ja talvisin). Aina päivänpaisteessa auringonvalo sulattaisi vettä ja se valuisi turbiinien kautta jonnekkin ja takaisin kuution ja taas turbiiniin jne. Tästä virtausenergiasta ja lämpöenergiasta mitä syntyisi aina auringonpaisteessa saataisi energiaa.

Juuri näin toimivat yleensä kaikki vesivoimalat. Auringon lämpö haihduttaa vettä merestä. Vesi sataa järviin ja vesivoimalat korjaavat energian talteen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat