Seuraa 
Viestejä45973

Tuossa kävin pohtimaan, että ei lähi-idän tulevaisuus kovin hääppöiseltä näytä.

Jos vaikka teoriassa kaikki kristityt ja ulkopuoliset poistuisivat alueilta ja öljy tankkeroitaisiin muualta, en millään näe alueelle rauhallisia ja kehittyviä näkymiä.

Novat semmosta sakkia, että pyssy annetaan kouraan ennenku aapinen on luettu. Ja se aapinenki on pahinta propagandaa. Keskenänsä kahinoisivat ittensä hengiltä, vaikka kaikki ulukopuoliset osapuolet vettäytyisivät kotio.

Jo vain näyttää tuo islam olevan sivistyksen este ja pari tuhatta vuotta ajastaan jäläjessä.

Turkkiki pyrkimässä EU:hun. Eipä kiitos.

Korjatkaa, jos oon menny sevon aatoksissani.

Kommentit (14)

Yleissivistystä sinne pitäisi saada ja taloudellista kehitystä - ja halukkuutta siihen. Diktaattorit ja uskonnot eivät voi hallita maata siten, että se kehittyisi avoimesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mistähän mahtaa köyhyys johtua? Moni itämaista on tavallaan rikkaita öljynsä takia, mutta kansalaiset kärsii siitä huolimatta köyhyydestä. Vallassa olijat rikastuttavat omaa kukkaroaan ja jättävät kansan köyhyyteen.
Samaten vanhoillinen uskonto Islam hidastuttaa kehitystä kaikin tavoin.

Ayla
Mistähän mahtaa köyhyys johtua? Moni itämaista on tavallaan rikkaita öljynsä takia, mutta kansalaiset kärsii siitä huolimatta köyhyydestä. Vallassa olijat rikastuttavat omaa kukkaroaan ja jättävät kansan köyhyyteen.
Samaten vanhoillinen uskonto Islam hidastuttaa kehitystä kaikin tavoin.

Tuosta on esimerkkejä myös afrikassa. Monet sikäläiset maat ovat luonnonvaroiltansa rikkaita, mutt diktatuuri, poliittisesti riippumattoman lehdistön poissaolo, ym, niiden takia kansa ei rikastu, eivätkä ulkomaiset yritykset halua sioitta maihin, joiss voiton saanti on epävarmaa. en usko ongelmien johtuvan ensisiaisesti uskonnosta, vaan kulttuurista.

tyson
Ayla
Mistähän mahtaa köyhyys johtua? Moni itämaista on tavallaan rikkaita öljynsä takia, mutta kansalaiset kärsii siitä huolimatta köyhyydestä. Vallassa olijat rikastuttavat omaa kukkaroaan ja jättävät kansan köyhyyteen.
Samaten vanhoillinen uskonto Islam hidastuttaa kehitystä kaikin tavoin.Tuosta on esimerkkejä myös afrikassa. Monet sikäläiset maat ovat luonnonvaroiltansa rikkaita, mutt diktatuuri, poliittisesti riippumattoman lehdistön poissaolo, ym, niiden takia kansa ei rikastu, eivätkä ulkomaiset yritykset halua sioitta maihin, joiss voiton saanti on epävarmaa. en usko ongelmien johtuvan ensisiaisesti uskonnosta, vaan kulttuurista.

No joo, kultuurilla tietenkin on oma osansa asiaan. On otettava huomioon että usein se on niin että uskonto Islam sanelee miten kulttuurin pitää olla. Ei kaikessa mutta monessa asiassa. Ja Islam myöskin on tavallaan mukana hallitsemassa muslimimaita. Islamilla on sormensa mukana sekä kulttuurissa että maan halituksessa, puhumattakaan lakeja, sharia.

Tätä yritin sanoa. Miten maa, jota ei demokraattisesti hallitse kansa, vaan uskonto, voi kehittyä? Kaikki on hakattu kiveen tuhansia vuosia sitten. Vaikea ellei mahdoton paikka ponnistaa ja sivistyä.

Imagine
Köyhyys ja uskonnollinen vanhoillisuus aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Mahtaisiko köyhyys vähentyä, jos länsi lopettaisi öljykaupan?

Ehkä, mutta kumpi oli ensin, köyhyys vai uskonnollinen vanhoillisuus.
Kumpi oli ensin muna vai kana ...

Lapin Mies
Imagine
Köyhyys ja uskonnollinen vanhoillisuus aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Mahtaisiko köyhyys vähentyä, jos länsi lopettaisi öljykaupan?Ehkä --

Miten niin köyhyys voisi vähentyä? Öljykaupan katkeaminen tarkoittaisi Lähi-idän romahtamista. Joku UAE on varmaan ainoa arabimaailman valtio, joka ei ole rippuvainen öljytuloista. Vaikka öljystä saatavat tulot eivät nytkään järin tehokkaasti valu alaspäin yhteiskunnassa kansalle, johtaisi niiden loppuminen täydelliseen sekasortoon.

Imagine
Lapin Mies
Imagine
Köyhyys ja uskonnollinen vanhoillisuus aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Mahtaisiko köyhyys vähentyä, jos länsi lopettaisi öljykaupan?Ehkä --Miten niin köyhyys voisi vähentyä? Öljykaupan katkeaminen tarkoittaisi Lähi-idän romahtamista. Joku UAE on varmaan ainoa arabimaailman valtio, joka ei ole rippuvainen öljytuloista. Vaikka öljystä saatavat tulot eivät nytkään järin tehokkaasti valu alaspäin yhteiskunnassa kansalle, johtaisi niiden loppuminen täydelliseen sekasortoon.

Kyllä minä ainakin pystyn näkemään nimenomaan öljyvarat osasyynä siihen, että Lähi-itä on jumiutunut keskiajalle. Kun rahaa voi kaivaa maasta, ei synny innovaatioita eikä talous tai yhteiskunta kehity mihinkään. Ei yksinkertaisesti tarvi keksiä mitään uutta. Öljykaupan loppuminen voisi, ainakin teoriassa, olla erittäinkin hyödyllinen potku perseelle, joka pakottaisi 1500-luvulle jämähtäneet yhteiskunnat liikahtamaan taas muutaman vuosisadan eteenpäin.

[quote="Hoogel
Kyllä minä ainakin pystyn näkemään nimenomaan öljyvarat osasyynä siihen, että Lähi-itä on jumiutunut keskiajalle. Kun rahaa voi kaivaa maasta, ei synny innovaatioita eikä talous tai yhteiskunta kehity mihinkään. Ei yksinkertaisesti tarvi keksiä mitään uutta. Öljykaupan loppuminen voisi, ainakin teoriassa, olla erittäinkin hyödyllinen potku perseelle, joka pakottaisi 1500-luvulle jämähtäneet yhteiskunnat liikahtamaan taas muutaman vuosisadan eteenpäin.[/quote]

Kyllähän alue on kehittynyt ja hyvin voimakkaasti, esim. Saudi-arabiassa orjuus lakkautettiin virallisesti 1968 ja naiset otettiin mukaan väestökirjanpitoon ja iille annettiin henkilönumerot ( sos.turvatunnus suomessa) vuonna 2004. Sitä ennen naiset sai esim. haudata takapihalle koiran viereen niiden kuollessa, eikä niistä tehty edes kuolinilmoituksia mihinkään ...
Mutta länsimaat ja niiden asukkaat on joskus hyvinkin kärsimättömiä, ei sadassavuodessa erillisistä heimokunnista kokoonkursittu muinainen feodaalinen reliikki muutu nykyaikaiseksi länsi valtioksi muutamassa viikossa.
Pitää muistaa, että Saudi-arabiassa esim. poliisit saivat oikeuden mennä yksityisille tiloille ( keitaille ) etsimään terroristeja tai tekemään pidätyksiä vasta New Yorkin iskujen jälkeen. Tilan tai keitaan isäntä pystyi kieltämään poliisien tulon alueelle sitä ennen, koska oli alueen "heimopäällikkö" ja jos kieltoa ei toteltu sillä oli lupa ampua poliisit.

No joo, kultuurilla tietenkin on oma osansa asiaan. On otettava huomioon että usein se on niin että uskonto Islam sanelee miten kulttuurin pitää olla. Ei kaikessa mutta monessa asiassa. Ja Islam myöskin on tavallaan mukana hallitsemassa muslimimaita. Islamilla on sormensa mukana sekä kulttuurissa että maan halituksessa, puhumattakaan lakeja, sharia.[/quote]

Mutta, eikös uskonto ole yksi oleellinen osa kulttuuria.
On aika naivia ajatella, etei oma uskontomme vaikuta taustalla kun ohjeistamme muiden maiden toimintoja ja hallintoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat