Seuraa 
Viestejä45973

Mitäs jos työttömille annettaisiin vaihtoehto alkaa kansalaispalkalla (joka olis vähän suurempi ku työttömyyskorvaus) kansan ääneksi. Eli tämmöinen kansalainen olis kansanedustajan korvaaja. Jokaiselle annettais Internet-yhteys kotiin, jota kautta voisivat äänestää asioista, joista olisi selkeä mielipide. 300 000 ihmisen määrästä löytyisi varmasti monia halukkaita päättäjiä. Samalla valta siirtyisi kansalle, niinkuin pitääki. Nykyiset kansanedustajat saisivat toki jatkaa hommassaan, samalla kansalaispalkalla, mutta äänestykset hoidettaisiin siten, että jokaiseen äänestykseen otettaisiin mukaan kansalaiskansanedustajien äänet.

Sitten vaan kommentteja siitä kuinka vallan pitää olla eliitillä ja niin pois päin!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija
Armitage
Mitäs jos työttömille annettaisiin vaihtoehto alkaa kansalaispalkalla (joka olis vähän suurempi ku työttömyyskorvaus) kansan ääneksi.

Mitäs jos ei?

Miks ei? Musta se olis hyvä idea. Työttömänä on paljon koulutettua väkeä, jotka on turhautuneita. Vois ainakin tehdä kyselyn että kuinka moni työtön haluaisi osallistua moiseen järjestelyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit myös miettiä sitä, kuinka suuri osa työttömistä on sosiaalipummeja tai juoppoja, joiden en ainakaan minä soisi tekevän yhtään yhteiskunnallista päätöstä mistään.

Ideana olisikin että sitä olisi vaihtoehto työttömänä olemiselle, mutta se ei olis pakollista. Olis 4kk koeaika jolloin ääntäsi ei laskettais, mutta katsottais osallistutko tarpeeks aktiivisesti äänestyksiin, ja pyydettäis perustelemaan kantas vaikka sokkotarkastuksilla joistakin asioista. Jos katsottais että hyvä, toi on messissä ja sillä on selkeät mielipiteet, annettais hieman korkeampaa kansalaispalkkaa ja työtön muuttuisi kansalaiseksi.

Eli jos olisit pummi, niin pysyisit pummina. Jos ei kiinnostaisi, niin ei tarttis kiinnostaa. Mä viittaan enemmänkin siihen työttömien ryhmään, jotka on korkeasti koulutettuja ja työtilanteen takia työttömänä, en siihen porukkaan joilla on alkoholi tai muu päihdeongelma tai muuten vaan vieroksuu työtä.

tiedän et tää ehdotus ei hevillä menis läpi. mut se olis lähempänä Kreikan suoraa demokratiaa ku nykyjärjestelmä ja olis myös laajempi otanta. Ei ne aktiiviset työttömät eroa paljoa misseistä ja vapaapainijoista ja aitajuoksijoista ja talousrikollisista. Ihan yhtä hyvin niitten päät toimii.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Ekkö sie Armitage tiijjä sitä että ,meän nykynen yhteiskuntajärjestelmä
tarttee työttömiä? Non muille työntekijöille pöläkhenä, miten käypi
jos vaatii liikaa palkkaa. Non siis palkkatason kannalta tärkeitä.
Niinku non ammattiliittojenki kannalta tärkeitä .
Ne tavalhans pakottavat ihmisijä liittymhän liithoin,liithoin kuuluvilla on
parempi olla liitossa, työttömyyven sattuessa saapi paremman päivärahan.
Meän muitten ihmisten kannalta kattoen, työttömyys hillittee hintojen nousua.
Ei sitä kukhan lähe hintoja korottamhan niin korkealle ,että nolis työttömiem saavuttamattomissa.
Keksikää mitä muita etuja yhteiskunnalle on työttömistä.

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Aslak, olet aivan oikeassa, nykyinen yhteiskuntajärjestelmä tarvitsee työttömiä.
Jos työttömiä ei olisi, niin esimerkiksi vallassa olevat työväenpuolueet menettäisivät kannattajansa ja tämän myötä myös edustuspaikkansa arkadianmäellä.
Tämän takia nämä "kypäräpäät" (ks. Arkos) tekevät kaikkensa ettei työttömien määrä laske liian alhaiseksi, kukapa nyt vahinkoa itselleen aiheuttaisi, varsinkaan kun menettäisivät itse säätämänsä muhkean tilipussin ym. etuudet.
Vahinko vaan että tässä on pelinappuloina tavallinen ihminen joka koettaa selvitä yhteiskunnan asettamista velvoitteista, puhumattakaan pankkien tiukasta peukaloruuvista.

Ammattiliitot ovat aina ottaneet työntekijöitä liittoonsa tietyin pakkokeinoin ja joskus 60 - 80 luvun paikkeilla siitä oli jopa etua tavalliselle työläiselle mutta eipä juuri enää, vaikutta siltä että kaikki on jo saavutettu ja nyt niistä vaaditaan taas luopumaan.
Nykyajan "nuoret" kansalaiset pitävät hyvin monia oikeuksiaan itsestään selvyytenä mutta eivät osaa mieltää sitä että juuri järjestäytyneet ammattiliittolaiset ovat ne etuudet heille ansainneet aktiivisella toiminnallaan.
Ammattiliiton kautta maksettu työttömyyskorvaus oli myös silloin vähän suurempi kuin mitä sai valtion työttömyyskassasta.

Nykyisin on olemassa myös tällaisia vapaita työttömyyskassoja joihin työläinen voi liittyä kuten YTK- työttömyyskassa, tämä kassa toimii tietääkseni vain jäseniensä palkkauksen ja työttömyysturvan edistämiseen ilman mitään puoluesidonnaisuutta.
Tämä kassa onkin saanut hyvin paljon jäseniä ja moni on vaihtanutkin vanhasta ammattiliitosta juuri tähän, jäsenmaksu on vuosittain määrätty kiinteä maksu joten perinteiseen ammattiliittoon verrattuna hyvinkin edullinen vaihtoehto.

Henkilö joka saa työttömyyskorvausta maksaa siitä myös veron joka jää kunnan virkamiesten tuhlattavaksi ja jäljelle jääneellä rahalla hän kartuttaa paikallisien kauppiaiden ja palvelujen tarjoajien tilipussia.
Joten kyllä työtön on ihan yhteiskunnan kelpo kansalainen vaikka pukeutuukin tuulitakkiin ja vanhoihin työhaalareihin, hän kuuluu ehdottomasti Suomeen ja heitä ei päästetä kuolemaan sukupuuttoon.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Yrittäjänä tiedän,että jos sovitaan,että työntekijän tuntipalkka on esim. 10e/h,niin työnantaja joutuu maksamaan,ottaen huomioon kaikki pakolliset maksut n.17e/h.Työntekijä maksaa vielä omat verot,eli käteen jää jotain 7-8e.Eli firman kassasta lähtee 17000e ja työntekijä saa 7000e.Tässä ei puhuta vielä firman voitoista,eli pakollisia muita maksuja,vuokrat,sihteerit,työkalut jne...

Eli miksköhän Suomessa on harmaata taloutta niin paljon?Jos valtio laskisi verot siedettävälle tasolle,laskisi kynnys todella paljon rehellisen ja harmaan talouden työvoimassa.Lisäksi,lähes kaikki ammattimiehet,jotka ovat mukamas työttömiä,ovat töissä.Eli valtio maksaa vielä niille,ketkä kiertävät verot.Työnantajakustannuksien alentaminen roimasti toisi monin verroin valtionkin kassaan lisää rahaa.

Jos joku tosta jotain ymmärsi...

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

No son kuule Ville siihen malhin , että ku valtiolla ei ennää ole muita tuloja
ku verotulot. Son valtio myyny kaikki laitoksens jokka ne tuotti jotaki.
Ja vielä kaiken muun hyvän lisäksi myyny ulkomaille, niin voitokki
joita näillä entisillä valtion firmoilla käärithän menevät sivu suun.
Ei niihin verottajan kopara ylety.
Son kuule ollu pakko alkaa verottamhan työntekoa, ja jopa työn antamistaki.
Elikkä sitä son saatu mitä son haluttukki.
Sehän haluthin valtion yhtiöitten yksittäistämistä, nyt sitte niistä seurauksista nautithan, sillä jostakihan son valtionki rahans nyvittävä.
En mie ole kuullu , että valtiot olis menhet konkurshin.
Elikkä nostanhet käpälät pysthyn ja sanonhet ,son loppu nyt.
Mutta semmonenki mahollisuus son meillä olemassa, kukhanko ei halua maksaa veroja ,eikä valtio misthän muualta rahhaa saa.

Armitage
tiedän et tää ehdotus ei hevillä menis läpi. mut se olis lähempänä Kreikan suoraa demokratiaa ku nykyjärjestelmä ja olis myös laajempi otanta.

Ei se ole demokratiaa. Siinä vain työttömillä olisi äänioikeus. Työssäkäyvillä sitä ei olisi, jolloin järjestelmä suosisi työttömiä.

Toinen vika tuossa on, että äänestäminen selkeillä mielipiteillä on todella helppoa. Äänestäminen niin että perehtyy oikeasti asioihin on vaikeaa. Sinulla voi olla vaikka miten selkeät mielipiteet, mutta ne voivat pohjautua täysin vääriin mielikuviin asioista. Tästä seuraa oikeita, mutta todella tyhmiä äänestystuloksia.

Kolmas vika on siinä, että tuollainen järjestelmä palkitsee työttömyyttä. Nykyisessäkin järjestelmässä on se vika, että se palkitsee työttömyyttä maksamalla siitä niin suurta rahaa, että jotkin saavat työttömänä jopa enemmän rahaa kuin töissäolemalla.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Gravity ! Mithän sie äijjäriepu horiset ?
On minun poika ollu työttömänä, eikä sille kukhan syytäny rahhaa.
Pirkelhan hyvä oli ko juuri ja juuri hengissä kitu.
Sano ny kuitenki miten sitä työttömänä saapi enempi ku töissä ?
Mie lulen että tuo tieto kiinnostas satojatuhansia työttömiä.

Asiahan ei ole kovin yksiselitteinen.
Tiedän tapauksia, joissa ihminen töissäkin käydessään on sosiaalitoimen asiakas.
Vertailukohdaksi tällöin tulee, mitä muita 'virikkeitä' työ tarjoaa, kun palkka ei kuiten riitä kattamaan edes pakollisia menoja.
Tietyissä tapauksissa liitonkorvaus saattaa olla taloudelliesti kannattavampi ratkaisu kuin töissä olo. Kelalta korvausta saava ei varmasti kovinkaan voi työttömyyttä edullisempana ratkaisuna nähdä.

Työ ei siis taloudellisesti ole välttämättä autuaaksi tekevä asia.
Työstä kun on myös kuluja.
Tulee matkakustannuksia, tarhamaksuja, syödäkin työpäivän aikana täytyy.
Kurjinta on tietenkin heillä, jolla taloudellinen tilanne pysyttelee nippa nappa köyhyysrajan yläpuolella, jolloin jää normituksissa sosiaalituen ulkopuolelle.
Tukipaketti yhteiskunnan puolelta on varsin kattava, mutta koskee vain heitä, jotka selvästi alittavat nämä normit.
Mitään etelänmatkoja ei ainakaan KELA:n korvauksilla kustanneta, eikä se matkustaminen ole muutoinkaan mahdollista, ellei sitten ole valmis luopumaan korvauksista koskien lomapäiviä.

Työtön ei lomaile.

Edit: Mitä muuten tulee työttömyyden työllistävään vaikutukseen, se on selviö.
Miksi muutoin KELA:n työttömyyskorvaus olisi mitoitettu niin, että työtön on 'automaattisesti' sosiaalitoimen asiakas.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Killa se pittä työttömänki syyvvä.
Ja pankki ei anna antheksi jos lainojen korot ja lyhennykset myöhästyy.
Ei niitä pysty työttömänä makselemhan.
En mie tiijjä killa yhthän tapausta että, työtön nappais paremman potin ku työssä oleva. Tietenki jos vilunkia alethanm pellaamhan, ja tehhän pimmeitä hommia ja nostethan työttömyyskorvauksija.
Tai sitte jos joku herrantappi sattus saamhan ihan älytöntä korvausta , ammattiliitolthan. Na ei niitäkhän täälläpäin kovin monta ole näkyny.
Tiijjä sitte siellä etelässä.

Pari oikaisua edellisiin jutskiin, ja varmaan omiinkin ajatuksiin:

Idea olisi, että n. 10 000 työtöntä olisi se valittu ryhmä, joka vastaisi kaikkiin sellaisiin poliittisiin päätöksiin, joihin nyt voi vastata joko kyllä tai ei. Työttömiä siis jäisi kosolti jäljelle, eli ei kaikki äänestäis, vain ne, joilla katsottaisiin olevan tarpeeksi (se onkin vaikeampi määritellä mikä on tarpeeksi) perusteltu mielipide asiasta (4 kk:n koeaika). Tämä systeemi ei suosis työttömyyttä millään tavalla, ainoastaan käyttäisi hyväksi työttömien joukosta aktiivisimman ja kantaaottavimman osan, paremman puutteessa, koska työssä käyvillä aika ei riitä päättämään asioista. Itse asiassa melkeinpä pitäisi olla jokaisen kansalaisen perusvelvollisuus (ellei sitten ole sitä mieltä että ei ole kykenevä päättämään omaa mielipidettänsä asioista) kuulua yhden vuoden ajan ennen eläkeikää tähän kansasta koostuvaan edustustoon. Eli samalla tämä systeemi edistäis kansan poliittista tietämystasoa.

Edustuspuoli jäisi edelleen kansanedustajille, sekä aloitteiden tekeminen ja lainsäädäntö ja kaikki siis kyllä/ei asioiden ulkopuolelle jäävä. Eli kansa olis ilmassa pyörivä kolikko joka päättää suunnan mihin mennään. Musta olis ainakin mielenkiintoista saada tietää miten tommonen yhteiskunta toimis...
[/quote]

Lisäksi,lähes kaikki ammattimiehet,jotka ovat mukamas työttömiä,ovat töissä.Eli valtio maksaa vielä niille,ketkä kiertävät verot.

Se olis kyl mukava saada tietää kuinka suuri osa työttömistä on mukana harmaassa taloudessa. Veikkaisin et jotain 30%.

Onko kellään mitään tietoa asiasta?

Faktahan on että työttömyyskorvauksella ei ainakaan Helsingissä pysty elää, ainakaan sit ilman sossun tukea, eli moni tuttu heebo on sit just raksoilla sun muualla pimeesti hommissa, pakkohan se on olla että leipää saa perheelle.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Työttömyyteen toisi huomattavasti levennystä ratkaisu, joka herättää varmasti vastustusta. Siis poistetaan ylitöistä maksettavat ylimääräiset korvaukset. Ei niinkuin nyt, että kahdelta ensmimäiseltä ylityötunnilta maksetaan palkka 50% korotettuna ja lopuilta 100%. Työn määrä ei tällä tietenkään lisäänny mutta uutta väkeä tarvitaan paikkaamaan tekemättömät työt, kun ihmiset eivät enää niin mielellään tee ylitöitä.

Lierikki Riikonen

Kolmi/Nelipäiväinen työviikko auttais kans asiaa. Ongelma on vaan siinä et työnarkkarit menee sit kahteen työhön. Ja se että ihmiset ei halua/voi pitää taloutta yllä jos tulot laskee.

Mulla on kanssa idea! Rakennetaan Suomeen 2000 ydinohjuksen laivasto, jonka käyttöä valvomaan ja hoitoa pitämään yllä voitaisiin palkata ties kuinka monta työtöntä!

Ei mutta oikeasti: Ketä tuon alkuperäisen ehdotuksen olisi tarkoitus hyödyttää? Valtion menot vain kasvaisivat ja valtiovallan päätökset tulisivat paitsi tyhmemmiksi myös entistä vasemmistolaisemmaksi. Asia jota Suomessa nyt ei kyllä todellakaan kaivata. Ainoa "positiivinen asia" olisi, että ehkä muutamalla työttömällä olisi vähän enemmän hauskaa tekemistä päivisin.

Pääpointti oli siinä, että mun mielestä kansalla on demokratiassa valta. demokratia = kansan valta. Kansalla ei ole valtaa Suomen demokratiassa, koska kansan mielipidettä ei juurikaan kysellä painavista asioista. Puoluekurista johtuen Suomessa vallitsee puoluejohtajien oligarkia. Minusta sitä on väärin kutsua demokratiaksi, ja jotta tämä valheellisuus voitaisiin oikaista, niin helpoin ratkaisu olisi antaa valta kansalle, ja nykysysteemin ollessa sen verran monimutkainen, ei kansasta muilla kuin työttömillä (tai siis oiekammin, vapaaehtoisilla kansalaisedustajilla) ole aikaa päättää kansan asioista. Siksi esitin tämän suht epärealistisen, joskin mahdollisesti totalitarismin estävän järjestelmän. Nykyään ollaan oikeistolaisuuden myötä menossa enemmän ja enemmän totalitarismin suuntaan, mikä tullee olemaan paha virhe, jonka kansa tajuaa liian myöhään.

Aslak
Ekkö sie Armitage tiijjä sitä että, meän nykynen yhteiskuntajärjestelmä tarttee työttömiä? Non muille työntekijöille pöläkhenä, miten käypi jos vaatii liikaa palkkaa. Non siis palkkatason kannalta tärkeitä. Niinku non ammattiliittojenki kannalta tärkeitä. Ne tavalhans pakottavat ihmisijä liittymhän liithoin,liithoin kuuluvilla on
parempi olla liitossa, työttömyyven sattuessa saapi paremman päivärahan. Meän muitten ihmisten kannalta kattoen, työttömyys hillittee hintojen nousua. Ei sitä kukhan lähe hintoja korottamhan niin korkealle ,että nolis työttömiem saavuttamattomissa. Keksikää mitä muita etuja yhteiskunnalle on työttömistä.

Täystyöllistyminen on utopia. Kyllä, työttömyys hillitsee hintojen nousua ja jos hinnat nousisivat liian korkeiksi, rikollisuus lisääntyisi (punakapina uhkaisi yhteiskuntaa jälleen) ... työttömyys hillitsee siis rikollisuutta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat