Seuraa 
Viestejä4922

Suomalaisuus ei ole pitkällä tähtäimellä kiinni meidän rodullista piirteistämme. Ne tulevat kansojen keskinäisten sekaantumisen myötä muuttuvan melkoisesti. Siihen ei mene kahta vuosisataa enempää. Tulevaisuuden suomalainen ei ole enää ulkoiselta olemukseltaan meidän keskiverto kansalaisen näköinen vaaleine ihoineen ja luihuine otsineen. Siniharmaasilmäisyyskin vähenee.

Siis mitä suomalaisuus tulevaisuudessa on. Siihen saamme vastauksen, kuinkas muuten, kansamme historiasta. Pitkään ajateltiin juurtemme olevan jossain Volgan mutkassa, niin onkin, varhaiskulttuurillisesti ja kielellisesti. Mutta geneettinen perimämme, senhän näkee jos ulkonäöstä, on enemmän Keski-Eurooppalaista perua. Sen osoittaa nykyisin geenitutkimuskin.

Miten selittää tämä paradoksi? Joskus muinoin, ei historiallisesti kovin kauan sitten, ehkä jonkin verran yli 1000v, saapui Suomenlahden rantamille verevää porukkaa, he olivat lähteneet sieltä Volgan rantamilta liikkeelle jo paljon aikaisemmin. Mittasin matkan viivoittimella kartalta, ehkä 1300 km linnuntietä, laitetaan sitten mutkien kanssa vaikka 3000 km. Mistään suorasta höökimisestä ei sittenkään ole kysymys, Jos olisivat liukuneet vaikkapa 300v , niin tarvitsisi edetä vain 10 km vuodessa länteen päin keskimäärin. Riista-alueiden laajeneminenkin nyt sen verran liikuttaa, jos entisiltä apajilta hupenee. Joku shamaani saattoi esitellä perimätietona saamaansa suuntaa, ja henkien kanssa tekemisissä olevaahan ei epäillä.

No niin, nämä Suomensukuiset (kielellisesti) saapuivat viimein tänne ja kohtasivat, luultavasti lahden eteläpuolella ihan erilaisia (ulkonäöltään) ihmisisiä. Silloinkin alkoi sekaantuminen heti, myös sukupuolisesti, uusi aina viehättää. Mutta koska näitä vaeltajia oli vähemmän, heidän ulkonäölliset piirteensä, mongolipoimut, pyöreät posket, sun muut, väistyivät vähitellen.

Mutta kansan tärkein ominaisuus, kieli, säilyi. Suomen kielen esiaste oli niin vahva, että se säilytti pintansa enemmistöä vastaankin. Siitä löytyy kansallinen identiteetti, mitä suomalaisuus on. Olkoon tuleva suomalainen tummempi tai vaikka pikimusta. Kulttuuri ratkaisee, ei ulkonäkö.

Lierikki Riikonen

Sivut

Kommentit (219)

Lierikka lienee ihan syystä huolissaan, suomalaisuus saattaa olla todella vaakalaudalla.
Minullekin kävi näin, yksi tummaihoinen upea nainen tuli kysymään onko minulla kaksikymmensenttistä, vaan en voinut muuta kuin sanoa, että saattaa löytyä melkein viisitoistasenttinen, no kyllä tämäkin kelpasi, voimme siis olla huoleti, kyllä meistä jotain varmaankin jää vielä tulevallekin polvelle.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461

Eikös joku tutkijaremmi jo ole laskenut vuoden, koska blondit kuolevat sukupuuttoon. Mustahiuksisuushan on dominoiva ja mustahiuksiset vielä lisääntyvätkin varsinaisia kalpeanaaamoja huomattavasti nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
henkka

Minullekin kävi näin, yksi tummaihoinen upea nainen tuli kysymään onko minulla kaksikymmensenttistä, vaan en voinut muuta kuin sanoa, että saattaa löytyä melkein viisitoistasenttinen, no kyllä tämäkin kelpasi, voimme siis olla huoleti, kyllä meistä jotain varmaankin jää vielä tulevallekin polvelle.

Joo 18 senttii...

lierik
Siis mitä suomalaisuus tulevaisuudessa on.

Sitä ei tulevaisuudessa ole. Joitain kulttuurimme piirteitä saattaa periytyä joihinkin tuleviin kulttuureihin. Nykyinen kulttuurimme ei kuitenkaan ole niin merkittävä, että se jättäisi merkittäviä jälkiä kansojen historiaan.

Ja syntyy kysymys ja samalla ihmettely että miksi suomalainen niin mielellään vähättelee suomalaisuuttaan ja nykyistä kulttuuriaan? Niin mielellään ottaisitte vastaan muita kulttuureita, omaksuisitte ne ja olisitte mielissänne kun teillä sitten olisikin esim. arabian kulttuuri tai jokin afrikan kulttuureista. Voi kuinka onnellisia olisitte.

Ainoa mistä näköjään suomalainen on ylpeä, se on suomen kieli. Siitä haluatte pitää kiinni kynsin ja hampain. Naapurimaan Ruotsin kieltä väheksytte. Kaikkea muuta ihannoitte.

Ettekös ole huomanneet että maahanmuuttajat rakastavat omaa kulttuuriaan ja omaa kansaansa ja omaa "rotuaan". Yleensä ollaan ylpeitä omasta itsestään, kansastaan, rodustaan, maastaan, kulttuuristaan ja niin edelleen. Maahanmuuttajat tuo kulttuurinsa mukanaan Suomeen ja heistä useimmat pitää kulttuurinsa, eivät hyväksy suomen kulttuuria. Näin menee elämä. Ainoastaan vain suomalainen haluaa luopua kulttuuristaan.

Minä en oikein ymmärrä tätä. Ruotsalaisilla on hieman samalla lailla, mutta ei kylläkään aivan noin omaa inhoten mitä suomalaisella.

Kun aika kuluu, häipyy todellakin suomalaisuus ja suomen nykykulttuuri taivaan tuuliin ja tilalle tulee arabikulttuuri ja afrikkalaista kulttuuria. Arabit ja afrikkalaiset osaa pitää kiinni kulttuuristaan, he ei luovuta sitä suomalaisuuteen. Sitten voikin kylmästi todeta tulevaisuudessa, että arabeja ja afrikkalaisia ollaan. Hehhee minnes se suomalaisuus katosi. Ja vastaus on silloin että suomalainen antoi toisten syödä kulttuurinsa.

Minun oma mielipiteeni on että kulttuureja voi tietenkin jonkun verran sekoittaa, mutta kansan pitäisi olla tietoinen itsestään, kulttuuristaan ja maastaan, myös suomalaisten. Ei saa olla liian destruktiivinen omalleen. Suosi kotimaista. Itse olen kulttuurien sekoitus, mutta silti en väheksy mitään kolmesta kultuuristani niin paljon että haluaisin hävittää ne ja antaa tilalle tulla jonkin vieraan kulttuurin. Ehkä asia on niin että arabit rakastaa enemmän omaansa kuin suomalaiset ja muut länsimaalaiset. Ei siinä mitään pahaa ole jos pitää omasta kulttuuristaan ja omasta kansastaan. Minä ainakin olen ylpeä siitä mikä olen. En vaihtaisi itseäni joksikin muuksi enkä vaihtaisi kulttuurianikaan muuksi.

Ayla
Kun aika kuluu, häipyy todellakin suomalaisuus ja suomen nykykulttuuri taivaan tuuliin ja tilalle tulee arabikulttuuri ja afrikkalaista kulttuuria.

Arabikulttuurikin katoaa ajan hiekkaan. On vain yksi ihmiskunta.

SAMAEL
Ayla
Kun aika kuluu, häipyy todellakin suomalaisuus ja suomen nykykulttuuri taivaan tuuliin ja tilalle tulee arabikulttuuri ja afrikkalaista kulttuuria.Arabikulttuurikin katoaa ajan hiekkaan. On vain yksi ihmiskunta.

Utopiaa. Toiveajattelua.

Ayla
SAMAEL
Ayla
Kun aika kuluu, häipyy todellakin suomalaisuus ja suomen nykykulttuuri taivaan tuuliin ja tilalle tulee arabikulttuuri ja afrikkalaista kulttuuria.Arabikulttuurikin katoaa ajan hiekkaan. On vain yksi ihmiskunta.Utopiaa. Toiveajattelua.

Utopiaa ja toiveajattelua on yksittäisten kulttuurien säilyminen. Lue historiaa. Kaikki loppuu paitsi muutos.

SAMAEL
Ayla
SAMAEL
Ayla
Kun aika kuluu, häipyy todellakin suomalaisuus ja suomen nykykulttuuri taivaan tuuliin ja tilalle tulee arabikulttuuri ja afrikkalaista kulttuuria.Arabikulttuurikin katoaa ajan hiekkaan. On vain yksi ihmiskunta.Utopiaa. Toiveajattelua.Utopiaa ja toiveajattelua on kulttuurien säilyminen. Lue historiaa. Kaikki loppuu paitsi muutos.

Ehkä joskus kaukana kaukana tulevaisuudessa, jos ihmismassa maailmassa saa elää edelleenkkin, on yhteinen "harmaan-ruskea" rotu ja kulttuurista eroista ei ehkä enää paljoakaan voi puhua. Mutta tuollainen on utopista puhetta tänä päivänä, koska tuollainen kohtalo ihmisille on niin kaukana. Ja eihän sitä tiedä edes toteutuisko se.

Voi olla että utopiasi myöskään ei koskaan toteudu, siksi koska moni kansa/ihminen ei tule luopumaan kulttuuristaan. Eikö se niin ole että vahvin voittaa aina. Vahva menee eteenpäin, mutta heikko hukkuu vahvaan. Niinhän se on värienkin kanssa. Musta on vahva valkoiseen verrattuna. Valkoinen hukkuu mustaan. Sama pätee kulttuureihin. Vahva kulttuuri pysyy. Heikko kulttuuri häipyy. Omasta kokemuksesta voi sanoa että arabian kulttuuri on aika vahvaa verrattuna suomalaisuuteen.

Ja näkeehän sen jos katselee ympärilleen euroopassa. Vieraat kulttuurit kukoistavat, eivät huku eurooppalaisuuteen. Vieraat kulttuurit vain lisääntyy lisääntymistään euroopassa. Euroopan kulttuuri antaa periksi, antaa sijaa uudelle ja samalla menettää omaansa. Vahvin voittaa aina. Vahva ei anna omaansa pois noin vain. Vahva pitää kiinni omastaan.

Jotta mieluummin minä pohdin nykyaikaa ja piakkoin tapahtuvia asioita. Turhaa vaivata päätään utopioilla.

Itse olen ajatellut asian aina niin, että suomalaisuudella ja itsepäisyydellä on paljon yhteistä.Myös viina ja redneck henkisyys kuuluu, enemmän,vähemmän ja paikasta riippuen asiaan. Suomalaisen veressä liikkuu jääpuikkoja ja finlandia vodkaa. Niin ja verenpainetaudit ovat yleisiä(ruokavalio,yhteiskunnan painostus) ja vatsahaavakin yleinen (suomalaisten suosikki huume: kahvi, jota litkitään mm..kaamos masennukseen ja sitähän täällä riittää..)

Siinä auta mikää erilainen geeniperimä, kun suomeen astuu ja tullaankin sitten loppuelämä elämään: makkaralla,kaljalla,viinalla,kahvilla ja makkaralla.

Ayla
moni kansa/ihminen ei tule luopumaan kulttuuristaan.

Ei sillä ole mitään merkitystä, kulttuurit kuolevat silti. On täysin naiivia roikkua kulttuurissa kynsin hampain kiinni, kun se ei kuitenkaan kestä aikaa. Kaikki muuttuu Aylaseni. Ihmisillä on käsittämätön harha kulttuuri(e)n pysyvyydestä, vaikka vain 100 vuotta taaksepäin asiat olivat aivan eri tavalla! Käytetty kielikin oli erilaista.

SAMAEL
Ayla
moni kansa/ihminen ei tule luopumaan kulttuuristaan.Ei sillä ole mitään merkitystä, kulttuurit kuolevat silti. On täysin naiivia roikkua kulttuurissa kynsin hampain kiinni, kun se ei kuitenkaan kestä aikaa. Kaikki muuttuu Aylaseni. Ihmisillä on käsittämätön harha kulttuuri(e)n pysyvyydestä, vaikka vain 100 vuotta taaksepäin asiat olivat aivan eri tavalla! Käytetty kielikin oli erilaista.

No mikä sinun mielestäsi tulisi kulttuurien tilalle? Millainen on utopiasi?

Kulttuureja tulee aina olemaan, niin kauan kuin on ihmisiäkin. Maapallon ihmiset ei koskaan tule siihen pisteeseen että kaikki tykkäisi samasta kulttuursta. Ei ainakaan lähiaikoina eikä edes kaukana tulevaisuudessa. Siksi kutsun sitä utopiaksi, koska se on saavuttamatonta ihmisille. Ihmisten psyykken pitää ensin muuttua hyvin paljon, ennen kuin ihmiset pystyy hyväksymään kaiken saman kaltaisena ja ajattelemaan samoilla aaltopituuksilla. Tuollaista ei ole lähettyvilläkään vielä. Siksi se on utopiaa.

Tänä päivänä se pätee minkä sanoin. Vahvin voittaa. Vahvin kulttuuri/kulttuurit pyyhkii pois heikoimmat kulttuurit. vahvin kulttuuri voittaa lopulta siksi että heikomman kulttuurin omaavat vähättelevät omaa kulttuuriaan ja eivät uskalla sanoa mitään alentavaa siitä vahvasta kulttuurista, pelosta joutua kutsutuksi rasistiksi. Ja ei uskalleta suututtaa vahvimman, eroavan kulttuurin kansaa. Siksi annetaan/luodaan jalansijaa innolla vieraalle kulttuurille, sanomalla että he rikastuttaa meitä. Ja se vieras kulttuuri nauraa, nauraa toisten heikkoudelle.

Tietenkin, utopiasi on kaunis, sen myönnän. Mutta nyt elämme tätä päivää. Ei kannata elää utopioissaan. Parasta elää ja katsella maailmaa sellaisena kuin se on. Tiedän että sinä et välitä suomalaisuudesta tipan tippaa, vaikuttaa ainakin siltä. Muuta muualle, niin saat kokea toista kulttuuria.

Ayla
No mikä sinun mielestäsi tulisi kulttuurien tilalle? Millainen on utopiasi?

Sinulla tässä utopioita on. Mitäkö tulisi kulttuurien tilalle? Et tainnut ymmärtää että puhuin kulttuurievoluutiosta? Voimakkainkaan kulttuuri ei säily. Se että jatkuvasti sanot jotakin utopiaksi ei ole minkäänlaista keskustelua. Se on keskustelusta kieltäytymistä. Koita nyt hyvä ihminen saada jotain näkökulmia itsellesi.

SAMAEL
Ayla
No mikä sinun mielestäsi tulisi kulttuurien tilalle? Millainen on utopiasi?Sinulla tässä utopioita on. Mitäkö tulisi kulttuurien tilalle? Et tainnut ymmärtää että puhuin kulttuurievoluutiosta? Voimakkainkaan kulttuuri ei säily. Se että jatkuvasti sanot jotakin utopiaksi ei ole minkäänlaista keskustelua. Se on keskustelusta kieltäytymistä. Koita nyt hyvä ihminen saada jotain näkökulmia itsellesi.

Onhan minulla näkökulma asiasta. Olen jo nähnyt kuinka heikommat kulttuurit vapisee vahvemman edessä. Se ei ole utopiaa.

Se mistä sinä puhut on utopiaa. Sellaista utopiaa ei tulla näkemään planeetallamme moneen tuhanteen vuoteen, ken ties ei koskaan. Se mistä minä puhun, tapahtuu koko ajan pikku hiljaa. Ei salaa mutta varkain ja uhmaillen.

Kysymykseni sinulle toisin sanottuna kuuluu.

Kun utopiasi maailmassa on vain yksi kansa (fyyssisesti ja psyykkisesti), niin millaiseksi kuvittelet utopiasi maailman kulttuurin???

Ayla
Kun utopiasi maailmassa on vain yksi kansa (fyyssisesti ja psyykkisesti), niin millaiseksi kuvittelet utopiasi maailman kulttuurin???

Mistä helvetistä sinä puhut? Sinä olet selvästi meistä se, jolla on turhia kuvitelmia. Tuo jatkuva utopian viljely on aika turhaa. Itseasiassa menet jo naurettavuuksiin sen kanssa. Jos argumentointisi perustuu "utopia" sanan käyttöön joka lauseessa, täytyy todeta ettei sinulla ehkä olekaan mitään tähdellistä sanottavaa asiasta.

EDIT: Nyt voinemme palata alkuperäiseen aiheeseen. Suomalaisuus siis ei tule säilymään, siitä tulee ehkä siirtymään joitakin piirteitä tuleviin kulttuureihin. Suomen kieli tuskin säilyy yli kahtasataa vuotta tästä hetkestä luettuna (siis käytettynä arkipäivän kielenä).

Minusta te molemmat ilmaisette asioitanne jotenkin omituisesti.

SAMAEL
Suomen kieli tuskin säilyy yli kahta sataa vuotta tästä hetkestä luettuna (siis käytettynä arkipäivän kielenä).

Tuolle hyvin merkilliselle väitteelle minä haluaisin kyllä kuulla perustelut.

Bomt Kneder
Tuolle hyvin merkilliselle väitteelle minä haluasin kyllä kuulla perustelut.

Minä näen jo ensimmäiset muutokset siihen suuntaan, että suomen kieli menettää merkitystään suhteessa yleismaailmallisempiin kieliin (meillä lähinnä englanti). Suomalaiset ovat yhä enemmän tekemisissä ulkomaalaisten kanssa, jotka eivät suinkaan opettele puhumaan suomea. Suomen kieli menettää hitaasti merkitystään, jonain päivänä se on enää pelkkä kuriositeetti, kuten vaikkapa siirtolaisten jälkeläisille, jotka osaavat vain ehkä muutaman sanan suomea. Suomen kieli jää tietysti kielitieteilijöiden ja historioitsijoiden tuntemaksi, mutta arkielämässä kuolleeksi tavaksi kommunikoida. Tietysti joitakin sanoja saattaa periytyä eteenpäin globaaliinkiin käyttöön, kuten "sauna" tai "sisu". Tätä kuolemaa ei tule ymmärtää menetykseksi, sillä kulttuurien kuolemasta nousee aina uusia kulttuureja. Aivan kuten luonnossa kuollut eliö luovuttaa ruumiinsa uuden elämän käyttövaraksi.

EDIT: Internet ja maailman muu tekninen kutistuminen luo tarpeen yhtenäiselle kommunikointitavalle, sillä etäisyydet ja lokaliteetti eivät enää merkitse paljoakaan (kulttuurillisesti). Kulttuurit eivät tule lähitulevaisuudessa olemaan enää paikkaan sidottuja.

EDIT2: Minusta on melko romanttista olettaa jonkin pikkukielen säilyvän ikuisesti.

Post Scrotum: Tämä on siis aivan analyyttistä tarkastelua.

SAMAEL
Bomt Kneder
Tuolle hyvin merkilliselle väitteelle minä haluasin kyllä kuulla perustelut.Minä näen jo ensimmäiset muutokset siihen suuntaan, että suomen kieli menettää merkitystään suhteessa yleismaailmallisempiin kieliin (meillä lähinnä englanti). Suomalaiset ovat yhä enemmän tekemisissä ulkomaalaisten kanssa, jotka eivät suinkaan opettele puhumaan suomea. Suomen kieli menettää hitaasti merkitystään, jonain päivänä se on enää pelkkä kuriositeetti, kuten vaikkapa siirtolaisten jälkeläisille, jotka osaavat vain ehkä muutaman sanan suomea. Suomen kieli jää tietysti kielitieteilijöiden ja historioitsijoiden tuntemaksi, mutta arkielämässä kuolleeksi tavaksi kommunikoida. Tietysti joitakin sanoja saattaa periytyä eteenpäin globaaliinkiin käyttöön, kuten "sauna" tai "sisu". Tätä kuolemaa ei tule ymmärtää menetykseksi, sillä kulttuurien kuolemasta nousee aina uusia kulttuureja. Aivan kuten luonnossa kuollut eliö luovuttaa ruumiinsa uuden elämän käyttövaraksi.

EDIT: Internet ja maailman muu tekninen kutistuminen luo tarpeen yhtenäiselle kommunikointitavalle, sillä etäisyydet ja lokaliteetti eivät enää merkitse paljoakaan.

Väitteesi on siis mutua, eikä perustu kielitieteeseen, kulttuurihistoriaan tai kielisosiologiaan. Ei ole mitään syytä olettaa väitteesi olevan muuta kuin fantasiaa.

Aika paha moka on Suomen valtion alueella tapahtuvien kuvitteellisten kielenmuutosten sekoittaminen siirtolaisten kielen häviämiseen. Suomen kielen häviämiseen Suomesta tarvittaisiin todella massiivinen muuttoaalto ja uuden superstraattikielen leviäminen maahan. Kumpaakaan ei ole havaittavissa. Yleensä kyseiseen prosessiin liittyy väkivaltaa ja alistamista. Historiallisia esimerkkejä on vaikka kuinka.

Yleensäkään kielet eivät vaihdu kuvaamallasi tavalla. Jos olet eri mieltä, niin kerro toki jokin esimerkki.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat