Seuraa 
Viestejä45973

Lainaus Taloussanomilta:

"25.1. 08:00 Ikkunoita ja ovia valmistava Fenestra on käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat 200 työntekijää. Potkut uhkaavat 60 ylempää toimihenkilöä."

Olenkos ymmärtänyt väärin, vai tarkoittaako tämä sitä, että joka kolmas työntekijä on ylempi toimihenkilö ?

Toisessa kohdassa lukee, että:

"Yt-neuvottelut eivät koske tehtaiden työntekijöitä. Yhtiön tehtaat sijaitsevat Forssassa, Kuopiossa, Viitasaarella, Alavudella, Kemijärvellä, Posiolla ja Tallinassa. Fenestran pääkonttori on Vantaalla. Paloheimo-yhtiöön kuuluva Fenestra työllistää 1200 henkeä."

Tämä tarkoittanee samaa, kuin että joka kuudes työntekijä on ylempi toimihenkilö, vai ? Mikä siis on sopiva ylempien toimihenkilöiden määrä teollisuusyrityksessä tuhatta työntekijää kohti ? Jos joka kuudes on ylempi toimihenkilö, niin pitäisikö jokaista ylempää kohti olla kuusi työnjohtajaa ?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Suomalainen, ruotsalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein.
Kaikki joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa ja kun kilpailupäivä tuli, joukkueet olivat mielestään huippukunnossa.

Mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.
Tappion jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala.

Tosinkin ruotsalaiset jäivät viimeiseksi. Yrityksen työntekijät eivät olleet ehtineet kunnolla harjoituksiin, koska oli yksi oli partiossa, yksi kurssilla, yksi sairaana, yksi lomalla, yhdellä oli kotona remonttiasioita, yhdellä lapsi sairaana, yksi oli vaimon apuna kaupassa ja yksi parturissa.

Suomalaisyrityksen korkein johto päätti, että imagosyistä heidän olisi pakko voittaa seuraavan vuoden kisa. Näin ollen he asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa. Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi että japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.

Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä.
Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta.
Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän soutajia.

Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen.
Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja. Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä. "Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta."

Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä.
Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista. Ruotsalaisilla taasen sattui juuri kilpailupäivänä olemaan kesäloma.

Suomalainen konsulttifirma teki uuden analyysin tilanteesta ja veti johtopäätöksen että taktiikka oli ollut oikea ja motivaatio kohdallaan.

Materiaalissa vain olisi parantamisen varaa.
Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat