Seuraa 
Viestejä45973

Saisivat jo tottapuhuen purkaa koko tuon Etelä-Amerikan herkkää luontoa saastuttavan tehtaan, ennenkuin siellä sattuu joku "onnettomuus" Eikö Suomessa jo tajuta, että se saastuttaa Rio de Laplata jokea? Onko tilanteen pakko kärjistyä, ennenkuin globaalit ökykapitalistit lopulta huomaavat tekemänsä virheet

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/vasen/id52106.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Toinen tuleminen
Saisivat jo tottapuhuen purkaa koko tuon Etelä-Amerikan herkkää luontoa saastuttavan tehtaan, ennenkuin siellä sattuu joku "onnettomuus" Eikö Suomessa jo tajuta, että se saastuttaa Rio de Laplata jokea? Onko tilanteen pakko kärjistyä, ennenkuin globaalit ökykapitalistit lopulta huomaavat tekemänsä virheet

http://www.yle.fi/uutiset/talous/vasen/id52062.html

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... ht=#370996

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
SKO
En tiedä mitä kertoo, että Argentiinassa osoitetaan mieltä "Suomea" vastaan.

kai ne kuvittelee että tuo botnia on valtio-omisteinen firma ja/tai korruptoituneet virkamiehet ovat lahjustenkiilto silmissä myöntäneet sille tehtaalle rakennusluvat vaikka se rikkoisi kaikkia luonnonsuojelunormeja..

jännä juttu sinänsä että siellä rajajoen toisella puolella minne tehdas rakennetaan on ollut kovin vähän näitä mielenosoituksia

Taitaa olla tuo tuttu mentaliteetti:
"Jos me ei sitä saada, niin eivät sitä muutkaan saa!"

Mikseivät rakentaneet sitä molemminpuolin jokea. Olisi ollut enemmän tyytyväisiä.

DerMack
jännä juttu sinänsä että siellä rajajoen toisella puolella minne tehdas rakennetaan on ollut kovin vähän näitä mielenosoituksia

Uutisissa mainitaan aina, että Argentiinan puolella pelätään matkailuelinkeinon lopahtamista. Ulottuuko pelko puolestaan toiselle rannalle? Argentiinalaiset ovat myös pystyttäneet tiesulkuja, jotka ovat olleet pystyssä kuukausitolkulla. Onkohan Argenttiinan puolella työttömyyttä, koska porukalla näyttäisi olevan aikaa miehittää barrikadeja?:) Varmasti myös potentiaaliset aliurakoitsijat ovat mielissään Argentiinan puolella. Olisipa myös hauska päästä kuittailemaan espanjakielisille foorumeille asiasta mutta kun en osaa kieltä. Hitto...

SILMINNÄKIJÄ: VIATTOMUUDEN LOPPU

Torstaina 22.3.2007 klo 22.35 TV2

"Ympäristöterroristit! Merirosvot! Siirtomaaherrat!". Näitä haukkumasanoja suomalaiset eivät ole tottuneet kuulemaan itsestään. Näillä sanoilla Suomi nyt kuitenkin määritellään Argentiinassa. Suomen viaton maine on tahriintunut Argentiinan naapurimaahan Uruguayhin rakennettavan Metsä-Botnian sellutehtaan takia. Tiesulkuihin, suurmielenosoituksiin ja parjauskampanjaan turvautuneiden argentiinalaisten mielestä aivan Uruguayn ja Argentiinan rajalle nouseva sellutehdas myrkyttää Argentiinan maaperää eikä Botnialla ole argentiinalaisten lupaa projektilleen. Tehdas on Suomen historian suurin yksityinen teollinen uusinvestointi ulkomaille.

"Suomen lippu tahriintuu nyt kahden veljeskansan, Argentiinan ja Uruguayn, konfliktin paskassa! Suomi ja Botnia ovat itse lianneet saastaan loistavan historiansa! Suomi on ylimielisen siirtomaa-ajattelun symboli!", huutaa Suomen vastaisessa mielenosoituksessa Ruben Saboulard, joka häpäisi Suomen lipun tv-kameroiden edessä.

Botniaa ja Suomea rajusti arvostelevilla kansalaisliikkeen jäsenillä on suomalaisille selkeä viesti. Vaikka Suomen lippu on jo häpäisty, presidenttiämme loukattu ja kansaa pilkattu käy parjauskampanja yhä kovemmaksi, jos Botnian tehdasta ei siirretä.

Kapinoinnin keskus on 80 000 asukkaan argentiinalainen Gualeguaychún kaupunki, joka seisoo poikkeuksellisen yksimielisenä Botnian ja Suomen vastaisen kampanjan takana. Gualeguaychú on yksi Argentiinan tärkeimmistä turismikaupungeista. Rajan takana parinkymmenen kilometrin päässä Botnian sellutehtaasta sijaitsevassa Gualeguaychússa pidetään joka vuosi myös maailman kolmanneksi suurimmat karnevaalit. Asukkaat pelkäävät, että tehtaan saasteet tuhoavat alueen pääelinkeinon.

"Haluamme, että Botnia lähtee Uruguay-joen laaksosta. Rajajokisopimus määrää, että ennen kuin joen rantaan nousee yksikään tehdas, molempien rantojen asukkailta on saatava sosiaalinen hyväksyntä hankkeelle. Argentiinalaisilta ei ole sitä edes pyydetty", sanoo Martin Alazar, joka on protestiliikkeen johtohahmoja.

Yksi liikkeen pystyttämistä tiesuluista on katkaissut Argentiinan ja Uruguayn välisen liikenteen tiellä jo neljän kuukauden ajan. Tiesuluilla liikkuu myös runsaasti tahallisen valheellista tietoa. "Kaikki 100 kilometrin säteellä tehtaasta kasvatettu ruoka saastuu. Botnia väittää, että heillä on suodattimia, mutta se on valetta. Tehdas tuodaan tänne, koska suomalaiset eivät enää saa saastuttaa kotimaataan", luennoi tiesulun koulutustelttaa päivystävä Sira Munoz.

Tilanteen kärjistymiseen ovat vaikuttaneet argentiinalaisten poliittiset ja taloudelliset intohimot, Botnian epäonnistunut tiedotuspolitiikka, tahallaan alueelle levitetyt väärät tiedot sellutehtaan tuhoisista ympäristövaikutuksista ja Suomen hallituksen haluttomuus osallistua keskusteluun asiasta. Hallituksen mielestä Suomi ei ole Uruguayn kanssa tekemästään investointisuojasopimuksesta ja Finnveran projektille antamasta 200 miljoonan euron takuutarjouksesta huolimatta kiistassa osallinen.

Botnia puolestaan on kutsunut yksittäisiä kansalaisliikkeen edustajia keskusteluihin ja lennättänyt heitä myös Suomeen tutustumaan yhtiön sellutehtaisiin.Yksi selkeä syy epäluottamukseen on kuitenkin se, että Botnia ei pitänyt ennen rakennustöiden aloittamista ainuttakaan nimenomaan argentiinalaisille Gualeguaychússa suunnattua tiedotustilaisuutta. Vuosia jatkuneen kiistan eskaloituminenkaan ei ole muuttanut Botnian toimintatapaa. Kansalaisliikkeen julkisia kuulemisia ei ole vieläkään pidetty. Botnia väittää, että sen työntekijöiden turvallisuutta ei voida taata Gualeguaychússa.

"Lakipiste Suomen parjaamisessa ei ole vielä lähelläkään. Maailma saa kuulla, että Suomen hallitus ei ole toiminut ajoissa ja vastuullisesti. Jatkamme kaikkea sellaista toimintaa, jota voimme tehdä Suomea ja Suomen hallitusta vastaan. Ja kaikkia niitä suomalaisyrityksiä vastaan, jotka tekevät yhteistyötä Botnian kanssa", vakuuttaa huhtikuuksi lähes 100 000 ihmisen mielenosoitusta järjestävä Gustavo Rivollier.

Kohta alkaa TV2:lla. Ihan mielenkiintoista nähdä että ulkomailla poltellaan suomen lippuja.

Suomi suomi Suomea. Suurin paha 5 miljoonaa ihmistä maailmassa.

Hei, sehän on vajaa promille maapallon ihmisistä

Ai niin, se meidän ekologinen jalanjälki.... näkyy lumessa talven yli, loskassa keväällä. Afrikkalaisen lantamajan asukin jäljen vie tuuli.

Antakaa maailma anteeksi Alaskalle, Kanadalle, Siperialle, Ruotsille, Norjalle ja Suomelle, että meillä on puoli vuotta vuodesta alle jääkaappilämpötilan. Pliis.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat