Valkosipuli- oikein ihmerohto?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mikä on valkosipulin merkitys rohtokasvina muiden mielestä?
Luin taannoin joltain v. 2003 Valitun palojen läpyskästä, joita äitini on kokoelmannut kesämökille, että valkosipuli olisi yleisterveydellinen rohto.
Tämän kansanlehden kyllä tietää, tavallaankin, että laatu on taattua
No, mutta asiaan.
Kuulemma tutkimuksien mukaan yksi white onion kynsi päivässä olisi hyväksi verenkierrolle, estää rasvoittumista ja sisältää tarpeellisia antioksidantteja, mineraaleja sun muita erityisen hyvin!
Kuvia oli joistain Ranskan ja Italian vuoristokylistä, joissa kuulemma on kuolinikä yleisesti 75-80, tai korkeampi ja tapana vetää raaka valkosipulin kynsi päivässä ikäihmisillä ja keski-ikäisillä...
Onkohan valkosipulin rohtovaikutus taas semmoinen ankka?
Kwaak, sanon mä.

Kommentit (14)

Vierailija
taiteilijatyyppi
white onion kynsi päivässä olisi hyväksi verenkierrolle, estää rasvoittumista ja sisältää tarpeellisia antioksidantteja, mineraaleja sun muita erityisen hyvin!
.

Sehän on englanniksi garlic se valkosipuli.

Terveysvaikutuksista en tiiä, mutta hyvää se on.

Vierailija

Sen suurin vaikutus on se että se saa ruuan maistumaan paremmalta.
Se taas merkitsee sitä että monipuolisempi ruoka maistuu.
Siitä taas seura se että ravinnonsaannin ollessa parempi, ihmisen terveys säilyy paremmin ja kauemmin, kuin muutoin.

Vierailija

Kai sillä jotain teveysvaikutuksia on.
Itse panen vihreän teen ja valkosipulin samaan nippuun.

Paitsi, että runsas valkosipuli tuoreena pierettää paremmin.

Vierailija

Valkosipulu on todellakin hyvää muun ruuan sivussa ja itsekin olen joskus kuullut sen olevan terveellistä. Ympärillä olevat ihmiset tykkää myös...

Vierailija

Valkosipulilla ja terveydellä voi olla sellainen yhteys että se sen hajunsa vuoksi suosii yhteisiä ruokahetkiä ja ruokiakin.
On todettu että hyvät sosiaaliset suhteet edistävät terveenä pysymistä.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Fludssa-aikaan runsaasti nautittu tuore valkosipuli osoittaa hyödyllisyytensä: Eipä tule kukaan lähelle pärskimään pöpöjään, kun löyhkää valkosipulilta maasta taivaaseen!

Leikki leikkinä. Onhan siinä vitamiineja ja kaikkea. Veikkaisin kyllä että farmaseuttiset vaikutukset jäävät kaikkeen yllämainittuun...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija

Kumma ettei täällä ole alkanut kannabiskeskusteu kannabiksen ylivoimauudesta valkosipuliin nähden.

Mutta asiaa sen verran, ettei se valkosipuli varmaan normaalia sipulia kummempaa ole. Viinikin on vain mustaherukkamehun tasoista terveysvaikutuksiltansa, mutta silti sen hyödyistä puhutaan. Itse ainakin epäilen valkosipulin hyötyjä, en ainakaan mitään tutkimusta sen puolesta ole löytäny.

Vierailija

Se oli jossain tuoreessa tutkimuksessa todettu ettei viinimehu vastaa viiniä terveysvaikutuksilaan, vaan se liittyyy jotenkin alkoholiin.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Tuppu L

Mutta asiaa sen verran, ettei se valkosipuli varmaan normaalia sipulia kummempaa ole. Viinikin on vain mustaherukkamehun tasoista terveysvaikutuksiltansa, mutta silti sen hyödyistä puhutaan. Itse ainakin epäilen valkosipulin hyötyjä, en ainakaan mitään tutkimusta sen puolesta ole löytäny.

Kyllä valkosipulilla ihan tutkitustikin on terveyttä edistäviä vaikutuksia, joita muista sipuleista ei löydy.

http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0602/4.htm

http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0701/4.htm

Vierailija
Tuppu L
Kumma ettei täällä ole alkanut kannabiskeskusteu kannabiksen ylivoimauudesta valkosipuliin nähden.

Kokeileppas ensin polttaa valkosipulia maissipiipussa ja sitten syödä "oreganolla" maustettu pizza niin tiedät miksi.

Vierailija
tietää
Se oli jossain tuoreessa tutkimuksessa todettu ettei viinimehu vastaa viiniä terveysvaikutuksilaan, vaan se liittyyy jotenkin alkoholiin.

Tuskin tuolla alkoholilla on osuutta asiaan, ehkä verta ohentavasta vaikutuksesta voi olla apua? Mutta mehun ja viinin valmistustavat saattavat tehdä merkittävämmän eron. Resveratroli on se ainesosa mitä punaviinissä pidetään terveyttä edistävänä (saadaan mm. viinirypäleen kuorista ja siemenistä) Sitä enemmän resveratrolia viinissä, mitä kauemmin rypälemehua fermentoidaan. Pelkkä viinimehu taas on fermentoimatonta joten se on hyvin vähän aikaa tekemisissä kuorien ja muiden runsaasti polyfenoleja sisältävien osasten kanssa.

Toope
Seuraa 
Viestejä23135
Liittynyt23.7.2006
Volitans
Kyllä valkosipulilla ihan tutkitustikin on terveyttä edistäviä vaikutuksia, joita muista sipuleista ei löydy.

http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0602/4.htm

http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0701/4.htm

Mielenkiintoisia juttuja, varsinkin nuo antibioottiset ja vastustuskykyä lisäävät tekijät. Itse syön flunssan alkaessa raakaa valkosipulia, ehkä myös tavallista sipulia. Muutenkin laitan valkosipulia lähes joka ruokaan, kaurapuuroa lukuunottamatta. Flunssaa sairastan enintään kerran vuodessa, silloinkin se on parin päivän ongelma. Ei tuo tietenkään todista valkosipulin hyödystä, muitakin tekijöitä varmasti on, mutta olen vähitellen taipuvainen ajattelemaan, että valkosipulilla ja muutamilla muilla ruoka-aineilla on selkeitä vastustuskykyyn positiivisesti vaikuttavia tekijöitä.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

jussipussi
Seuraa 
Viestejä32527
Liittynyt6.12.2009
Effect of Garlic on Blood Pressure: A Meta-Analysis.

Abstract

Garlic supplements are thought to reduce blood pressure (BP). The authors performed a meta-analysis to investigate garlic's effect on BP. Ovid Medline, Cochrane Library, and PubMed (1946 to November 2013) were used to search for randomized controlled trials. Seventeen trials were included. Pooled analysis showed that garlic intake caused a 3.75-mm Hg reduction (95% confidence interval [CI], -5.04 to -2.45, I2 =30.7%; P<.001) in systolic BP and a 3.39-mm Hg reduction (95% CI, -4.14 to -2.65, I2 =67%; P<.001) in diastolic BP compared with controls. Meta-analysis of subgroups showed a significant reduction in systolic BP in hypertensive (-4.4 mm Hg; 95% CI, -7.37 to -1.42, I2 =0.0%; P=.004) but not normotensive patients. No significant reduction in diastolic BP was seen. After sensitivity analysis, heterogeneity disappeared and significant diastolic BP reduction (-2.68 mm Hg, 95% CI, -4.93 to -0.42, I2 =0.0%; P=.020) was shown in hypertensive patients. This meta-analysis suggests that garlic supplements are superior to controls (placebo in most trails) in reducing BP, especially in hypertensive patients.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25557383?dopt=Abstract

Uusimmat

Suosituimmat