Seuraa 
Viestejä45973

Jotenkin minusta vaikuttaa, että tästä on nyt tullut Aasialaisen Japanin ja länsimaisen Englannin välinen suukapula. Tässä tietoisesti kärjistetään suhteita Japaniin, jossa sinällään ei ole mitään järkeä, koska näillä Anglosakseilla on varmasti parempaankin tekemistä kuin huolehtia siitä, että jotkut valaslajit saattavat kuolla sukupuuttoon. Ehkä valaat todella kaipaisivat suojelua, mutta jotenkin ihmetyttää, onko tämä paras mahdollinen poliittinen ilmapirii. Tosin vähän samanlaista asennettaa tapaa tässä ns "ilmastonmuutoksessa" Eli Aasiaa kyllä osataan herjata, ja siihen se "puhe" yleensä sitten jääkin. Ei ole Japanin ja kumppaneiden kovin vaikea vain yksinkertaisesti kävellä ulos koko valaanpyyntikomissiosta(jossa on jo muutenkin aivan liikaa esim Tsekin tai Botswanan kaltaisia jäseniä, joilla ei ole valaanpyynnin kanssa mitään tekemistä)ja yksinkertaisesti jatkaa pyyntiä. Kyllähän nämä Aasian mahdit aina kirotaan alimpaan helvettiin milloin mistäkin syystä, mutta kauppa niiden kanssa kumminkin käy! Ja kiroaahan Britit aivan samalla lailla Kiinan ja Iranin esim niiden ydinaseista, joten mitä merkitystä näillä valailla muka on? Eivät ne paljoa maailmaa muuta. Länsimaissa kirottaisiin Aasian talouskasvu jokatapauksessa, joten yhtä hyvin voi Japani kumppaneineen erota koko kerhosta. Minusta ei moisesta p**** jauhannasta kannattaisi edes välittää. Ennenkuin voivat todella AUKOTTOMASTI osoittaa, että esim Japani toiminnallaan SELVÄSTI on saattamassa jotain lajia sukupuuton partaalle, niin vasta sitten voitaisiin ryhtyä harkitsemaan täyskieltoa. Ennen sitä ei millekkään irrationaallisille tunteenpurkauksille kannattaisi antaa minkäänlaista painioarvoa, kun eivät esim Britit tai Australialaiset kumminkaan vaaranna talous-suhteitaan Aasiaan esim sotilaallisella väliintulolla valaiden takia. Nämä samat kaverithan kirkuvat kaiket päivät Aasian "holtittomasta saastuttamisesta" joukkotuhoaseista ja milloin mistäkin. Minun mielestäni saisi antaa myös kirkua jatkossakin, mutta mitä mieltä olette itse koko hommasta?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/6301681.stm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Valaan lihaa on perinteisesti syöty.

Eivät ne valaat ole sen kummempaa riistaa kuin muutkaan. Pyyntiä pitää kuitenkin rajoittaa siten, että kannat eivät vaarannu. Eli aivan samoin kuin metsästyksessäkin. Moni kalalaji on unahalainen eräiden valaslajien tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Useat kaupallisesti merkittävät kalalajitkin ovat jo käytännössä uhanalaisia, ja kukapa niitä saalistaa jollei Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. Rauhoituksia? Mitä rauhoituksia, nehän on kaloja!

Jos maapallon meret jätettäisiin muutamaksi vuodeksi kokonaan rauhaan, se tekisi niille ihan hemmetin hyvää. Mutta turha toivo taitaa olla.

Sitä paitsi valaat on söpöjä ja kalat ei. Vai..?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat