Seuraa 
Viestejä45973

Joulu on ohi ja joululahjakirjat on luettu.

Minulle Joulupukki toi neljä kirjaa (ei se sitten muuta tuonutkaan, paitsi ihanat villasukat ja suklaata).

Steven Hawking: Ajan lyhyt historia, uudistettu kuvitettu painos vuodelta 2002. Hieno kirja havainnollisuutensa puolesta Luettu ja hyväksi havaittu. Olin lukenut kirjan pokkariversion heti sen ilmestyttyä.

Caius Kajanti: Itsepäisiä miehiä. Kirja kertoo viime vuosituhannen miehistä ja kohtaloista. Ilmeisesti kuitenkin ostettu minulle pököpäisyyteni takia.

Franz Kafka: Nälkätaiteilija. Kafkan novelleja. Taattua Kafkaa. Ilmeisesti kuitenkin ostettu minulle pelkästään nimen takia.

Frank Adams: Elämä muliversumissa. Hieno kirja. Suosittelen kaikille.

Ja helmi pohjalla, Nukkumaijan divarista ostama kirja Scifimatille: Philip Kindred Dick: Mahdoton planeetta. Philip Dickin koottuja novelleja 1950-luvulta. Koko kirjailija on minulta päässyt lipsahtamaan ihan ohi, mutta nyt kun tarkistelin miehen tietoja Wikistä, niin Ohoh!

Jos pidät Roahl Dahlista, niin PKD on sellainen, josta myös pidät.

Mitäs te muut olette viime aikona lukeneet?

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399

Parasta mitä joulupukki minulle toi: Romahdus, Jared Diamond, ISBN 952-5202-84-4.

Oletteko jo löytäneet Heurekan puodin Kampissa. Muistaakseni neljäs kerros. Kaupan perällä on pieni kirjahylly johon kannattaa tutustua.

Sain lahjaksi Dan Brownin Enkelit ja Demonit. Tiedä onko hyvä, mutta kyllä se jännä oli. Mielenkiintoista tämä uskonnon mysteereihin ja salaliittoteorioihin suuntautunut nykykirjallisuus. Käsiini sattunut jo kolme saman aihepiirin ympärillä pyörivää romaania.

Tässä kerrottiin Illuminati-järjestöstä, jonka sanottiin olevan tiedemiehistä koottu katolisen kirkon vastainen ikivanha järjestö. joka tietenkin nykypäivään sijoitetuna teki iskun Vatikaaniin.

Mukana oli antimateria-ase. Antimaterian säilömis-tekniikka oli kuvattu mielenkiintoisesti.

Filosofia räjähti, tulevaisuus palaa– Vähä katekismus filosofiselle anarkistille

Kirjailija: Hankamäki, Jukka
ISBN: 952-471-623-2
Sidosasu: nid., 319 s.
Ilm: 2005

Epäortodoksisten ajatusten ilotulitus!
Energinen ja tinkimättömän omaehtoinen teos avaa näköaloja anarkistisen ajattelun mahdollisuuksiin. Se tutustuttaa lukijan anarkismin historiaan ja filosofiaan, nykyajan poliittiseen anarkismiin sekä anarkismiin tieteessä ja tietoyhteiskunnassa.

Filosofian tohtori, nykyfilosofian kauhukakara Jukka Hankamäki esittää haastavia ajatuksia ja kysymyksiä muun muassa aikamme supersankareista, työelämän hurskastelevasta kurjuudesta, sodista ja terroriteoista, tähtilippubrändin luhistumisesta, nykyajan anarkisteista, asiantuntijavallasta, protestanttisen ajattelun alkuperästä, turvayhteiskunnan kahlitsevuudesta ja filosofian laitostuneisuudesta.
Kaikesta tästä hän puhuu kuvia kumartelemattoman anarkistin suulla, osallistuen ja sekä lukijan että itsensä väsymättä haastaen.

Anarkisti on pesukestävä kalamies. Tämä tosin edellyttää, ettei anarkisti koskaan väitä olevansa kalamies saati samaistu ammattimaiseen kalastajakuntaan. Hän kalastaa ilman kalastuslupaa. Käytännössä ainoa mahdollisuus olla filosofi on ryhtyä elämään anarkistina, mahdollisimman kaukana siitä, mikä jo tunnistetaan ’filosofiaksi’ ja mille myönnetään palkintoja.
http://www.like.fi/kauppa/shop/shop_det ... il_id=3563

Väärin ajateltua. Anarkistisia puheenvuoroja herruudettomasta yhteiskunnasta. Toimittajat: Timo Ahonen, Markus Termonen, Tuomas Tirkkonen ja Ulla Vehaluoto. Kampus Kustannus, Jyväskylä 2001. ISBN 951-9113-56-8

Kirjan tekstit vaihtelevat tyyliltään aina analyyttisesta pohdiskelusta reippaaseen retoriikkaan sekä pistävään ironiaan. Useimmat artikkelit ovat nokkeluudessaan nautinnollisia varmasti myös lukijalle, joka ei anarkismin teesejä allekirjoittaisikaan. Kirjoittajien ennakkoluuloton, kriittinen asenne kaivaa maata monien lähes kyseenalaistamattomien “totuuksien” alta.

Esimerkiksi Bob Blackin klassikkoaseman saavuttanut teksti “Eroon työstä” on taatusti ajatuksia herättävää ja viihdyttävää lukemista kaikille niille, joista tuntuu, että elämä uhrataan palkkatyön alttarille.

http://cc.joensuu.fi/~jnsoa/arvostelut/vaarinem.htm

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat