Seuraa 
Viestejä45973

Työväki on määritettävissä. Se on työtä tekemällä elantonsa ansaitseva väestön osa. Palkansaaja, joka saa palkkansa työnantajaltaan, on työväkeä. Työllisistä 2,4 miljoonasta suomalaisesta kuuluu palkansaajien 2.1 miljoonan ryhmään.

Tarkoituksenmukainen vanha jako tehtiin työntekijöiden ja toimihenkilöiden välille, joka määritettiin työn fyysisyyden tai palkanmaksumuodon esimerkiksi tunti- tai kuukausipalkan perusteella.

Nuo erot ovat paljolti poistuneet. Ammattiyhdistysten yleisyyden ja suuren jäsenmäärän perusteella voi todeta, että työväestöön kuuluu ja siihen tuntee kuuluvansa valtaosa, 87 prosenttia työvoimasta. Palkkojen osuus kansantulosta on viimeisen 15 vuoden aikana laskenut 55 prosentista 45 prosenttiin. Siis tulonjakotaistelu ei tänäänkään ole merkityksetön.

Puolueilla on vanhalta pohjalta lähteviä selviä eroja:

Kokoomus joutuu ottamaan omistajien intressin valvottavakseen, kepulla on maanviljelijät ja maan omistajat, Sdp:llä palkansaajat.

Vain se tosiasia, että palkansaajien joukko ratkaisee vaalit pakottaa puolueet ottaman asetelman huomioon. Ei sitten ole ihme, että kokoomus markkinoi "työväenpresidenttiä" ja keskusta ilmoittaa olevansa "kaupunkilainen työväenpuolue".

Väittämä, että puolueiden lähtökohdat eivät enää näkyisi ja tuntuisi yhteiskunnassa, on harhauttamista. Sen tarkoituksena on houkutella palkansaajia äänestämään pääoman tai maanomistuksen puolueita vastoin äänestäjän omaa todellista etua.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Tämä aihe on nyt erittäin tärkeä.
Vaaleihin on aikaa kuukausi.
Lukekaa ihmeessä aiheen
alustus tarkoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat