Seuraa 
Viestejä45973

Taloon missä asun on tulossa putkiremontti. Sen olisi pitänyt alkaa nyt tammikuussa. Äänestyksen mukaan 90 prosenttia osakkaista äänesti pinnotus vaihtoehtoa isomman putkirempan siasta. Hallitus kuitenkin päätti että tehdään perinteinen raskas putkiremotti. Itse asun vuokralla tutun omistamassa asunnossa, eli mua ei oikeestaan kiinosta mitä päätetään. Muutan pois kun se putki helvetti alkaa. No nyt osakkaat ovat äänestäneet hallituksen eroamaan, että saataisiin pinnoitus vaihto ehto käyntiin. Tässäkin projektissa on ollut päälikkönä naapurini filosofian tohtori joka viime kesänä piikkasi 2kk 24/7 ja nyt menee parketti. Kerrostalo asumisen ihanuuksia.

Niin siis kysymys. Putkiremontti. Perinteinen vai pinnotus?
Itse olen sitä mieltä että jos joudutaan tekemään putkiremontti niin sillon pitää vaihtaa putket, eikä leikkiä jollain putkisukilla.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Eiköhän tuo ole aika hyvin arvioitavissa.

Käsittääkseni putkien pinnoitus on edullisempi. Mutta toisaalta putkien halkaisija pienenee, josta voi seurata pieniä ongelmia.

Uusi käyttövesiputkisto sijoitetaan suojaputkeen, joten jatkossa niiden vaihto on todella helppoa, nopeaa ja edullista. Sen sijaan viemäreille ei käsittääkseni ole vielä vastaavaa keksitty.

Pinnoitus lienee nopea ja helppo, mutta väliaikainen ratkaisu. Rakennuksen ennakoitu käyttöikäkin tulisi ottaa huomioon.

Perinteellinen putkiremppa on usein kustannuksiltaan noin 20-30% asunnon käyvästä hinnasta kun taas vanhojen putkien sisäpuolisella pinnoituksella tai muovisilla sisäputkilla toteutettu remppa voi jäädä muutamaan prosenttiin asunnon arvosta, kuitenkin yleensä maksimissaan 10%. Eli, houkutus on tietenkin suuri näihin uusiin menetelmiin.

Ongelmana tässä on se, että näistä uusista menetelmistä ei ole saatavissa mistään päin maailma kokemusperäistä tietoa pitemmältä ajalta - siis vanhojen putkien saamasta jatkoajasta ja mahdollisista sivuvaikutuksista. Kyseessä on siis eräänlainen lotteri - itse olen myös oman taloyhtiöni hallituksessa nyt tämän valintakysymyksen edessä. Onneksi ainakin meillä hallituksen jäsenillä on vastuuvakuutukset kunnossa.

Tällaiset isot taloudelliset ja yhtiön arvoon vaikuttavat päätökset tyyliin putkiremppa tai hissien asennus tehdään yleensä asoy:ssä ylimääräisellä yhtiökokouksella tai kahdella. Jos tuo mainitsemasi äänestys tosiaan tapahtui yhtiökokouksessa ennakkoon ilmoitetussa asiassa, niin silloin hallituksen täytyy äänestyspäätöstä kunnioittaa. Mutta jos kyseessä oli jokin mielipidetiedustelu, niin se ei tietenkään sido hallitusta. Ja hallituksen jäseniähän voi ainakin osittain vaihtaa yleensä syysyhtiökokouksessa. Yleensä kaikkia ei voi vaihtaa, koska mandaatit ovat usein 2-3 vuotisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Putkien vaihto kannattaa jos tehdään muuta remppaa samalla, kuten kylppäriremppa ja muuta kunnostusta. Hirveä sotku se kyllä on aina. Pölyä melua ja työmiehiä ja kiistoja häiriöistä.

Pinnoitus taitaa olla epoksia tai jotain vastaavaa ja sen perustan kunnon kyllä voi arvioida kuvaamalla putkiston. En tunne tarkemmin.

tietää
Putkien vaihto kannattaa jos tehdään muuta remppaa samalla, kuten kylppäriremppa ja muuta kunnostusta. Hirveä sotku se kyllä on aina. Pölyä melua ja työmiehiä ja kiistoja häiriöistä.

Pinnoitus taitaa olla epoksia tai jotain vastaavaa ja sen perustan kunnon kyllä voi arvioida kuvaamalla putkiston. En tunne tarkemmin.

Tuo pinnoitus on siis toinen uusista menetelmistä. Se toinen on muovisten sisäputkien ujuttaminen vanhojen metallisten putkien sisään. Kustannukset ovat molemmissa samaa kokoluokkaa.

Toki perinteellinen putkiremppa voi olla paikallaan silloin jos samalla tehdään muutakin kylppäri/sauna/keittiö remppaa. Mutta usein on vain niin, että As.Oy:issä tällaiset parannushommat on jätetty osakkaiden itsensä harkintaan ja tehtäväksi. Yhtiön velvollisuus on vain hyväksyä työsuunnitelma ja valvoa työtä.

Talossa missä vanhempani asuvat tehtiin viime kesänä ja jatkuu vieläkin perinteinen putkiremontti. Joutuivat olemaan useita kuukausia evakossa. Siinä uusittiin kaikki putket, vessa ja keittö tehtiin uudestaan. Oli hauskaa hakea niiden 2 kissaa pois kun ne muutti. Kun kissat meni kiltisti kuljetus laatikoihin, se oli vielä hauskaa leillkkiä, mutta sitten kun kannoin ne autoon. Alko semmonen kuoro huuto että huh huh. maauuuuuuuuuuumauuuuuuuuuuu.

Uudessa Rakennus Tekniikan Maailmassa on juttu tuosta sukittamisesta.
Vai oliko tuon tekun nimi Rakentamisen, en muista

Volitans

Käsittääkseni putkien pinnoitus on edullisempi. Mutta toisaalta putkien halkaisija pienenee, josta voi seurata pieniä ongelmia.

...josta voi seurata myös _isoja_ ongelmia.

Jostain kumman syystä raksa-alalla kehitettiin taas kunnon floppi. Rakennetaan peetä ja sitten odotetaan että se realisoituu korjaussumana.
Ratkaisu jätetään riitäisten ja tyhmästi johdettujen taloyhtiöiden kontolle, jotka hölmöilevät ylihintaisia remontteja taloihin. Rahastus on jo käynnissä.

Nuo eri kunnostusvaihtoehdot on käytettävä kaikki taiten hyväksi. Kevein versio voi auttaa selviämään tuon suman yli paremmin kuin täysremontti, joka touhutaan hätäisesti läpi.
Kunnolla tehty sisäputkitus tai pinnoitus voi kestää hyvinkin. Kaikki riippuu tietenkin tekijän taidosta ja moraalista ja valvonnasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat