Seuraa 
Viestejä6081

Pitäisi selvittää erääseen projektiin että jos laite tippuu 50m korkeudesta niin mikä on lyhin mahdollinen matka missä sen vauhti voisi hidastua nollaan ettei G-voimat ylittäisi 3-4G:tä? Koetan pähkäillä eräänlaisen airbackin tekemistä ja jos tuon pitää olla metriä suurempi paksuudeltaan, pitää kehitellä mieluummin laskuvarjo.

Itseasiassa ei kellään ole tietoa mistä löytyisi tietoa laskuvarjon suunnitteluun&tekemiseen. Pelastettava kuorma olisi luokkaa 2-3 kiloa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Minimiarvo hidastuvuudelle saadaan kun oletetaan kiihtyvyyden olevan vakio. Ja kun oletetaan laitteen ilmanvastus nollaksi ollaan varmalla puolella.

Jos 1g:n kiihtyvyydellä (vapaa pudotus 50m) laite saavuttaa tietyn nopeuden, vaaditaan 4g:n hidastuvuudella neljäsosa 50m:stä pudottamaan nopeus takaisin nollaan.

Eli minimissäänkin vaaditaan 12,5 metriä hidastusmatkaa jos hidastuvuuden yläraja on 4g. Käytännössä vieläkin enemmän sillä kiihtyvyys ei ole vakio.

Jos hidastusmatka olisi 1m, olisi laitteen hidastuvuus vähintään 50g.

Kysytty matka on x=(50g)/a missä g=putoamiskiihtyvyys ja a=valittu kiihtyvyys

Tuossa voi sitten antaa a:lle eri arvoja eri ajan jaksoilla, esim. a=0,5g ensimmäiset millisekunnit ja a=4g siittä eteenpäin.

Saat siis kivan (x,t)-koordinaatiston piirrettyä ja voitte lähteä kaljalle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Kiitokset, ei oikein päänuppi toiminut yön hiljaisina tunteina asiaa pohtiessa. Toisinsanoen järkevä airback on sellaisenaan poissa laskuista, pitää saada kaveriksi laskuvarjo kuluttamaan pois enimmät energiat.

Vaan olisikos tosiaankin kellään mitään tietoa laskuvarjon suunnittelusta? Tuossa kai voisi lähteä liikkeelle varjon halkaisijasta ja sen ilmanvastuksen laskemisesta jotta saataisiin aikaan hyväksytty putoamisnopeus. Seuraavana voisi olla mietintämyssyssä oikeanlainen muotoilu jotta varjo olisi vakaa. Puolipallon tekeminen lienee hieman hankalaa joten olisiko kartio lähempänä vakaata ja helppoa tekemistä? Tietty kartion huipussa olisi reikä jotta ilma pääsisi virtaamaan pois. Varjon materiaali olisi myös oma lukunsa, samoin kuin kiinnitys.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat