Seuraa 
Viestejä45973

Demokratiamme on mielenkiintoinen juttu, sillä tässä meidän systeemissähän on varsin tehokkaasti suljettu pois kaikista kouhoimmat ihmiset päätöksenteosta.

Mikäli kansa saisi suoraan niin Suomeen ei tulisi yhtään Somalia ja täällä olevatkin pantaisiin maailmalle heti huomen aamulla, sekä pakkoruotsi poistuisi välittömästi.

Mutta tälläinen raaka kansanvalta on meillä suljettu pois varsin tehokkaasti, päätökset tehdään erillaisissa lautakunnissa ja vaativat pitkän virkamies käsittelyn, sekä monentahoista lobbaamista ja edunvalvontaa koko päätösprosessin ajan.
Siihen ei suurimpien kuumakallejen taidot riitä, niillä rupeaa keittämään jo ensimetreillä ...

Päätöksiä tekevät ihmiset pystyvät myös hyödyntämään asemaansa taloudellisesti, joten korruption vaara vähenee, kun oma etu ja yhteiskunnan etu yhdistyvät niin päätösket syntyvät nopeasti, niiden laillisuus varmistetaan ajoissa ja kaikenkaikkiaan yhteiskunta kehittyy nopeasti.

Kommentit (7)

no_more
Meillä ei ole Demogratiaa. Kansaa ei kuunnella koskaan.

Siinähän se meidän demokratian hienous onkin, kaikki kuumakallet pysyy kurissa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos politikot pantaisiin mielentilatutkimukseen, se tulokset tuskin vastaisivat kansan keskimääräisiä tuloksia.
Se ei voi olla vaikuttamatta heidän tekemiinsä päätöksiin, jotka vaikuttavat paljon kansan elämään.

Pitäisi perustaa jokin raati joka vaalien alla setvisi pahimmat tapaukset ehdokkaiden joukosta ja neuvoisi välttämään heidän valitsemistaan.
Olen tosissani.

Keijona
Seuraa 
Viestejä19402

Demokraattisesti ja valitsemalla valitussa vallankäyttöjärjestelmässä, henkilön täytyy pyrkiä haluamaansa virkaan, valtaanpyrkivän motiivina on siis halu päästä tehtävään, ja saada sen mukana oikeuksia kayttää valtaa.

Monarkisessa, sekä ns. oltermannijärjestelmässä henkilöä ei valita tehtäväänsä, 
vaan virka periytyy, motiivina ei ole siis halu saada oikeuksia, vaan velvollisyys käyttää valtaa.

Halumalla hankituilla oikeuksilla ja peritymällä saadulla velvollisuuksilla on se ero, 
että hankkimalla hankittu valta haluaa lisäää, aivan kuten ansaitsemalla hankittyn auton omistaja haaveilee lähes välittömästi suuremmasta ja paremmasta autosta, mutta lahjana saadun auton omistaja on useimiten tyytyväisenä saamaansa.

Täytyy kuitenkin muistaa, että useat itsensä hallitsijoiksi nimittäneet kuninkaat ja keisarit, eivät ole oleet aitoja periytyviä monarkkeja,  vaan sotimalla ja vallankaappauksilla asemansa saavuttaneet, joten laajenemishalussaan pilanneet monarkian maineen.

Näillä näkymin Demokratiaa uhkaa eniten uskottamuuden puute, ihmiset eivät usko että äänestämällä pystyy vaikuttamaan,  tätä vahvistaa myöskin yhä useammat poliitikkojen ja yritysjohtajien korruptio, koska motiivina on  enimmäkseen vallan ja omaisuuden lisäämishalu.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Vierailija kirjoitti:
no_more
Meillä ei ole Demogratiaa. Kansaa ei kuunnella koskaan.

Siinähän se meidän demokratian hienous onkin, kaikki kuumakallet pysyy kurissa ...


Miehet ylipäätään.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat