Seuraa 
Viestejä15834

Voivatko ihmiset enää v.2007 kuvitella edes täydellisempää yksityisyyden riistoa,kuin mitä NSA harrastaa?

Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusjärjestö NSA imee kaiken informaation,mitä tällä pallolla lähetetään;Faksit,puhelut,matkapuhelinviestit,sähköpostit,sähkeet,satelliitti-
viestit,kuituoptisen tietoliikenteen,mikroaallot,äänen,tekstin,kuvat,kaiken mikä toimii sähkömagneettisella energialla.

Järjestelmä nimeltä ECHELON käynnistettiin jo 1970-luvulla Neuvostoliiton
satelliittiyhteyksien vakoilua varten,sen turvin NSA sekä sen suorat yhteistyökumppanit Englannissa,Australiassa,Kanadassa jne..pitävät yllä massiivista automatisoitujen sieppausasemien verkostoa,joka kattaa koko
maapallon.

Jokainen projektissa mukana oleva maa rikkoo monin tavoin omia lakejaan,muiden maiden lakeja sekä kansainvälisiä määräyksiä,vuonna 1999 USA;n kongressin Tiedustelukomitea tutki NSA;n sisäisiä dokumentteja ja halusi selvittää,noudattiko NSA lakia,joka kieltää USA:n kansalaisten salakuuntelun kotimaassa ja ulkomailla.

NSA;n täytyi rikkoa lakeja,esittämällä tekaistuja todisteita,että kyseiset henkilöt olisivatkin ulkomaisten hallitusten vakoojia tai muita rikollisia,NSA yritti myös jarruttaa komitean tutkimuksia

ECHELON järjestelmä ei tarkkaile rajoitetusti vain tiettyjä kohdehenkilöitä
tai järjestöjä,se sieppaa valikoimatta hyvin suuria tieto määriä ja käyttää
tietokoneita erottelemaan kiinnostavat viestit tarpeettomista,jokainen siepattu viesti seulotaan avainsanoilla jotka voivat olla mitä tahansa.

Tietokoneet pystyvät" kuuntelemaan"puhelinkeskusteluja ja tunnistavat lausutut avainsanat,nämä puhelut erotellaan ja talletetaan jatko tutkimuksia varten.

ECHELONIA ylläpidetään vailla virallista tietoa sen olemassaolosta ja kun Englannin parlamentin jäsenet tiedustelivat NSA:n toimista Englannissa Menwith Hillin keskuksessa North Yorkshiressa,niin USA;n hallitus ei vastannut.

Syynä lienee se,että Iso-Britannian tukikohta on tällä hetkellä NSA;n suurin valvomo koko maailmassa,se levittäytyy 220 hehtaarin alueelle ja keskuksen ympärillä on pienen kaupungin kokoinen toimintayksikkö.

Euroopan parlamentti laatikin jo v.1998 raportin ,jossa suositeltiin monenlaisia toimenpiteitä vakoiluteknologian suhteen,raportissa ehdotettiin esim,että EU-parlamentin tulisi torjua Yhdysvaltain ehdotukset
saattaa yksityinen internet-tietoliikenne USA:n tiedustelupalveluiden ulottuville.

Raportissa myös vaadittiin perusteellista tutkimusta NSA:n toimista Euroopassa.

Silti USA on jatkanut ECHELON-valvonnan laajentamista myös Euroopassa
varsinkin mielenkiinto kaupalliseen vakoiluun on kasvanut,sillä nyt halutaan kerätä tietoja,jotka antaisivat amerikkalisille yhtiöille etulyöntiaseman ulkomaalaisiin kilpailijoihin nähden.

Saksalaiset turvallisuusasiantuntijat ovat saaneet selville,että ECHELON on
omistautunut Euroopassa laajaan kaupalliseen vakoiluun,siitä esimerkkinä he mainitsevat esim.tuuligeneraattoreiden valmistajan Enerconin tapauksen,jossa salainen uusi keksintö välitettiin välittömästi Kenetechille,joka on Enerconin yhdysvaltalainen kilpailija,ja jonka onnistui patentoida keksintö USAssa ennen Enerconia myös Thomson S.A ja Arkus Industrien kanteet ovat tuomioistuimessa käsiteltävinä.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Kommentit (1052)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ilaiho
Raskaalla salakirjoituksella pystyy tiettävästi torjumaan tuollaisen vakoilun.

Raskasta salakirjoitusta varten on käsittämättömät määrät laskukapasiteettia.

On se hyvä, että jotkut pystyvät seuraamaan lukuisten vihamielisten tahojen sähköistäkommunikaatiota. Viestiliikenteen aktiivisuuden mukaan voidaan heittää myös päteviä arvioita uhkatasosta.

Eurooppalaiset voisivat joskus rajoittaa kateellista kyynelöintiä. CIA poimi terroristeja ihan ilmaiseksi vanhalta mantereeltakin ja siitäkin piti alkaa mussuttamaan. Onneksi elektroninen tiedustelu on sen verran epäkonventionaalisempaa, että sitä eivät edes itsetuhoiset eurohallitukset pysty estämään.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
silverflash
...ja tämän vuoksi raskaiden salakirjoitusmenetelmien käyttöä rajoitetaankin

Mitenkäs rajoitetaan kun osaava koodari osaa kirjoittaa softan itsekin ja vieläpä ilman takaovia. Nykyisissä kotikoneissa kun riittää potku melkoisen suureen salaukseen ja sen purkamiseen oikealla avaimella jolloin on mahdollista tuupata verkkoon paljon tavaraa raskaasti salattuna jonka sisältö selviää vain kun käytetään raakaa laskutehoa. Tietty yksittäiset viestit avataan helposti "väkivalloin", mutta jos jo yhden yksilön kaikki sähköpostimatsku on salattu puhumattakaan että suurin osa tavanpulliaisista siirtyisivät aluksi vaikkapa 1024 bittiseen PGP-salaukseen, olisi NSA:kin helisemässä. Ei heillä nyt niin paljoa ole kapasiteettia että pystyisivät rutiininomaisesti purkamaan kaiken. Varsinkin kun avainsanat eivät toimisikaan salatussa liikenteessä.

Eli ideana olisi tehdä salatusta liikenteestä niin laajaa ettei sen satunnainen seuranta ja purkaminen ole enää tehokasta. Ellei sitten NSA:lla ole kvanttitietokonetta..

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Eräälle asiakasyritykselleni lähetettiin Unkariin postitse tarjouspyyntöjä Suomesta kirjattuina. Kaikki oli selvästi avattu ja jopa hienosti teipattu taas kiinni. Salaus onnistui siten, että kirjoitettiin ne suomeksi ja lähetettiin tavanomaisessa ruskeassa kirjekuoressa - ja avauksen merkit loppuivat siihen.

Elektronien viestiliikenteen salakuuntelu mahdollistaa ovelalle rikolliselle harjauttamisen, jopa alibin järjestämisen. Jos rikollisella on syytä epäillä häntä salakuunneltavan, niin ei vaadi hirmuista tekniikkaa järjestellä salakuuntelijoille haluamaansa kuunneltavaa.

John Carter
Voivatko ihmiset enää v.2007 kuvitella edes täydellisempää yksityisyyden riistoa,kuin mitä NSA harrastaa?Itse en koe, että se kauheasti riistää yksityisyyttäni. Sähköinen tietoliikenne on oletusarvoisesti toisten luettavissa.

John Carter
Saksalaiset turvallisuusasiantuntijat ovat saaneet selville,että ECHELON on omistautunut Euroopassa laajaan kaupalliseen vakoiluun,siitä esimerkkinä he mainitsevat esim.tuuligeneraattoreiden valmistajan Enerconin tapauksen,jossa salainen uusi keksintö välitettiin välittömästi Kenetechille,joka on Enerconin yhdysvaltalainen kilpailija,ja jonka onnistui patentoida keksintö USAssa ennen Enerconia myös Thomson S.A ja Arkus Industrien kanteet ovat tuomioistuimessa käsiteltävinä.

Tälle asialle pitää kuitenkin tehdä jotain.

Yleensä legendad näistä kaikenkattavista järjestelmistä osoittautuvat suuresti yliampuviksi mutta kenpä ECHELONIN toiminnan tarkasti tietäisi.

Tämän takia kaikki sähköpostiliikenne pitäisi olla salattua, jollain kohtuullisella menetelmällä, joilloin mikään mahti maailmassa ei voisi purkaa kaikkea liikennettä. Tärkeimmissä tapauksissa voi käyttää salausavainta joka on yhtä pitkä kuin itse viesti joilloin sitä ei pysty brute forcella teoriassakaan murtamaan.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
John Carter
Yhdysvallat on myös yrittäneet pakottaa EU-maita hyväksymään"takaportti"-yhteyden salausohjelmiin.

Eikö juuri tämän vuoksi paras keino ole saada salaussofta itsetehtynä tai sitten tutulta koodarilta. Lienenkö vainoharhainen, mutta luulen että kaikissa kaupallisissa sovelluksissa on jonkinlainen takaportti.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3802

Vaikea kuvitella, että koko järjestelmästä olisi konkreettista hyötyä? Vai voitaisiinko edes olettaa, kun uutisissa kerrotaan mm. että tiedustelupalvelun saamien tietojen mukaan yhdysvaltoja uhkaa uusi terrori-isku lähipäivinä, niin tämä olisi seulottu jostain Echelon materiaalista?

Kaikki tuo liikenne muodostaa joka minuutti niin järjettömän määrän dataa, että on melko vaikea edes kuvitella niitä avainsanoja joita viesteistä seulotaan. Tuskin kuitenkaan niin itsestään selvät sanat kuin Saddam, Osama, ydinpommi tai muut vastaavat kuuluvat tuolle listalle, tai jos, niin saa olla melko järeät pannut jauhamassa niistä jotain mielenkiintoista irti. Kuten nyt tästä viestistä, välähtääkö Echelonin serverissä nyt kovalevyn ledi kun klikkaan "Lähetä"?

Olisi tietenkin ihan cool salaliittomeininki jos SETI ja muut vastaavat clientit seuloisivatkin oikeasti Echelonista poimittua dataa

Perhana, poimiiko se piru plussakorttiostotkin?

Edit: kuka perhana tähän aikaan koputtelee ovelle.....

John Carter
Seuraa 
Viestejä15834

National Security Agency nimenomaan harjoittaa globaalia sähköistä salakuuntelua,salakirjoitusten ja salauskoodien purkua ja vieraiden kielien osaamista,joten luulisin,että normaalit tietoturvajärjestelmät ovat heille lastenleikkiä.

Kaupallisessa vakoilussakin heille lienee suhteellisen helppo leikkikenttä tämä Eurooppa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

On varmaan NSA:lla käyttöä suomen kielen tulkeiile, kun lukevat mun sähköposteja ja tekstiviestejä. Tulee piruuttaan laitettua moniin sellasiin viesteihin, joita tiedustelupalvelut saa lukea pari englannin sanaa tyyliin pommi, Osama jne. On se varmaan tärkee tieto NSA:lle, että monelta mä tapaan kaverin kapakassa tai tuleeko joku hakeen mut peliin.

Käy polkemassa sen kuvan naapurin viljapeltoon.
Ja tietty se joka haluaa sen lukea niin tahtoo nähdä sen vähän ylempää.
Nousee sitten vaa lähipään mastoon.
Suomessa helppoa se lukeminen, pellot taitaa vaan olla vähissä 60 luvun maatalous politiikan myötä.
Kaikki hyvä kirjoitus materiaali on pantu pakettiin

On se vallan pirua tämä NSA ja ECHELON,kun meillä komukoilla on niin paljon salattavaa,nyt vallankumouksen päivämääräkin valuu kirotuille jenkeille,damn it !

Ja että meidän salaiset tuulimyllytkin paljastuvat,kuolema kirous jenkki garamba.Kuka tietää,ettei venäläisen kurkunkin huippusalainen resepti ole jo paljastunut,annetaan mädäntyä peltoon,perk..no nyt minä sen paljastin...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat