Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

No niin. Testataan vähän tiedefoorumilaisten mielikuvitusta tällaisella sanaleikillä. Säännöt: sinun täytyy muuttaa jompaakumpaa tai kumpaakin lausetta yhdellä kirjaimella: joko poistamalla, lisäämällä tai muuttamalla yhden kirjaimen siten, että lause säilyy kieliopillisesti kelvollisena. Tarkoitus on katsoa josko lauseita saadaan kehittyä siten, että niiden looginen rakenne muuttuu. Kaksi lausetta on divergenssin vuoksi eli lopuksi katsotaan miten kauaksi lauseet ovat muuttuneet verattuna kantamuotoon ja toisiinsa. Lauseet erotetaan väritageilla toisistaan.
Alkutilanne:
Karin kissa myy puita.
Karin kissa myy puita.

Ei haittaa vaikka tulisi päällekkäisyyksiä. Aina kuitenkin pyritään jatkamaan viimeisimmästä muutoksesta. Seuraavassa viestissäni on esimerkki siitä, miten muutos tehdään. Ei pitäisi olla vaikeaa.

Lisäys: takaisinpäinkin saa kehittää eli muutoksen ei tarvi olla originaali.

Toinen lisäys:
No niin, Tollukka olikin haukkana tuossa mutatoimassa Kain adjektiiviksi ja muitakin ennakoimattoman räväyttäviä muutoksia näyttää ilmenneen, joten ihan kätevästi näyttäisi käyvän lauseen kehittyminen.

Myyn kanssa oli ongelmia kuten odotinkin. Näin ei välttämättä olisi diktatuurissa, mutta yksityissuunnitelmien toteuttaminen laumassa epäonnistuu tunnetusti ristiinmemevien ajatusten johdosta (mikäli kellään ylipäätään on ollut mahtipontisen pitkiä kehityksen tikkaita piirustuspöydällä).

Lisätään/täsmennetään vielä sääntöjä:
-vain kirjakieltä (Word ei muuten huomauta möit -sanasta )
-välilyönnin saa lisätä/poistaa tai kirjaimen paikkkaa siirtää. Kumpikin vastaa yhden merkin muutosta.

Sivut

Kommentit (244)

Kaino kiska myi puita
Sarin kassat myy luuta

(Nro. 2 ei ole itseasiassa täysin kielioppisääntöjen mukainen, mutta kuitenkin puhekielen mukainen, joten itse ainakin hyväksyn...)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat