Parhaat ruuat ja lisäravinteet sekä välimeren ruokavalio

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen tässä aloittanut uuden luvun oman terveyden hoidossa ja alkanut noudattamaan terveitä elämäntapoja kuntoilun ja ruuan merkeissä. Ensin laitoin ruokavalion remonttiin, eli siirryin välimeren ruokavalioon tai perinteiseen kreikkalaiseen ruokavalioon. Välimeren dietiksikin tuota sanotaan, mutta elämäntapamuutoksena ruokavalio on kai parempi termi.

Elikkä paljon kasviksia (vihanneksia, hedelmiä, marjoja, juureksia, palkokasveja, tuoreyrttejä).
Erityisesti tomaatti, valkosipuli sekä kaalit (parsa,kukka,ruusu,kerä,puna) ovat jokapäivästä ruokaa erittäin hyvien ravintoaineidensa takia. Tietenkin myös sipuli, porkkana, salaatit, paprika, banaani, omena, sitrushedelmät ym. kuuluvat lähes päivittäin syötäviin niiden sisältämien terveysaineiden takia.

Runsaasti viljavalmisteita ja nimenomaan täysjyväviljasta valmistettuja. Aamu alkaa neljän viljan täysjyväpuurolla, johon laitan lisäksi kauraleseitä ja vehnänalkioita. Leipänä täysjyväruisleipiä. Pastana käytän täysjyväpastaa (Fusilli http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/ ... _makaroni/ on erinomaista, sekä tummaa pastaa. Riisinä pitkäjyväinen paraboiler-riisi tai tumma riisi.

Leivän päälle ei tarvita mitään rasvalevitteitä. Tai jos haluaa jotain päälle niin kasviksia (salaatit, kurkku, paprika, tomaatti ym.) tai kananmunaa tai tonnikalaa tai vähärasvaisia leikkeitä. Mitään kauppojen jauholeikkeitä tyyliin kinkkuleike, kalkkunaleike ym. ei todellakaan kannata ottaa leivälle, vaan 100% lihaleikkeitä, vähärasvaisina.

Rasvat otan omega-3 kalaöljystä, kylmäpuristetuista neitsyt (extra virgin) oliiviöljystä, rypsiöljystä, vehnänalkioöljystä ja pellavansiemenöljystä. Muista että ovat todellakin KYLMÄPURISTETTUJA. Soijalesitiini on vielä yksi hyvä lähde.
Pääpaino on ruokasalaattien joukkoon laitetussa oliiviöljyssä, mutta aamupuuron joukkoon laitan 1 tl:n vehnänalkioöljyä ja illalla otan hieman rypsiöljyä, monipuolisen rasvahappokoostumuksen saamiseksi.

Proteiinit otan vähärasvaisista tai rasvattomista tuotteista. Niitä tarvitsen jonkin verran, koska kuntoiluna harrastan bodausta aerobisten lajien lisäksi.
Eli proteiinilähteeni ovat:
- Broilerin rintapalat/filesuikaleet
- Tonnikalan palat vedessä
- Sei
- Uunihaudutettu lohi ym. järvikala
- Muna ja varsinkin munan valkuainen
- Raejuusto
- Maitorahka
- Rasvaton maito/piimä
- Maustamaton rasvaton jogurtti
- Palkokasvit (herneet, pavut, linssit ja soijatuotteet)

-Vähärasvaista naudan/häränlihaa harvemmin

Valkuaisen otan siis pääasiassa ruoka-aineista, mutta treenin jälkeisen palautumisjuoman teen kaupallisista valmisteista (50% hyvää heraproteiinia ja 50% maltoa).

Rasvaa ja valkuaista tulee myös hieman siemenistä ja pähkinöistä, varsinkin saksan-, pekaani-, pistaasi- ja cashewpähkinöistä, jotka on todettu erinomaisiksi terveyspommeiksi. Pähkinöitä tulisi käyttää vähärasvaisen ruokavalion lisänä noin 45g päivässä.

Puhdasta vettä juon säännöllisesti, useampia litroja päivässä.
Suodatinkahvin sijaan, jonka senkin on todettu sisältävän antioksidantteja, käytän vihreää teetä, ja nimenomaan jauhemuodossa veteen liotettuna, kuten Japanilaiset sitä käyttävät. Ja ilman maitoa, joka poistaa terveysvaikutukset.

Lisäravinteina käytän kylmäpuristettujen kasvisöljyjen, omega-3 kalaöljyn, Aktiv Lecithin -soijalesitiinirakeiden, heraproteiinin ja malton lisäksi vain MiviTotal Plussaa, josta saa kaikki tarvittavat mineraalit ja vitamiinit.

Donsbach Mivitotal Plus

Nykyinen ruokakulttuuri, ravintoarvoiltaan köyhine pika- ja valmisruokineen, ei aina riitä turvaamaan ravintoaineiden saantia. Myös ympäristömme ja elämäntapamme vaikuttavat terveyteemme. Elämme stressaavassa yhteiskunnassa, jossa vuorokauden 24 tuntia eivät tunnu riittävän niihin kaikkiin asioihin, joita meidän pitäisi ehtiä tekemään. Tällaiset asiat jättävät jälkensä terveyteemme. Tarvitsemme erilaisia vitamiineja pysyäksemme terveinä ja virkeinä. Elimistömme tarvitsee vitamiineja, jotta se pystyisi hyödyntämään ravinnosta saamamme hiilihydraatit, proteiinit ja rasvan.

Mivitotal plus on monipuolinen ja tasapainoinen ravintolisä, joka sisältää yli 100 elimistölle välttämätöntä ravintoainetta. Se piristää, virkistää ja vahvistaa yleiskuntoa, imeytyy hyvin, urheilusuoritusten yhteydessä lisää jaksamista ja palautuminen on nopeampaa.

Mivitotal Plus sisältää kaiken, minkä tarvitset kehosi hyvinvointiin.

Tuote sisältää useita vastustuskykyyn suotuisasti vaikuttavia vitamiineja ja mineraaleja. Vastustuskykyä tukeva ominaisuus on tärkeä kaikille, mutta erityisesti urheilijoille. Mivitotal plus on ravintolisä, joka sisältää yli 100 ravintoainetta: tärkeimmät vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet, inositolia, koliinia, PABA:a, ubikinonia, sinimailasta, psylliumia ja kolloidisia mineraaleja, luonnolliset aminohapot, sekä mm. mustikan, tomaatin ja sitruunan bioflavonoideja.

Mivitotal plus sopii kaikille ja nestemäisenä se imeytyy erittäin hyvin.

Ananakselta ja appelsiinilta maistuva Mivitotal plus valittiin vuonna 2003 parhaaksi luontaistuotteeksi. Ruotsissa Mivitotal plus on palkittu vuoden parhaana tuotteena jo neljä kertaa. Tämä on vahva näyttö sen toimivuudesta.

Ravintoaineet / vuorokausiannos (30 ml):

A-vitamiini, 250 mcg (lisätty betakaroteenina 1,5 mg)
B1-vitamiini, 8,1 mg
B2-vitamiini, 10 mg
B3-vitamiini, 10 mg
B5-vitamiini, 23 mg
B6-vitamiini, 8,2 mg
B12-vitamiini, 10 mcg
C-vitamiini, 750 mg
D2-vitamiini, 10 mcg
E-vitamiini, 120 mg
Biotiini, 100 mcg
Boori, 500 mcg
Foolihappo, 400 mcg
Inositoli, 25 mg
Koliini, 35 mg
PABA, 10 mg
Jodi, 150 mcg
Kalsium, 220 mg
Kalium, 200 mg
Kromi, 50 mcg
Magnesium, 300 mg
Mangaani, 2 mg
Seleeni, 50 mcg
Sinkki, 4,7 mg
Bioflavonoideja, 50 mg
Q10, 10 mg

Käyttö:
Aikuisille 30 ml (2 rkl) päivässä, alle 12 vuotiaille 1 tl kaksi kertaa päivässä ruokailun yhteydessä veteen tai mehuun sekoitettuna. Nautitaan aina nesteeseen sekoitettuna.

Hiivaton, sokeriton, laktoositon ja gluteeniton. Ei sisällä keinotekoisia väri-, tai makeutusaineita. Ei sisällä dopingaineita.

Säilytys huoneenlämmössä, avattuna jääkaapissa.

Pakkauskoot:
0,5 ja 1,0 litran muovipullo

Todella vaikuttavat määrät varsinkin B-, E- ja C-vitamiineja. MiviTotal Plus on antanut selvästi lisää energiaa.

Onko teillä hyviä ruoka-aineita tai lisäravinteita, joiden olette huomanneet parantavan oloa tai lisäävän energiaa?

Sivut

Kommentit (37)

Vierailija

Onkohan sinulla ketunhäntä kainalossa.
Sinä sorruit mainostamaan.
Olkoon nyt, saat anteeksi jos kerrot kananmunan hyvistä ja huonoista puolista.

Vierailija
markent
Onkohan sinulla ketunhäntä kainalossa.
Sinä sorruit mainostamaan.
Olkoon nyt, saat anteeksi jos kerrot kananmunan hyvistä ja huonoista puolista.

Mivitotal Plussaa oli pakko kehua, sillä se todellakin on uskomattoman monipuolinen ravintolisä. Katso vaikka B-, C- ja E-vitamiinimääriä. Vain apteekista löytyy vastaavia määriä niitä sisältäviä valmisteita, ja erikseen ostettuina ne tulevat kalliiksi. Se korvaa monta vitamiini- ja mineraalivalmistetta, eli sisältää kaiken tarvittavan ja on nestemäisenä erinomaisen hyvin imeytyvä. Harmi vain että se on ruotsissa puolet halvempaa kuin meillä.

Kananmuna on hyvä valkuaislähde ja keltuaisessa oleva lesitiini neutraloi keltuaisessa olevan kolesterolin. Pari munaa keltuaisineen pystyy hyvin syömään päivässä ilman mitään pelkoa kolesterolin noususta.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Onnitteluni !

Vaikka olenkin aika luuseri näissä terveysasioissa niin lempikeittiöitäni on ehdottomasti Kreikkalainen / Kreetalainen / Turkkilainen keittiö. Siis sitä välimeren pohjukan pohjoista aluetta.

Vierailija

Bodauksen ja Välimeren (dietti)ruokavalion yhdistämisestä. Tuohan vähentää sydän- ja verisuonitauteja sikana ja myös aikuisiän diabetesta ym. ym. sairauksia.

Näin luin suomi24 bodaus - ravintokeskustelusta:

Välimeren ruokavaliohan sisältää paljon viljatuotteita, sovellettuna tänne siis täysjyväpuuroja (neljän viljan- ja kauratäyshiutaleet), vehnänalkiot, kauralese, täysjyväruisleivät, tumma/täysjyvä pastat, tumma riisi jne.

Runsaasti oliiviöljyä, tietenkin sitä kylmäpuristettua extra virgin-öljyä ja myös kylmäpuristettuja rypsi- ja vehnänalkioöljyjä. Tietenkin paljon kalaa ja Omega-3 kalaöljyä.

Balsamico ym. viinietikoita ruuan joukkoon.

Vihanneksia, hedelmiä ja marjoja runsaasti. Erityisesti mm. valkosipulia ja tomaatteja sekä kaaleja (kukka/parsa/ruusu/lehti/puna ym.)ruuanlaitossa.

Eläinrasvoja vähemmän ja suositaan vähärasvaista valkuaista: rasvaton maito/piimä, rasvaton maustamaton jogurtti, raejuusto, maitorahka, kananmunat, tonnikalanpalat vedessä, lohi- ym. kala, sei, broilerin rintapalat/fileet, vaähärasvainen(laiha) naudanliha. Tietenkin runsaasti palkokasveja (herneet, pavut ja linssit, sekä soijatuotteet).
Vastaa tähän viestiin
Kerro kaverille tästä viestistä

Tauteja vähemmän Välimeren dietillä

Muissa tutkimuksissa on havaittu, että eivät pelkästään sydän- ja verenkiertoelinten sairauksien esiintymiset ole Kreetalla vähäisempiä kuin muualla, vaan monet muutkin sairaudet puuttuvat tai esiintyvät vain harvoin. Kreetalaisen (Välimeren) ruokavalion todetaankin nykyään estävän tai vähentävän riskiä sairastua useimpiin syöpiin, diabetekseen, osteoporoosiin, allergioihin, laskevan korkeaa verenpainetta ja huonoa kolesterolia, nostavan vastustuskykyä, estävän dementoitumista ja Alzheimerin taudin puhkeamista jne. Myös oliiviöljyn tiedetään vaikuttavan samoin.

Ravintoaineiden suhteet

KYSE ON SUHTEISTA

Niin sanottujen ”hyvinvointisairauksien”, kuten veritulppien, sydänkohtausten, diabeteksen, verenpainetaudin, ruoansulatushäiriöiden ja ylipainoisuuden ehkäisemiseksi lääkärit ja muut asiantuntijat suosittelevat nykyisin ruokavaliota, jossa päivittäinen kaloritarve jaetaan optimaalisesti erityyppisten ravintoaineiden kesken.

Mukautettuna Välimeren maiden ajatteluun tämä tarkoittaa sitä että 55–60 % ravinnosta on saatava hiilihydraateista (vilja, pasta, leipä), 25–30 % rasvoista (oliiviöljy, voi, laardi) ja vain 10–15 % valkuaisaineista (liha, kala, palkokasvit, kuten pavut, herneet jne.).

Edellä mainittuja suhteita noudattamalla varmistetaan tasapainoinen ruokavalio: hiilihydraatteja energian saantia varten. Nykyisen tieteellisen käsityksen mukaan rasvat, jotka ovat peräisin monityydyttymättömistä rasvahapoista, vähentävät LDL-kolesterolin (eli ns. ”huonon” kolesterolin) määrää. Sekä valkuaisaineita, joista vain mahdollisimman pieni osa on peräisin eläinkunnan tuotteista.

Koska Välimeren perinteessä myös sydän sykkii nopeasti, tarvitaan vielä kasvivalkuaista, joka auttaa entisestään vähentämään kolesterolia. Vaikka runsaasti hedelmiä ja kasviksia sisältävän, vitamiinien, kuitujen ja kivennäissuolojen saannin turvaavan ruokavalion edut ovatkin nyt jo useimpien tiedossa, kaikki eivät välttämättä tunne aromaattisten yrttien, kuten valkosipulin ja tavallisen sipulin, hyötyjä: ne auttavat merkittävästi vähentämään rasvoja ja myös ”huonoa” LDL-kolesterolia.

PAINONHALLINTAA ILMAN DIEETTIÄ

Fiksusti käytettynä Välimeren ruokavalio on myös erinomainen kompromissi ”hyvin syömisen” ja painonhallinnan välillä. Se on erittäin terveellinen, kun sitä noudatetaan käyttämällä tasapuolisesti sen moninaisia osia ja täydennetään riittävästi energiaa kuluttavilla elämäntavoilla.

Välimeren ruokavalio on helposti omaksuttava tapa, joka tuo mukanaan monia etuja myös henkisellä tasolla. Sen ansiosta voit nauttia levollisesta suhteesta ruokaan. Ei mikään vähäpätöinen seikka maailmassa, jossa tiedotusvälineet pyrkivät aina vain luomaan lisää syyllisyydentuntoja siitä, miten syömme. Välimeren ruokavalio edustaa täydellistä kompromissia makunystyröidemme ja psyykemme vaatimusten välillä. Voiko enempää toivoa?

Vierailija

Kreikkalaisen oliiviölyn neitsytsellaisen, tomaatin, valkosipulin ja vihreiden vihannesten lisäksi huomioisin kreikkalaisen ruokavalion tärkeinä osina myös punaviinin ja rypäletäysmehut.
Japanilaisten pitkän iän takana taas epäillään olevan runsas kalan, vihreän teen ja soijan käyttö. Soija taasen on yksi luonnon naisestrogeenin lähde, ja sen runsas käyttö ei väkisin ole hyväksi bodaavalle miehelle. Aasialaiset miehethän, jotka soijaa yleisesti käyttävät, ovat yleensä naisellisemman näköisiä kuin länsimaiset miehet.

Vierailija

Soija on ristiriitainen juttu. Kun lisäravinteet tulivat bodaukseen, ei taidettu tuntea muuta kuin soijaproteiinia.
Treenasin itse vuoden syöden päivittäin soijaa, eikä tuloksena ollut naisellisia piirteitä vaan selvä lihasten kasvu. Määrä ei tosin ollut kuin 30-50g. jauhoina, joissa 40% proteiinia.
Jätin soijan pois ja katson paraneeko tulos.

Kananmuna on paras ja hyvin maistuva. Niitä menee muun ruuan ohella muutama päivässä.

Vierailija

Ruoka kannattaa syödä 5-6:lla aterialla päivän mittaan.

Itse syön kuntobodarina seuraavalla tavalla:

Aamupala:
Puuroa rasvattomalla maidolla + rypsiöljy, lasillinen täysmehua, lisäravinteet (omega3+lesitiinirakeet-monivitamiini-mineraali)

Aamupäivän välipala:
Maitorahka 250g + hedelmä(ananas/banaani/kiiwi), porkkanaraaste+appelsiini/omenasilppu

Lounas:
Tonnikala tai broilerisalaatti tai uunikala(sei/lohi)+uunivihannekset(sipuli,kukkakaali,parsakaali,porkkana,vihreätpavut, herneet,uuniperunaa kuorineen)
lisäksi täysjyväleipää pari siivua ja lasi rasvatonta maitoa

Iltapäivän välipala:
Maitorahka 250g + hedelmä(ananas/banaani/kiiwi), kaaliraaste(keräkaali/punakaali)+appelsiini/omenasilppu

Päivällinen:
Tonnikala tai broilerisalaatti tai uunikala(sei/lohi)+uunivihannekset(sipuli,kukkakaali,parsakaali,porkkana,vihreätpavut, herneet)
lisäksi täysjyväleipää pari siivua ja lasi rasvatonta maitoa

Iltapala:
Pari siivua täysjyväleipää päälle tonnikala(vedessä) tai munanvalkuainen, rasvaton piimä, rypsiöljy

*) Maitorahkan tilalla välillä raejuustoa tai rasvaton maustamaton jogurtti.

TONNIKALA/BROILERISALAATIN OHJE:

- Tonnikalan paloja vedessä 2prk / broilerin filepaloja 400g
- Keitettyä kananmunaa 2kpl
- Keitettyjä makaroneja (tummia/täysjyvä) 2dl
- Kerä-, jäävuori- tai lehtisalaattia runsaasti
- Tomaattia 2kpl
- Kurkkua n. 1/2-1/3 kurkusta
- Eriväristä paprikaa n. 1/2 paprikasta
- Keskikokoinen sipuli silputtuna
- 2-3 rkl kylmäpuristettua neitsyt-oliiviöljyä
- Vajaa rkl basamico-viinietikkaa haluttaessa

Mahdollisesti lisäksi vielä vihreitä papuja ja herneita.

Erinomainen ruokasalaatti joka sisältää paljon ravinto- ja suoja-aineita muttei lihota.

Vierailija

Itse käytän myös Mivitotal Plussaa ja sen lisäksi Vitamar Omega-3 + ADE kalaöljyä, joista saan oikeastaan kaiken tarvittavan vitamiineista, mineraaleista ja vitaaliaineista.

Vitamar Omega-3 + ADE -kalaöljy

Edullinen Vitamar Omega-3 + ADE nestemäinen kalaöljy sisältää eniten EPA- ja DHA-rasvahappoja ja oikeassa suhteessa. Imeytyminen on hieman huonompaa kuin E-EPA valmisteissa, mutta vahvempana valmisteena EPA:n ja DHA:n imeytynyt määrä on suurempi kuin 500/600 mg:n E-EPA:ssa. Lisäksi DHA:lla on erittäin tärkeitä tehtäviä elimistössä ja vaikka EPA:sta sadaankin elimistössä tuotettua DHA:ta niin ei samaa määrää kuin Vitamarissa tulee.
EPA/DHA Omega-3 -kalaöljyistä on tieteellistä näyttöä huomattavasti enemmän kuin pelkästä E-EPA:sta ja tulokset ovat samansuuntaisia esim. mielenterveyspotilaiden henkisen hyvinvoinnin parantumisessa, sekä lasten ja nuorten koulumenestyksen parantumisessa.

Päiväannos 2 teelusikkaa (=10 ml) sisältää:

EPA (eikosapentaeenihappo) 1300 mg
DHA (dokosaheksaeenihappo) 1000 mg
EPA ja DHA yhteensä 2,3 g
muut omega-3 rasvahapot 500 mg
Kaikki omega-3-rasvahapot yhteensä 2,8 g

E-vitamiini 10 mg
A-vitamiini 800 μg
D-vitamiini 5 μg

Vaikka myös Mivitotal Plus sisältää A, D,ja E vitamiineja Vitamarin kanssa niitä ei tule liikaa. A-vitamiini tulee Mivitotal Plussasta beetakaroteenina, joka muuttuu A-vitamiiniksi tarpeen mukaan ja D-vitamiini on Mivitotal plussassa huonommin imeytyvänä kasviperäisenä D2-muotona. D-vitamiinia tulee näistä kahdesta valmisteesta yhteensä 10+5 mcg eli 15 mcg, joka määränä on nykyisten kansainvälisten arvojen sisällä hyvinkin (n. 25-50 mcg). Tämä määrä estää muuunmuassa syöpätauteja.
E-vitamiineja Vitamar sisältää 10 mg ja Mivitotal Plus/Flex 120 mg, joiden yhteismäärä on turvallisen rajan sisällä hyvin. E-vitamiinia myydään 200 mg tabletteina apteekissa.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14029
Liittynyt23.6.2005

Mivitotal tosiaan iski korville paperille – aivan upeaa palautumisjuomaa kesällä. Pullo tosin jäi kotikonnuille, uusi kannattaa kyllä ostaa, hyvin kustannustehokasta.

Vuosikaudet on enemmän tai vähemmän tullut kokeiltua erinäisiä lisäravinteita, monipuolisen ruokavalion osana. Paljon riippuu, treenaako vai ei – mitä aineita tarvii. Sitten on synergiat, ristikkäin menevät vaikutukset ja yksilölliset erot – kokeilu on aina hyvä idea.

Tänä vuonna vain yksi uusi lisäravinne on todella 'potkinut' ja se on beeta-alaniini. Käytännössä se on runsaahksoti mm. kananlihassa luonnostaan esiintyvää ja Suomen Terveystuotteeksikin (2004) valittua karnosiinia paljon kustannustehokkaammassa muodossa (ihmisen hyväksikäytön kannalta). Käytän sitä treenatessa, mm. pitää ylhäällä lihasten pH:ta. Toimii minulla kuin 1000 volttia, linkistä lisätietoa. Beeta-alaniinia pidetään jo nyt kreatiinin ohella urheiluhistorian parhaana lisäravinteena. Monipuolisin se varmaan on, ei todellakaan rajoitu käyttö vain punttisalitreenaamiseen. Jos ei liiku, niin efektit ovat todennäköisesti pitkälti samat kuin karnosiinilla, korkeilla annoksilla.

Boostailen beeta-alaniinia mm. ALA:lla, E-vitamiinilla ja NAC:lla.

Myös 650 mg E-EPA on ollu mainiota perussairauden tukihoidon kannalta ja seuraan tätä EPA/DHA -keskustelua suurella mielenkiinnolla. Montaa on tullut kokeiltua ja infoa kiinnostaa aina saada lisää.

PS: Beeta-alaniini on aiheuttanut viestien mukaan sivuvaikutuksia joillekin käytäjille ainakin foorumin juttujen perusteella. Sykkeen nousu ja omituinen olo alkoholin kanssa pääasiassa.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Vierailija
Sanosse
Ruoka kannattaa syödä 5-6:lla aterialla päivän mittaan.

Itse syön kuntobodarina seuraavalla tavalla:

Aamupala:
Puuroa rasvattomalla maidolla + rypsiöljy, lasillinen täysmehua, lisäravinteet (omega3+lesitiinirakeet-monivitamiini-mineraali)

Aamupäivän välipala:
Maitorahka 250g + hedelmä(ananas/banaani/kiiwi), porkkanaraaste+appelsiini/omenasilppu

Lounas:
Tonnikala tai broilerisalaatti tai uunikala(sei/lohi)+uunivihannekset(sipuli,kukkakaali,parsakaali,porkkana,vihreätpavut, herneet,uuniperunaa kuorineen)
lisäksi täysjyväleipää pari siivua ja lasi rasvatonta maitoa

Iltapäivän välipala:
Maitorahka 250g + hedelmä(ananas/banaani/kiiwi), kaaliraaste(keräkaali/punakaali)+appelsiini/omenasilppu

Päivällinen:
Tonnikala tai broilerisalaatti tai uunikala(sei/lohi)+uunivihannekset(sipuli,kukkakaali,parsakaali,porkkana,vihreätpavut, herneet)
lisäksi täysjyväleipää pari siivua ja lasi rasvatonta maitoa

Iltapala:
Pari siivua täysjyväleipää päälle tonnikala(vedessä) tai munanvalkuainen, rasvaton piimä, rypsiöljy

*) Maitorahkan tilalla välillä raejuustoa tai rasvaton maustamaton jogurtti.

TONNIKALA/BROILERISALAATIN OHJE:

- Tonnikalan paloja vedessä 2prk / broilerin filepaloja 400g
- Keitettyä kananmunaa 2kpl
- Keitettyjä makaroneja (tummia/täysjyvä) 2dl
- Kerä-, jäävuori- tai lehtisalaattia runsaasti
- Tomaattia 2kpl
- Kurkkua n. 1/2-1/3 kurkusta
- Eriväristä paprikaa n. 1/2 paprikasta
- Keskikokoinen sipuli silputtuna
- 2-3 rkl kylmäpuristettua neitsyt-oliiviöljyä
- Vajaa rkl basamico-viinietikkaa haluttaessa

Mahdollisesti lisäksi vielä vihreitä papuja ja herneita.

Erinomainen ruokasalaatti joka sisältää paljon ravinto- ja suoja-aineita muttei lihota.

Minä taas kirjallisuuden harrastajana syön seuraavasti

Aamupala: Kahvia ja tupakkaa

Aamupäivän välipala: Kahvia ja tupakkaa

Lounas: mikroeines ja 1/2 litraa kevyt maitoa

Iltapäivän välipala: Kahvia ja tupakkaa

Päivällinen: Yleensä pizza tai mikroeines

Iltapala: 6 olutta ja tupakkaa

Vierailija

Aamupala: muroja tai puuroa, kolme viipaletta leipää ja mehua.

Lounas: melko lailla lautasmallin mukainen ja maitoa.

Iltapäivän välipala: 2-3 viipaletta leipää, maitoa, pari keksiä.

Päivällinen: keittoa tahikka kalaa ja perunaa ja maitoa.

Iltapala: leipää tai muroja.

Vierailija

Tämän hetken nelikymppiset +-3v ovat jo melkoisia sydän- ja verisuonitautipotilaita. Suonet tukossa ja elinaikaennuste huono. Suomalaiset eivät opi syömään terveellisesti niin kauan kuin elinterviketeollisuus dumppaa hyllyihin halpoja sydämenpysäyttäjiä. Liian moni havahtuu tutkimaan omia ruokatottumuksia vasta leikkauspöydän jälkeen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat