Seuraa 
Viestejä45973

Millainen verotus täällä Suomessa on kun isä ei saa työttömyyskorvausta, koska äiti tuo rahaa taloon ja silti heitä verotetaan erikseen, jolloin tästä tulee enemmän veroa. Jos tulot lasketaan koko perheeltä niin miksei myös veroja?
Valistakaapas vähän.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Ei siitä muistaakseni ole paljon yli 20 vuottakaan, kun Suomessa oli puolisoiden yhteisverotus. Poliittiset päättäjät poistivat sen ja samalla tuli paljon muitakin muutoksia verotukseen. Varallisuuden yhteisverotus on säilynyt pitkään sen jälkeenkin.

Suomessa ihmiset pitävät kiinnii omista tuloistaan ja sen lisäksi tehdään avioehtoja oman varallisuutensa pysyttämisestä itsellä mahdollisen avioeronkin jälkeen.

En näe kovinkaan realistisena yhteisverotuksen käyttöönottoa. Sehän teidän naapurinkin tapauksessa tarkoittaisi, että työttömyyskorvauksesta menisi huima vero, jolloin toinen puoliso olisi täysin toisen armoilla. Työttömyyskorvaushan lakkaa tulemasta tietyn ajan kuluttua, jos aviopuolison tulot ylittävät tietyn rajan. Raja on todellakin matala. En tiedä tarkalleen, mutta jo tavallisen konttoristin palkka pitäisi riittää perheen elätykseen.

Sen lisäksi on vielä näitä muita monenkirjavia yhteiselämän muotoja. Olisi siinä lain laatijalla tuumaamista ja monihan on esim. avioliitossa alkuvuoden, välillä yksin ja avoliitossa jonkun muun kanssa loppuvuoden.

Ei nyky-yhteiskuntaan sovi puolisoiden yhteisverotus.

Lisäys: luin huonosti, siis perheen isä ei saa tässä tapauksessa työttömyyskorvausta. Niin on säädetty. Ei saisi äitikään, jos olisi kotona.

Kuinka ajattelet tässä tapauksessa, että äitiä pitäisi verottaa. Olisiko tulot puolitettava, jolloin progressio alenisi valt. verotuksessa. Joka tienaa, se maksaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat