Seuraa 
Viestejä45973

En keksinyt kuvaavampaa otsikkoa. Poranterä kun pyörii niin sehän näyttää menevän "eteenpäin". Huonosti selitetty, mutta varmaan ymmärrätte. Mitä nopeutta se "näyttää menevän eteenpäin" suhteessa sen pyörimisnopeuteen. Kierteen tiheys vaikuttaa nopeuteen mutta miten? Entä ääritapaukset ja lähes ääritapaukset? Vai voiko tuota nopeutta edes määrittää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Siinä toistuvat jaksot kierrosnopeuden mukaan, jossa sen spiraali näkyy koko matkallaan.
Stropovalolla sen saa näykymään pysähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä47391
aleksialeksi
En keksinyt kuvaavampaa otsikkoa. Poranterä kun pyörii niin sehän näyttää menevän "eteenpäin". Huonosti selitetty, mutta varmaan ymmärrätte. Mitä nopeutta se "näyttää menevän eteenpäin" suhteessa sen pyörimisnopeuteen. Kierteen tiheys vaikuttaa nopeuteen mutta miten?Jos porassa on kaksi kierrettä, mikä on yleisin tapaus, se näyttää liikkuvan puolet kierteen noususta kierroksen aikana. Mittaa arvot jostain porasta.

Entä ääritapaukset ja lähes ääritapaukset? Vai voiko tuota nopeutta edes määrittää?

Erikoisiin käyttötarkoituksiin on hyvinkin jyrkkänousuisia poria. Kalvaimet erimerkiksi (älkää nyt sitten alkako kiistelemään ovatko kalvaimet syvimmältä olemukseltaan poria).

OZ
Seuraa 
Viestejä126

Kalvimissa on olemassa malleja joiden lastunpoistourat on muotoiltu siten että lastut menevätkin eteenpäin. Tämän tyyppisiä kalvimia käytetään läpimeneviin reikiin.

Ehkä kysymyksessä on kuitenkin silmän tai videokameran näytteenottotaajuuden suhde terän pyörintänopeuteen.

You may be an idiot but try not be stupid -Winston Groom

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat