Seuraa 
Viestejä45973

Eduskunta maksaa Lipposten Italian-matkan
2.2.2007 07:04

Eduskunnan kansliatoimikunta hyväksyi eilen puhemies Paavo Lipposen (sd) ja seurueen matkan Roomaan ja Firenzeen EU:n perustamisen 50-vuotisjuhlallisuuksiin 21.-25. maaliskuuta.

Lipponen matkustaa Italiaan puhemiehenä ja eduskunnan kustantamana, vaikka ei 21. maaliskuuta illalla vahvistetun eduskuntavaalituloksen jälkeen ole enää puhemies, eikä kansanedustaja.

Lipposen seurueeseen kuuluvat tohtori Päivi Lipponen, puhemiehen tiedotusavustaja ja kaksi valiokuntaneuvosta. Matkan hinta on 16150 euroa.

Kutsujina ovat Italian edustajainhuone ja senaatti. Kutsu on lähetetty EU:n jäsenvaltioiden parlamenttien puhemiehille.

Paavo Lipponen ei ole enää ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa, Päivi Lipponen (sd) on.

- Lipponen on puhemiehenä vielä lähtiessään matkalle 21. maaliskuuta, perustelee eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen.

- Matka ajoittuu juuri siihen saumaan, jolloin käytännössä eduskunnassa ei ole vielä valittuja toimielimiä, hän lisää.

Lipponen ei osallistunut eilen asiakohdan käsittelyyn kansliatoimikunnan kokouksessa.

IS/ EIJA KALLIONIEMI

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1311617

Sivut

Kommentit (36)

Perusjuttu. Edustustilit ja resurssit ovat käyttöä varten. Ei tietenkään tarkoita sitä, että rahalle ei parempaakin käyttöä olisi, mutta ymmärrät itsekin että budjetit laaditaan sektoreittain, eikä Lipposen lentomatka ole sinun päivärahastasi pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No kyllä varmasti loma maistuu rankan työrupeaman jälkeen.

EDIT: Maailma ei toimi niin, että kaikki ihmiset, tulot ja vastuut tasapäistetään kaikille yhtäläisiksi. Parempi hyväksyä se tosiasia, että moni tulee olemaan aina sinua rikkaampi ja nauttimaan paremmista eduista kuin sinä itse. Ja parempi myös tottua siihen, että päättäjät tittelinsä veroisesti päättävät mahdollisuuksien mukaan kotiin päin.
Jos sinulla on ollut paskaa elämässä, niin fine. Et ole ainoa etkä tule olemaan viimeinen. Mikäli kuitenkin katkeroidut aina kun luet lehdestä virkamiehen käyneen ulkomailla, ei elämääsi ole odotettavissa kummoista parannusta.

Mestariampuja PiPi
Lipposen valtakaudella perheet on rikottu, vanhukset tapettu ja monet joutuneet ikuiseen velkakierteeseen, pois yhteiskunnan palveluista.

Aika paljon on vielä tappamattomia vanhuksia ja rikkomattomia perheitä. Holtittomia velanottajiakin tuntuu tulevan ilman Lipposta pilvin pimein.

Olisipa todella oudon näköistä jos Suomesta ei olisi noissa pippaloissa protokollan mukaista edustusta.

Mestariampuja PiPi
Juu. Vanhusten tapapmista voitaisiin jatkaa. Aloitetaan kaikista niistä jotka jäävät eläkkeelle!

Sano nyt suoraan mitä ajat takaa, niin voidaan jättää tämäkin ketju hautautumaan pohjalle. Sano steitmenttisi, jos sinulla sellaista on.

salai
Seuraa 
Viestejä8238
Mestariampuja PiPi
Juu. Vanhusten tappamista voitaisiin jatkaa. Aloitetaan nyt heti kaikista niistä, jotka jäävät eläkkeelle!

Mikä sinua oikein kalvaa jatkuvasti?

Vieläkö harmittaa, ettei Muna-Anneli lähtenytkään vaaleihin mukaan, vaikka kampanjoit niin innokkaasti?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Mestariampuja PiPi
Olen vain nähnyt, kuinka tavallista kansaa kusetetaan.

Kuitenkin päädyit sen sijaan avaamaan ketjun Lipposen edustusmatkasta. No, huvinsa kullakin. Tämä keskustelu lienee tässä.

salai
Seuraa 
Viestejä8238

Tarjolla olisi kaksi hyvää vaihtoehtoa ongelman ratkaisemiseen:

1) Pyydetään EU:ta siirtämään 50-vuotisjuhlallisuuksia, kunnes uusi puhemies on valittu.

2) Lähetetään Suomea edustamaan entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki.

Näin vältettäisiin tuo kansan syvää riviä vaivaava Lippos-dilemma.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Tottahan on, että sossupolitiikot elävät kuin keisarit.
Jos ei kansalla ole leipää, syökööt pullaa.
Tuomiojan törkeän kalliit matkat yksityikoneella
yhdentekevin maihin, Lipposen muijan matkat
maksetaan veronmaksajien kukkarosta ja turhat
henkivartijat.

SOKRATES the Creeck
Tottahan on, että sossupolitiikot elävät kuin keisarit.
Jos ei kansalla ole leipää, syökööt pullaa.
Tuomiojan törkeän kalliit matkat yksityikoneella
yhdentekevin maihin, Lipposen muijan matkat
maksetaan veronmaksajien kukkarosta ja turhat
henkivartijat.

Laita Buskaryssä hymiötkin reilusti vaan, suotta ujostelet näin meidän kesken.

A. Ankka
Mestariampuja PiPi
Juu. Vanhusten tapapmista voitaisiin jatkaa. Aloitetaan kaikista niistä jotka jäävät eläkkeelle!

Sano nyt suoraan mitä ajat takaa, niin voidaan jättää tämäkin ketju hautautumaan pohjalle. Sano steitmenttisi, jos sinulla sellaista on.

VALLANKÄYTTÄJÄT OVAT TIENSÄ PÄÄSSÄ

sirPRESS | Markku Rouhiainen 290406 PIIRROKSET Deski Finland KUVAT Eduskunta, Sitra, arkistot

g Siksi ja vain siksi he antavat ymmärtää puuhaavansa kaiken aikaa jotain hyödyllistä, että kansalaisten huomio pysyy pois kansakunnan alasajon todellisista syistä. Totuus on jo paljastettu. Tarvitaan aikaa että se ymmärretään. Tarvitaan aikaa ennen kuin virkavallan väärinkäyttäjät sekä kaikki eduskunnat ja hallitukset 90-luvun alusta lukien yhtenä aamuna heräävät poliittisessa hirressä ja uraputkensa umpipäässä.

Pääministeri Esko Aho ja valtiovarainministeri Iiro Viinanen ilmoittivat pankkikriisin puhjettua pankeille, että kaikki vähänkin "arveluttavat" yrityslainat voidaan irtisanoa nipussa. Valtio korvaa kaiken verovaroilla, viimeiseen penniin. Ja niin kaadettiin 70 000 pk-yritystä, yhtä monta yrittäjää ja reilusti yli 100 000 takaajaa. Suurin osa heistä on yhä elinkautisessa velkavankeudessa. Heidän maksetut velkakirjansa jätettiin rikollisesti mitätöimättä. Ne myytiin ulkopuolisille sijoittajahemmoille viiden prosentin pääomahinnalla, ja nyt hemmot rahastavat ulosottojärjestelmän ilmaisella avulla alkuperäisiä velkasummia täysimääräisinä itselleen 16-18 % korkoineen. Alkuperäisille velallisille ei edes tarjottu mahdollisuutta lunastaa velkansa viidellä prosentilla, vaan heidät syöstiin henkisen kansanmurhan kotimaiseen auschwitziin. Ainakin 14 500 ex-yrittäjää, ex-velallista ja takaajaa teki itsemurhan. Lopuilta kiellettiin työ ja yrittäminen, koska tyhmä kansa ei tajunnut tulevansa ryöstetyksi vuosikymmenten ajaksi. Satojen tuhansien pakkotyöttömien ja elinkautisen velkavankijärjestelmän ylläpito maksaa useita kymmeniä miljardeja euroja joka vuosi! Esko Aho oli vähällä tulla valituksi presidentiksi, mutta äänestäjät menivät ojasta allikkoon. Viinanen on vielä 2000-luvulla jaksanut räkyttää kaadettuja yrittäjiä hölmöiksi.

Pääministeri Paavo Lipponen jyräsi kahdeksan vuotta kansakuntaa kirjaimellisesti päin helvettiä. Vain eliittiä paapottiin ja paapotaan edelleen. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö sanoi budjettiriihessä 2000, että massatyöttömyys on turvattava. Kun on riittävä määrä työttömiä, jokainen työpaikka tuntuu armopalalta eikä ensiksi tule mieleen ryhtyä vaatimaan palkankorotuksia. Kun on riittävä määrä duunareita kortistossa, he eivät ala heti vaatia veronalennuksia, koska heidät elätetään verovaroilla. Valtiovarainministerit Antti Kalliomäki ja Eero Heinäluoma jatkavat Lipposen viitoittamaa tietä. Heinäluoma ilmoitti vapun alla, että valtion "ylimääräiset" miljoonat eivät riitä köyhille, eläkeläisille tai sairaille. Miljoonat käytetään "tulevien sukupolvien hyväksi". Presidentti Martti Ahtisaari luovutti muruset palkkioistaan työttömille ja koki olevansa hyväntekijä. Ahtisaari ei ryhtynyt toimiin, että virkavallan väärinkäyttö lopetetaan ja virkamiespäätöksillä ei ylläpidettäisi pakkotyöttömyyttä.

Presidentti Mauno Koivisto järjesti toukokuussa 1992 oikeuslaitoksen tuomareille konklaavin Linnassa. Kahden todistajan mukaan siellä käskytettiin, että pankin ja velallisen ollessa käräjillä vastakkain, pankin on voitettava. Presidentti Tarja Halonen julisti konklaavista kirjoitetun muistion salaiseksi Koiviston pyynnöstä. Jos muistio kestäisi päivanvalon, siinä ei olisi salattavaa. Halonen haukkui köyhyydestään valittajat iltaruskon maalareiksi. Korrektia toimintaa Rouva Tasavallan presidentiltä! Oikeusministeri Johannes Koskinen on todennäköisesti Suomen historian kallein ministeri. Koskinen rakensi Pankkiyhdistyksen sanelun mukaan elinkautisen velkavankijärjestelmän. Koskinen harhautti koko eduskunnan puhuessaan, että "velkojien saatavat on turvattava riittävän pitkällä ennustettavuudella". Ne turvattiin kuitenkin jo kymmenen vuotta aikaisemmin verovaroilla. Sijoittajahemmot eivät ole laillisia velkojia, koska he eivät ole koskaan rahoittaneet nykyisiä uhrejaan. Koskisen rakentaman ansan vuoksi tulonsiirto toimii nyt kymmenien tuhansien ikääntyneiden syrjäytettyjen kohdalla köyhiltä rikkaille - ja ulosottotoimi hoitaa käytännön ryöstelyn maksutta! Sivistysmaissa ilmiötä kutsutaan valkoiseksi orjakaupaksi. Vaikka palkan/eläkkeen ulosmittausosuutta on mahdollista alentaa pienemmäksi kuin kolmannes, ainakin Joensuun kihlakunnanvouti väittää että ei voi. Oikeuskansleri Paavo Nikula ei koskaan puuttunut pankkien laittomaan vakuuksien hävittämiseen eikä laittomaan maksettujen velkakirjojen mitätöimättä jättämiseen. Nikula tai eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio ei ole koskaan puuttunut kantelutieteatteriin jossa kantelija saa itselleen oikeutta avin aniharvoin. Nikula ei puutu ylipäänsä yhtään mihinkään niin että kansalainen kokisi saavansa oikeutta. Työministereitä ei ole otettu tähän vahakabinettiin, koska työministerit ovat Suomessa vain hallituksen kumileimasimia. Heille kauhotaan joka vuosi niin paljon miljoonia, että osa jää aina käyttämättä. Ja nekin jotka käytetään, tuhlataan harakoille. Virkamies on yhä aina oikeassa, myös ollessaan väärässä. Valtakunnansyyttäjänvirastossakaan ei noudateta perustuslakia. Virasto on ilmoittanut, että pakkotyöttömän oleskelu esimerkiksi Haaparannassa tai Tallinnassa on törkeä petos! Sosiaalitoimistoissa työntekijät saavat jättää täytäntöönpanematta tekemiään maksupäätöksiä, jotka sitten maksatetaan tuensaajilla. Miljoona suomalaista - kansanviidennes - on syösty yhteiskunnan ulkopuolelle, elävinä haudattaviksi. Kansanterveys on romahtanut ja terveydenhuoltopalvelut ajettu alas. Mielialalääkkeiden kulutus on viisinkertaistunut ja joka neljäs lapsi on mielenterveyshoidon tarpeessa, sitä kuitenkaan saamatta.

Mestariampuja PiPi
Eduskunta maksaa Lipposten Italian-matkan
2.2.2007 07:04

Eduskunnan kansliatoimikunta hyväksyi eilen puhemies Paavo Lipposen (sd) ja seurueen matkan Roomaan ja Firenzeen EU:n perustamisen 50-vuotisjuhlallisuuksiin 21.-25. maaliskuuta.

Lipponen matkustaa Italiaan puhemiehenä ja eduskunnan kustantamana, vaikka ei 21. maaliskuuta illalla vahvistetun eduskuntavaalituloksen jälkeen ole enää puhemies, eikä kansanedustaja.

Lipposen seurueeseen kuuluvat tohtori Päivi Lipponen, puhemiehen tiedotusavustaja ja kaksi valiokuntaneuvosta. Matkan hinta on 16150 euroa.

Kutsujina ovat Italian edustajainhuone ja senaatti. Kutsu on lähetetty EU:n jäsenvaltioiden parlamenttien puhemiehille.

Paavo Lipponen ei ole enää ehdolla tulevissa eduskuntavaaleissa, Päivi Lipponen (sd) on.

- Lipponen on puhemiehenä vielä lähtiessään matkalle 21. maaliskuuta, perustelee eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen.

- Matka ajoittuu juuri siihen saumaan, jolloin käytännössä eduskunnassa ei ole vielä valittuja toimielimiä, hän lisää.

Lipponen ei osallistunut eilen asiakohdan käsittelyyn kansliatoimikunnan kokouksessa.

IS/ EIJA KALLIONIEMI

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1311617

Kyllähän Lipposet lomansa ovat ansainneet!

Pääministeristä eduskunnan puhemieheksi kohonnut ja samalla valtakunnan hierarkiassa kolmossijalta kakkoseksi noussut PAAVO LIPPONEN sai Ylen kameraryhmänkin retkuun aloittaessaan maakuntamatkojensa sarjan 2003 eduskunnan Mercedes-Benz -tila-autolla Helsingin Kontulassa. Se oli maakuntamatkojen ensimmäinen ja viimeinen kohde. Urbaanilegendana kerrotaan syy kiertueohjelman äkkiloppuun. Lipponen on tottunut sekä lähtemään että palaamaan matkoiltaan Helsinki-Vantaan lentoaseman VIP-tilojen kautta, eikä Mercedes-Benz mahtunut sen ovista.

Pelkästään lentoaseman VIP-palvelut maksavat vuosittain yli 20 000 euroa.

[size=150:3m7i7coz]Lipponen teki 2005 puhemiesten matkustusennätyksen
Kotimaankaan juhlinnassa ei säästelty[/size:3m7i7coz]

sirPRESS Markku Rouhiainen 040206 | Iltalehti

g Eduskunnan puhemies elää, hallitsee ja matkustaa kuin kuningas, perheineen ja veronmaksajien rahoilla, kertoo viikonvaihteen Iltalehti helmikuun alussa 2006.
Puhemiehen omilla web-sivuilla kerrotaan, että Lipposella on avustajinaan sihteeri, erityisavustaja, viestintäavustaja ja kansanedustajan avustaja. Lisäksi hänen käytössään on autonkuljettaja ja kaksi turvamiestä, joista vähintään toinen seuraa mukana Lipposen matkoilla. Myös viestintäavustaja kuuluu matkavarustukseen. Koskaan aiemmin eduskunnan puhemiehellä ei ole ollut omia turvamiehiä eikä viestintäavustajaa.

Puhemiehen virka-auto on Mercedes-Benzin S-sarjan lippulaiva. Hinta on noin neljännesmiljoona euroa, mutta panssaroituna versiona hintaa kertyy noin 0,6 miljoonaa euroa. Lisäksi valtio maksoi itselleen auton arvonlisäveron. Tarja Halosella on samanlainen. Hierarkian kolmosella Matti Vanhasella on BMW:n lippulaiva.
Lipponen teki viime vuonna kymmenien kotimaanmatkojen lisäksi yli 20 ulkomaanmatkaa mm. Australiaan, Pariisiin, New Yorkiin ja Etelä-Afrikkaan. Australiassa ja Etelä-Afrikassa mukana oli myös PÄIVI LIPPONEN, verovaroilla tietenkin. Kesälomaa on täydellä palkalla 12 viikkoa ja talvilomaa neljä viikkoa. Iltalehden mukaan eduskunnan käytettävissä on kirjanpidon kannalta menojen ja kuittien esittäjien tarkasti yksilöimä tietokoneohjelma, mutta sitä ei ole otettu käyttöön "hyvin korkean tahon" vastustuksen takia. Niinpä Lipposenkin kuitteja on äärettömän hankalaa poimia kaikkien yhteisestä kuittimapistosta. Korkealla taholla tarkoitetaan Lipposen itsensä lisäksi eduskunnan pääsihteeriä SEPPO TIITISTÃ, joka järjesti viime vuonna kansliansa pikkupomojen kanssa yli 10 000 euron Tukholman-risteilyn.
Yleisen käytännön mukaan menotositteisiin on merkittävää tarjoilun sisältää ja kaikkien vieraiden nimet, mutta Lipposen tositteissa riittää selitykseksi esimerkiksi vierastapaaminen. Lipponen vaatii mukaansa turvamiehen myös yksityisillä ja perheensä lomamatkoilla. Tällainen matka tehtiin mm. Thaimaahan. Iltalehden mukaan Lipposen turvamiesten pelkät ylityöt maksoivat viime vuonna noin 35 000 euroa.
Lipposen, viestintäavustajan ja turvamiehen lennot Helsingistä New Yorkiin ja takaisin maksavat lähes 9 300 euroa kerralta. Viime vuoden ulkomaanmatkojen kulut olivat yli 350 000 â‚. Kolmen puhemiehen pullotavarana hankitut "edustustärpätit" maksoivat toissa vuonna 24 000 euroa.
Kesällä 2003 Lipponen perheineen teki eduskunnan tila-autolla kuljettajineen kolmisenkymmentä lomamatkaa veronmaksajien kustannuksella.
Lipponen täyttää 65 vuotta huhtikuun 23. päivänä. Hän on ilmoittanut jättäytyvänsä eduskunnasta meneillään olevan kauden päättyessä.

Päivi Lipposesta varmaan seuraava pääministeri, että saavat jatkaa loisimistaan kansan varoilla!

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Terse ! Olisikohan vallan typerä idea ,että kyseiset kunnista valitut edustajat olisivat täällä kuntien palveluksessa . Ei tarvitsisi mennä enää Helsikiin asti edustamaan itseään ;nimen omaan itseään . Kuntien ääni ei kuulu aina sinne asti . Laajakaistat on jo kuulemma keksitty , eikö näitä asioita voisi hoitaa näistä kunnista . Ei niiden edustajien tarvitsisi siellä Helsingissä olla veljeilemässä . Täällä on kuulemma monipuoluejärjestelmä , demokraatia ,situ . Saattaisi meillä kuntalaisilla olla asiaa

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

Oletkos PiPi kuullut jo että kansanedustaja Halme jättäytyy työkyvyttömyyseläkkeelle? Toni osas kyl korttinsa pelata oikein, nythän se pääsee täyspäiväsesti rellestään kun ei tarvi enää edes tulopuoltakaan sen kummemin miettiä.

Olisivat senkin jampan erottaneet eduskunnasta sillon pari vuotta sitten, ni ei tarttis tollaselle tyhjäntoimittaja hulttiolle maksaa verorahoista mittään kansanedustajan työkyvyttömyyseläkkeitä...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat