Seuraa 
Viestejä45973

Lapuan perusturvajohtajalle tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä
2.2.2007 15:32

Lapuan kaupungin perusturvajohtaja tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikoksen tekoajaksi on Kauhavan käräjäoikeuden tuomiolauselmaan merkitty 1.6.-26.9.2006 -välinen aika.

Asian käsittely alkoi suljettujen ovien takana 19.1. Asiakirjat on määrätty salaisiksi, ja ainoastaan tuomiolauselma on julkinen.

IS:n tietojen mukaan perusturvajohtaja kävi käsiksi 14-vuotiaaseen poikaan Lapuan uimahallin saunaosastolla syyskesällä. Syytetty ei tuntenut uhriaan entuudestaan.

Tapaus tuli ilmi, kun poika kääntyi asiassaan oma-aloitteisesti viranomaisten puoleen.

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty perusturvajohtaja jatkoi virassaan koko tutkinnan ja syyteharkinnan ajan sekä jatkaa edelleen. Tuoreimpien tietojen mukaan hän on tällä hetkellä sairauslomalla.

Perusturvajohtaja saavuttaa eläkeiän huhtikuussa. Hän aloitti Lapuan sosiaalijohtajan virassa vuonna 1972.

Tapausta tutkinut Lapuan poliisi ilmoitti rikosepäilystä Lapuan kaupungin lakimiehelle 20. lokakuuta, jolloin johtajaa kuulusteltiin ensimmäisen kerran.

Häntä ei pidätetty virasta senkään jälkeen, kun poliisi ilmoitti perusturvajohtajan esimiehelle, ettei asiassa ole epäselvää ja että se siirtyy syyteharkintaan.

IS/Pirjo Latva-Mantila

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1312785

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat