Seuraa 
Viestejä45973

Hommasin itselleni mini mist makerin http://www.aquatics-online.co.uk/catalo ... s-elec.asp
(Löytyy tuolta nimellä SMG0199 Mini External Mister + 15 Colour Changing LED)
Siinä päällä on levy joka on kulutustavaraa. Haluaisin saada siitä teflon pintaisen ja kysynkin että löytyykö sellaista maalia jolla voisin pinnan maalata tefloniksi? http://futuregarden.com/cgi-bin/shop/70 ... d=WPQegmY7
(Löytyy vastaavia levyjä jotka ovat teflon päällystettyjä/ käsiteltyjä)

Toinen kysymykseni koskee laitteen muuntajaa. Eli laite ilmoittaa 24Vac 1.2A. Itseltäni löytyy kaksi 12Vac 16.7A muuntajaa ja sähkärituttuni kertoi että ne voi yhdistää U piuhalla ja siitä saisi ulos sen jälkeen 24V 33,4A. Onko se oikeasti mahdollista ja miten se käytännössä onnistuisi? (Pitää kytkeä sarjakytkennällä mutta yhdistänkö ne ulostulopuolelta (12Vac 16.7A vai sisääntulosta joka toimii normaali verkkovirralla)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47395
HartsiPablo

Siinä päällä on levy joka on kulutustavaraa. Haluaisin saada siitä teflon pintaisen ja kysynkin että löytyykö sellaista maalia jolla voisin pinnan maalata tefloniksi?Vaikka löytäisitkin maalia, jossa on teflonhiukkasia, et ainakaan kunnollista pintaa saa. Teflonointi vaatii käsittääkseni monenlaisia välikerroksia, koska teflon on äärimäisen huonosti mihinkään tarttuva aine. Etolasta saanee kyllä ohutta teflonlevyä, jos siitä on apua.


Toinen kysymykseni koskee laitteen muuntajaa. Eli laite ilmoittaa 24Vac 1.2A. Itseltäni löytyy kaksi 12Vac 16.7A muuntajaa ja sähkärituttuni kertoi että ne voi yhdistää U piuhalla ja siitä saisi ulos sen jälkeen 24V 33,4A. Onko se oikeasti mahdollista ja miten se käytännössä onnistuisi?

Sarjaan kytkemällä muuntajien jännite summautuu yhteen, ja virrananto on heikomman virrananto. Kytkemällä muuntajasi sarjaan saat siis 24 V 16,7 A:n lähteen. Rinnankytkemällä jännite pysyy samana, mutta virrat summautuvat yhteen. Ilman erikoismittauksia rinnan kannattaa kytkeä vain täsmälleen samanlaisia muuntajia (saman valmistajan samaa valmistuserää). Vaikka muuntajilla olisi sama nimellisjännite, niiden muut ominaisuudet voivat aikaansaada kuormituksen jakautumisen epätasaisesta ja toisen ylikuormittumisen. Tässä tapauksessa rinnankytkentää ei kutenkaan tarvita.

Sarjaankytekntä tapahtuu seuraavasti: Kytke muuntajien ensiöt normaalisti rinnan verkkojännitteeseen. Jos muuntajissa on merkki käämimisen suunnasta, laita ne samoin päin. Jos ei ole, niin voit laittaa kumminpäin vain.

Toisiot kytketään sarjaan. Ne pitää kuitenkin kytkeä oikeaan vaiheeseen, muutan muuntajien jännitteet kumoavat toisensa. Kytke toisiot tilapäisesti sarjaan ja mittaa jännite yleismittarilla. Jos se on 24 V, hyvä, jos ei, niin vaihda toisen toisiokäämin suuntaa. Mittaa uudelleen, nyt pitäisi olla 24 V. Jos muuntajiin on merkitty käämien suunnat, niitäkin voi tietysti käyttää.

Tuossa pitää huomata, että jos vaihdat toisen muuntajan ensiön napaisuutta, toision vaihe kääntyy ja sarjaankytkentä ei enää toimi. Riski on suuri lähinnä, jos molemmat muuntajat ovat omalla verkkojohdolla ja toinen pistoke kytketään eri suunnassa. Siinä tapauksessa muuntajat kannattaa kytkeä omaan monihaaraiseen jatkojohtoon, ja kytkeä verkkoon kokonaiuutena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat