Seuraa 
Viestejä45973

joo eli haluaisin saada tietoa siitä että onko tutkittu semmoista että kun on punakarvaisia orankeja ja punahiuksisia ihmisiä niin että vaikuttaako siinä se sama geeni mikä tekee karvoituksen punaiseksi,onko tämmöistä tutkittu?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Onko joku vihjaillut jotain sen suuntaista kysyneelle?
Kai nekin jostain periytyy, veikkaisin että on samaa alkuperää, mutten kyllä ollenkaan tiedä onko ihmisen ylväässä sukupuussa punakarvaisia otuksia muita. Sama mekanismi kai se kaikkien nisäkkäiden karvat värjää.

Nimim. Ei tiedä mutta vastaa kuitenkin

joo mutta kun onko orangin punaturkkinen geeni sama joka vaikuttaa ihmisessä. Kun vaikka vertaapa muita ihmisapinoita ei taida ihmisen sukulaisuudessa muita punaturkkisia apinoita\muita eläimiä löytyä eli , se geeni mikä tekee ihmisen punaiset hiukset on oltava tullut orangin\ihmisen esi-isältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaskelotti
se geeni mikä tekee ihmisen punaiset hiukset on oltava tullut orangin\ihmisen esi-isältä.

Meinaatko että jotain tiettyä samaa ominaisuutta, kuten karvan väriä, ei voi syntyä mutaation seurauksena kahdella eri lajilla?

Fëanor
Seuraa 
Viestejä81

Armeijassa eräällä tupakaverillani oli paitsi kauttaaltaan punainen karvoitus (jota aina yön aikana varisi lattialle punkan ympärille iso kasa), myös iäkkäiden orankiurosten vastaavaa muistuttava leveähkö naamataulu. Ja elopainoa arviolta kolmen meikäläisen edestä...

Jotenkin se vahvisti entisestään käsitystäni ihmisten ja apinoiden lähisukulasuudesta.

Gravity
Kaskelotti
se geeni mikä tekee ihmisen punaiset hiukset on oltava tullut orangin\ihmisen esi-isältä.Meinaatko että jotain tiettyä samaa ominaisuutta, kuten karvan väriä, ei voi syntyä mutaation seurauksena kahdella eri lajilla?

tietysti tuo mutaatiokin on mahdollista (saattaa hyvin ollakin) mutta uskon ennemmin että kyseinen ominaisuus olisi periytyvää tässä kyseisessä asiassa kun katsotaan ihmisen läheistä sukulaista

Kaskelotti
kaipa jotain tutkimusta on tehty?

Ainakin on esitetty teorioita, että nykyihmisen punatukkaisuus olisi peräisin Neanderthalin ihmiseltä. Jos tuo pitää paikkansa, on ominaisuus ehkä periytynyt nykyihmisen ja Neanderthalin yhteiseltä esi-isältä.

Tuskin sama ilmiö. Ihmisen punatukkaisuus johtuu pigmentin puutteesta. Kyseessä on siis oikeastaan värin puute, jonka takia nuorten punatukkaisten tukan värin subjektiivinen havainto vaihtelee paljon taustavärin ja valaistuksen mukaan. Hyvä yhdistelmä on laskeva aurinko ja pitkä punainen tukka levinneenä valkoisille lakanoille. Suosittelen.

Orangit pysyvät punaisina lähes koko ikänsä. Ihmisillä taas punainen väri häviää karvoituksesta viimeistään kolmenkympin jälkeen. Yleensä muuttuu niin sanotun maantien väriseksi. Syy on ymmärtääkseni edelleen tuntematon. Korjatkaa jos uutta tietoa on ilmaantunut.

Moses Leone
Kaskelotti
kaipa jotain tutkimusta on tehty?

Ainakin on esitetty teorioita, että nykyihmisen punatukkaisuus olisi peräisin Neanderthalin ihmiseltä. Jos tuo pitää paikkansa, on ominaisuus ehkä periytynyt nykyihmisen ja Neanderthalin yhteiseltä esi-isältä.

kyllä,ja se saattaa ollaa nykyihmisen,neandertalin ja orangin yhteiseltä
esi-isältä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Bomt Kneder
Ihmisen punatukkaisuus johtuu pigmentin puutteesta. Kyseessä on siis oikeastaan värin puute,

Kyllä punapäillä on omakin pigmentti:

"The pigment pheomelanin gives red hair its distinctive color. Red hair has far more pheomelanin than other hair colors, but far less of the dark pigment eumelanin. Auburn hair has both pheomelanin and eumelanin." -Wikipedia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat