Seuraa 
Viestejä45973

Minkälainen oli epikuroksen elämä, ja hänen oppi?

Kommentit (2)

Moonbuggy69
Minkälainen oli epikuroksen elämä, ja hänen oppi?

Ensiksi: erisnimet kirjoitetaan isolla. Toiseksi: suomessa käytetään ns. possessiivista taivutusta. Kolmanneksi: kontekstista ei ole pääteltävissä, että sanalla "hänen" viittaisit johonkin muuhun henkilöön kuin Epikurokseen. Koska kuitenkin erotat lauseet toisistaan pilkulla, syntyy vaikutelma, että kysymyksesi koskee Epikuroksen elämää ja jonkun toisen henkilön oppia. Kenen toisen? Jos kysyt Epikuroksesta, niin pilkkua ei kuulu käyttää.
Siis: "minkälainen oli Epikuroksen elämä ja hänen oppinsa?"
Vielä voitaisiin keskustella siitä, olisiko Epikuros syytä taivuttaa "Epikuroon", samaan tapaan kuin Sokrates taivutetaan "Sokrateen". Epikuroksen kohdalla yleisesti käytetty kirjoitusasu (esim. Marke Ahosen käyttämä) on kuitenkin "Epikuroksen", joten siitä ei sen enempää. Kiinnostavasta seikasta on silti kyse.
Epikuros on hieno filosofi ja ilahduttaa lukea jonkun olevan kiinnostunut hänen opeistaan. Ilahduttaisi vielä enemmän, jos sen voisi lukea edes kohtuullisen hyvällä suomella kirjoitettuna.
Hänen hedonisminsa yksityiskohtiin - eritoten, mitä tulee kysymykseen adiaforasta - kannattaa paneutua tarkemmin, sillä, vaikka lähtökohta onkin nautintokeskeinen, sen lopputulokset poikkeavat suuresti siitä, mitä hedonismilla yleensä tarkoitetaan. Myös hänen eskapisminsa on mielenkiintoista ja jotenkin ajankohtaista jälleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat