Seuraa 
Viestejä45973

Sallittua vai ei?
Onko tuosta juurikaan haittaa?
Onhan noita pikkujoulujakin jossa kaikki menee sikin ja sokin.

___________________________________________

Miten pitää näpit irti kollegasta
[Mikko Laitila 2.2.2007]

Työpaikkaromanssit ovat taas hot.

Ylen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin ja tv-kuuluttaja Maria Matthesin seurustelu ponnautti arkisen asian puheenaiheeksi.

Suhteita on ollut aina, ja aina tulee olemaan. Ei työpaikka tee tässä mitään poikkeusta.

Rakkaus ei katso edes puoluerajoja, kuten kansanedustajien Antti Kaikkosen (kesk.) ja Satu Taiveahon (sd.) romanssista voi päätellä. Politiikassa nuorten ja kuvauksellisten edustajien työpaikkaromanssi on suorastaan raikas tuulahdus.

Työpaikan ihmissuhteet vaikuttavat työn tekemiseen, ja siksi työpaikkasuhteista tulee helposti kaikkien asioita. Tällöin pomon on otettava niihin kantaa, halusi tai ei.

Salarakas pidetään kaapissa.
Yritysten suhtautuminen työntekijöiden keskinäiseen kuherteluun on koventunut. Se voi olla osittain seurausta amerikkalaisvaikutteisten käyttäytymiskoodien tulosta Suomeen.

Ei esimiehistö ole milloinkaan työpaikkasuhteita hyvällä katsonut. Siksi salarakas pidetään visusti kaapissa niin hyvin kuin taidetaan.

Ihannetapauksessa työpaikkasuhde on kahden viattoman sinkun välistä tuoretta rakkautta.

Tämä tuskin on se tavallinen tarina. Enimmäkseen suhteisiin liittyy petetty tai petettyjä osapuolia. Vaikutukset säteilevät kotoa työpaikalle ja päinvastoin. Tilannetta vierestä seuraavat kollegat joutuvat kiusalliseen asemaan.

Kun pomo rakastuu

Klassinen esimerkki on esimiehen ja alaisen välinen suhde, johon sisältyy rutkasti mahdollisia hankaluuksia. Välitön epäilys mielitietyn erikoisasemasta herää muiden keskuudessa. Ja kun oikein tarkasti esimiehen päätöksiä mielessään tulkitsee, ennemmin tai myöhemmin epäilyksille löytyy perusteita.

Suhteen osapuolet voisivat ottaa järjen käteen ja ehdottaa itse jommankumman tehtävän vaihtoa, jos se vain on mahdollista.

Esimerkiksi Nokia suosittelee, että samassa taloudessa asuvat eivät olisi raportointisuhteessa keskenään.

Jyrkkä kielto ei tässäkään asiassa ole Nokian kaltaiselle yritykselle edes mahdollinen: kun yritys työllistää 60 000 verraten nuorta ihmistä, tilanteeseen on sopeuduttava.

Tunnettu esimerkki tästä on Nokian toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon ja Ursula Raninin kumppanuus. Ranin jätti tehtävänsä Nokian lakiasiainjohtajana, kun hänen avopuolisonsa nousi kännykkäjätin johtoon. Raninista olisi tullut puolisonsa alainen.

Seuraavaksi kielletään ystävyys?

On kauniita ja vähemmän kauniita työpaikkasuhteita. Ei mustaa ja valkoista, yleensä harmaan sävyjä.

Kiusallisin lienee tilanne, jossa kahden työntekijän pitää varoa paljastumista työpaikan menettämisen uhalla.

Yritykset toimivat tässä asiassa oman harkintansa mukaan. Periaatteessa suhteet eivät yrityksen johdolle kuulu. Työehtosopimuksissa ei tähän päivään mennessä ole ollut ohjeita seksistä työntekijöiden kesken.

Voihan kysyä myös, johtaako pomo-alainen-suhde väistämättä alaisen suosimiseen?

Harva johtaja pystyy muutenkaan olemaan täysin tasapuolinen alaisiaan kohtaan.

Työpaikalle syntyy jännitteitä muistakin syistä, vaikkapa ystävyyssuhteista. Usein esimies on aikaisemmin ollut alaistensa kollega. Silloin on saattanut syntyä syvempiäkin ystävyyksiä. Kun työntekijä nousee ystävänsä esimieheksi, saattaa myös herätä epäilyksiä suosimisesta. Ainakaan toistaiseksi ystävyydet eivät ole kiellettyjä työpaikalla.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (21)

Siis tosiluuseri, siis joku täysnolla, edes myöntäisi ettei työpaikalla ole ollut jotain vipinää.
Hei kamoon, mitä tää on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19804
Maukka Perusjatka
Sallittua vai ei?
Onko tuosta juurikaan haittaa?
Onhan noita pikkujoulujakin jossa kaikki menee sikin ja sokin.

On haittaa, ja monasti tyyten sivullisille.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44997

Eipä noista pahemmin haittaa muille ole ollut. Tosin meikäläinen on yleensä se ihmisuhdekuvioiden ulkopuolinen "täysnolla", joten voi olla etten vain ole havainnut haittoja.

Olen sitä mieltä, ettei ole työnantajan asia alkaa määräillä ihmisten ihmissuhteista, vaikka siitä olisi suurtakin haittaa.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19804

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, Neutroni, ettei se oikein työnantajalle kuulu. Pitäisi kunkin omassa ajukopassa löytyä se toiminnanvastuu.

Itse olen kokenut parhaaksi vaihtaa työpaikkaa mokomien säveltäjien takia - pienemmän riesan tie. Toinen vaihtoehto olisi ollut oikeudenkäynti joko aiheena kunnianloukkaus, uhkailu ja seksuaalinen häirintä, tai pysyvän ruumiinvamman tuottaminen.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä44997
DedMoroz
Toinen vaihtoehto olisi ollut oikeudenkäynti joko aiheena kunnianloukkaus, uhkailu ja seksuaalinen häirintä, tai pysyvän ruumiinvamman tuottaminen.

Tuo kuulostaa jo rajunpuoleiselta tapaukselta. Tai ehkä TKK:lla on tavallista nössömpiä ihmisiä, jotka aikaansaavat vain tylsiä perusromansseja. Ääritapaus on se, kun osapuolet päätyvät naimisiin.

DedMoroz

Itse olen kokenut parhaaksi vaihtaa työpaikkaa mokomien säveltäjien takia - pienemmän riesan tie. Toinen vaihtoehto olisi ollut oikeudenkäynti joko aiheena kunnianloukkaus, uhkailu ja seksuaalinen häirintä, tai pysyvän ruumiinvamman tuottaminen.

Mitenkäs se noin pitkälle on mennyt?

Ehkä näissä asioissa on muita puolia, mitä ei aina huomata ...

Seksi on aina ollut yksi tekijä, miten ihmistä on voitu kiristää tai pakottaa johonkin, mitä se ei halua ...
Aina sillä on saatu myös rahaa, etuja tai muita hyödykkeitä.

Ihmisten taustat ja kotiolot myös poikkeavat hyvin paljon toisistaan, mustasukkaiset aviopuolisot voivat olla jopa vaarallisia.

Pahimmassa tapauksessa esimies kiristää alaistaan seksiin ja mustasukkainen mies kotona vielä pieksää muijan kaiken kukkuraksi ...
Ole siinä sitten postiivinen ja rakenna uraa.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19804
Maukka Perusjatka
Mitenkäs se noin pitkälle on mennyt?
Lyhyesti näin:
Työkaveri x yritti, torjuin ja minusta tuli hyvä jätkä. Työkaveri löysi uuden kohteen ihastukselleen, joka ei torjunut. Tämä neito y oli sangen mustasukkaista sorttia ja koska herra x oli hyvissä väleissä kanssani (laitoksella muutama hassu ihminen, niin siinä on vaan tultava kaikkien kanssa toimeen) aloitti neito y mustamaalaamiskampanjan. Lopulta neito y:n puheet kuuluivat myös laitoksen esimiehen korviin ja koska puhuttelusta huolimatta neito y ei sotaretkeään lopettanut, hänet siirrettiin toiselle laitokselle töihin. Mikä tietysti oli neidon mielestä minun vika, vaikken tiennyt syistä mitään ennenkuin poistuin talosta.

Samaan aikaan herra x yritti pitää minun puoliani talon herrojen keskuudessa, mikä taas johti lopulta siihen, että minusta tuli saalis. Torjuin nätisti yhden toisensa jälkeen, mikä johti melkoiseen kilpailuun aiheen tiimoilla - Kuka kellistää talon jääkuningattaren? (saakeli teitä äijiä!) Lopulta eräs ukko z ei enää pysynyt housuissaan, vaan alkoi (todistajien läsnäollessa) kiristää/uhkailla tyyliin: jos et anna, ni mä järkkään sulle potkut. Siinä vaiheessa mulla paloi lopullisesti proput ja keskustelin aiheesta mieheni kanssa, joka vuorostaan poltti proppunsa ja alkoi masinoida luidenkatkomisoperaatiota.

Katsoin parhaaksi tuossa vaiheessa vaihtaa työnantajaa.

Että harrastakaa vaan työsuhderomansseja.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

DedMoroz, jos olet ollut tuollaisessa ääliöiden täyttämässä työympäristössä on vain hyvä että olet vaihtanut työpaikkaa. Ihmeellistä touhua.

DedMoroz

Että harrastakaa vaan työsuhderomansseja.

Ok, outoa meininkiä sillä laitoksella.

Monet kerrat on tullut "kuormasta syötyä", mutta ei ikinä mitään lähellekkään tuon kaltaista ole seurannut, keikkahommissa kun oltiin. Seuraavalla kerralla tytöt sitten menee jonkun muun matkaan.

Tuo DM:n kuvio on oudon selvä. Enpä sitä epäile, mutta syy-seuraussuhteet ovat joskus selvittämättömiä, koska kukaan ei varsinaisesti sotaa julista ja sen perusteita selitä.

Kauna voi alkaa täysin absurdisti jostain tapahtumasta, jota kiusattava ei edes huomaa, eikä millään osaa yhdistää sitä seuranneisiin tapahtumiin.

Alkusyyllä ei välttämättä ole mitään tekemistä sitä seuraavien väitteiden ja tapahtumien kanssa. Se voi olla vain peruste laskea toisen status kiusaamiskelpoiseksi.

Voipi olla noissa virastoissa vielä erityinen meininki kun niissä työmoraalikin on omanlaisensa verraten yksityiseen.

Myös naiset harrastavat seksuaalista ahdistelua työpaikoilla. Eräässäkin työpaikassa kolme naista tuli kukin vuorollaan valittamaan Arnoldille, että tämä on "liian kilttti". Syrjähyppyä ehdotettiin suorasukaisesti. Toisessa paikassa naispuolinen pomo tapasi ryhtyä nojailemaan Arnoldin olkaan aina silloin tällöin näyttelyiden avajaisissa, kun oli ensin juonut hieman kuohuviiniä. Muitakin aktiivisia naisia talossa oli, mutta Arnold säilytti siveytensä, eikä antanut kenellekään. Yksi tosin onnistui suutelemaan yllättäen ja pyytämättä.

Vähän riippuu.

Samassa tiiviissä työyhteisössä ongelmia luultavasti tulee viimeistään siinä vaiheessa, jos pari eroaa. Mutta jos ei päivittäin ole toisen kanssa tekemisissä, niin ei kai siitä harmia ole, vaikka työnantaja sattuisi olemaan sama.

Hellanlettas sentään Maukka!
Leelian lepotuoliko seuraavaksi?
Juuri kun pääsin kehumaan sinua karpaasiksi, oikein kaikkien karpaasien Näsijärveksi, niin sinä ruoja laitoit nimissäsi tällaisen ketjun.

Maukka. Tuuthan sie takaisin…:o

------------------------
vanha ei vinoile, vanha neuvoo

Helvetin tylsiä nämä Maukka Perusfloodaajan keskusteluaiheet.

Eikö näitä iänikuisiä lässytyksiä voisi siirtää jonnekin ompeluseuran foorumille?

Lasketaankos sellainen mukaan, jossa kesto-erektiolla varustettu härskipuheinen myyntiedustaja käy firman naisia vonkaamassa?

tietää
Lasketaankos sellainen mukaan, jossa kesto-erektiolla varustettu härskipuheinen myyntiedustaja käy firman naisia vonkaamassa?

Puhut ilmeisesti keskustelun aloittajasta.

Tosin, Maukka on pelkkä nahka-alan käsityöläinen, teinitason rivouksineen..

Arnold Goyakla
Eräässäkin työpaikassa kolme naista tuli kukin vuorollaan valittamaan Arnoldille, että tämä on "liian kilttti". Syrjähyppyä ehdotettiin suorasukaisesti. Toisessa paikassa naispuolinen pomo tapasi ryhtyä nojailemaan Arnoldin olkaan aina silloin tällöin näyttelyiden avajaisissa, kun oli ensin juonut hieman kuohuviiniä. Muitakin aktiivisia naisia talossa oli, mutta Arnold säilytti siveytensä, eikä antanut kenellekään. Yksi tosin onnistui suutelemaan yllättäen ja pyytämättä.

Olet löytänyt hyviä kalavesiä tai omaat oikein virvelimiehen karisman. Onneksi olkoon.
Ikävä vain tuo kala-allergia.

Jos melkein kaikki on kiellettyä, miten enää voi tutustua vastakkaiseen sukupuoleen?
Tai edes ystävystyä.?
Cosinin nuoruudessa sitä joko annettiin ymmärtää tai ymmärrettiin antaa.
Ällöttävän sovinistisesti ilmaistu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat