Seuraa 
Viestejä45973

PVP on ilmeisesi suht yleisesti käytetty pillerien sidosaineena, itselläni osui silmään karnosiini-tuotteen valmistusainelistassa. onko tiedossa aineen haittavaikutuksia, ja millaisista määristä on kyse pillereissä?

googlettamalla löytyy sekalainen määrä linkkejä, eräs linkeistä on EU:n Ympäristön,kansanterveyden ja elintarvikkeiden turvallisuuden valiokunnan dokumentti jossa on maininnat:

"kertomuksessa keskitytään erityisesti terveysvaikutuksiin,joita on sellaisilla elintarvikkeiden lisäaineilla,joiden epäillään muodostavan terveysriskin,kuten E 320 (butyylihydroksianisoli,BHA),E 321(butyloitu hydroksitolueeni,BHT),E 385 (kalsiumdinatrium EDTA),E 431(polyoksyetyleeni(40)stearaatti),E 432 -E 436 (polysorbaatit),E 1201(polyvinyylipyrrolidoni)ja E 1202 (polyvinyylipolypyrrolidoni)."

"E 1201 (polyvinyylipyrrolidoni)ja E 1202 (polyvinyylipolypyrrolidoni)voivat sisältää vinyylipyrrolidonijäämiä,ja tätä ainetta pidetään karsinogeenisena eläimissä.WHO:n kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC ei ole luokitellut E 1201:tä."

lisäksi google löytää sekalaisia käyttöturvallisuustiedotteita joissa mainitaan ko. aine.

tässähän nämä hakutulokset:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=pol ... doni&meta=

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (1)

Kannattaa muistaa, että kovin suuri osa kaikesta mitä syömme ja hengitämme, on karsinogeenistä. Jokin enemmän, jokin vähemmän. Lisäaineet kyllä kielletään sitä mukaa kun selviää että niihin voi kuolla ihmisiä enemmän kuin tilastollinen vaihtelu kestää. Kyllähän kaikki paistettu ruokakin sisältää karsinogeenejä, mutta järki kädessä emme ole olleet moksiskaan moisista tiedonyväsistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat