Seuraa 
Viestejä45973
SAK tahtoo vuokratyösuhteet pysyviksi

31.1. 19:29 (päivitetty 1.2. 06:11) Ammattiyhdistysliike haluaa vuokratyöntekijöiden työsuhteista pysyviä. Johtaja Lauri Lyly Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:sta sanoo, että myös vuokratyöyrityksissä pitäisi noudattaa työsopimuslakia.

Hänestä ensiksi pitäisi katsoa, onko toistaiseksi voimassa oleville työsuhteille edellytyksiä.

– Lakikin lähtee siitä.

Nyt Lylyn mukaan 99,9 prosenttia vuokratyösuhteista on määräaikaisia.

Vuokratyönantajat torjuvat ay-liikkeen ehdotuksen mahdottomana. Henkilöstöpalveluyritysten liiton toimitusjohtajan Merru Tuliaran mukaan se romuttaisi koko järjestelmän, joka perustuu siihen, että työntekijällä on vapaus ottaa tai olla ottamatta vastaan tarjottua työtä.Työsuhteen vakinaistaminen tekisi tämän mahdottomaksi.

– Työntekijät tulisivat sidotuksi ottamaan vastaan tarjottua työtä.

Tuliara muistuttaa, että pääosa vuokratyöntekijöistä rytmittää työnteon elämäntilanteessa mukaan. Esimerkiksi opiskelijat paiskivat töitä, kun tentit sen sallivat.

Pätkätöiden teettämistä pohtiva komitea antaa mietintönsä työministeri Tarja Filatoville (sd.) perjantaina. Työryhmä siivosi vuokratyötä koskevat kysymykset erikseen selvitettäväksi. Se tulee esittämään ministerille uutta työryhmää, jonka määräaika päättyisi kesän korvilla.

Näin työryhmän työ loisi pohjaa hallitusohjelmalle ja tulevalle sopimuskierrokselle. Ay-liike näet haluaa vuokratyöstä vähintäänkin jonkin kirjauksen hallitusohjelmaan.

– Varmaan yritetään saada mainintoja vuokratyön tasapäistämisestä muiden työsuhteiden kanssa, Lyly sanoo.

Ei ihme että Suomesta työpaikat katoavat. Kohta ei ole enää millään alalla mahdollista tuottaa kannattavasti yhtään mitään.

Eikä SAK:ssa ymmärretä sitä, että mitä paremmat edellytykset annamme yrityksille tuottaa tavaroita tai palveluita kilpailukykyisesti, niin sitä enemmän täällä suomessa on töitä? Samaa voisi kysyä SDP:ltä ja vasemmistoliitolta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat