Seuraa 
Viestejä45973

http://www.youtube.com/watch?v=AfMI4l5qdlw

Median ei saisi antaa vääristellä kuvaa! USA hävisi koska media valehteli monessa asiassa...

Kommentit (6)

Sinun mielestäsi jenkkien olisi pitänyt lähettää asevelvollisuusarmeijan nuoria miehiä viidakkoihin kuolemaan vieläkin kauemmin? Vai ehkäpä koko maan ylle laajennetut Agent Orange-pommitukset olisivat tuoneet voiton pitkällä tähtäimellä. USA:sta olisi lopulta tullut vesipääkansan hallitsija!

Muistapas muuten että vietnamilaiset taistelivat käytännössä itsenäisyydestään. Jo Ranskaa vastaan taistellessaan kysymys oli tästä; USA tuki Ranskaa joka halusi pitää kiinni omasta siirtomaastaan, Indo-Kiinasta. Ranskan hävittyä jenkit kehitti uutta retoriikkaa, mutta samaa pas*aa se oli uudessa paketissa. Koko sota oli täysin järjetön jenkkikansan kannalta. Dominoteoria oli naurettava; USA:n lähdettyä Kiina hyökkäsi Vietnamiin ja tuli lyötyä nopeassa sodassa. USA: toimien takia Vietnamin myöhempi siirtyminen markkinatalouteen hidastui ennakkoluulojen piintymisen takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tsagatai
Dominoteoria oli naurettava; USA:n lähdettyä Kiina hyökkäsi Vietnamiin ja tuli lyötyä nopeassa sodassa. USA: toimien takia Vietnamin myöhempi siirtyminen markkinatalouteen hidastui ennakkoluulojen piintymisen takia.

Ei! Vaan kommunisti ja- sosialisti- ja vasemmistotaistelijain: toimien johdosta Vietnamin myöhempi siirtyminen vapaaseen yhteiskuntaan eli demokratiaan ja markkinatalouteen hidastui ennakkoluulojen piintymisen takia.

Ja sosialistinen Vietnam oli aikanaan taatusti parempi vaihtoehto kuin jenkkien jatkuva läsnäolo. Ja jos katsomme Vietnamin historiaa, voimme havaita että kovien sotien jälkeen (Japani, Ranska, USA, Kiina, Kambodzan Pol Pot) Vietnam kuitenkin on selvinnyt ihan mukavasti. Elintasokuilua tietenkin on, mutta missä määrin jenkki-imperialismin alaisena eläminen olisi ollut parempi vaihtoehto? Nyt tuli sentään itsenäisyys voitettua, vaikka talouden saralla ottikin vähän aikaa... Jenkkien olisi alunperinkin pitänyt ottaa diplomaattisempi ote Vietnamiin. Muodostaa positiiviset suhteet hyvissä ajoin ja unohtaa ylenpalttinen sotiminen. Etelä-Amerikassakin tukivat sotilasjunttia mutta eivät kyenneet patistamaan näitä parantamaan kansan oloja. Nykyään voidaan havaita että siellä ovat vasemmistolaiset onnistuneet muuttumaan ja suosivat ei-aseellista toimintaa. Kypsää toimintaa seuraa vankka kansan tuki. Toivotaan että Chavez käyttää saamaansa valtaa kansan parhaaksi.

"Itsenäisyydestään" ? Miksi sitten pohjoisen kommarit valloittivat koko
maan ja etelän toisinajattelevat omat joko joutuivat pakosalle, aina
Suomeen asti tai alistumaan kommunistikomentoon ?

"Jenkki-imperialismia.... kovinhan tuo oli Euroopassakin, auttoivat
vihollisen, mm. Saksan jaloilleen ja Euroopan rikkaimmaksi kansaksi
eikä sen presidentti ole amerikkalainen. Jos kommarit täällä eivät
olisi estäneet Marshall-apua, mekin olisimme nyt rikas vapaa maa.
Otapa kirja käteen ( ei Marx ) ja opiskele vähän, unohda stallarimamman
pyllyn opetus.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat