Seuraa 
Viestejä10670

Varoitustekstit tulevat sitten alkoholia sisältäviin tuotteisiin.

Vaan mahtaako tuo toimia? Onko tupakointi vähentynyt varoitustekstien ansiosta?

Samalla kielletään suuremman ostoerän alennusmyynnit - käytännössä siis keskiolut pulloja on myytävä samaan pullohintaan, kuin mäyräkoira.

Kauppa myy mäyräkoiria, koska se on logistisesti edullisempaa. Mäyräkoirat voidaan pinota lavojen päälle ja siirrellä kätevästi. Myynti onnistuu jopa leveiltä käytäviltä. Yksittäiset pullot kaipaavat hyllytilaa. Myös kassan työ lisääntyy yksittäisiä pulloja käsiteltäessä.

Saapa nähdä, kauanko kestää, niin panimot vastaavat uudella oluella, joka myydäänkin isommissa pakkauksissa viinien tapaan. Siihen voi kätevästi painaa varoitukset ja isommassa pakkauksessa ne eivät ole edes niin hallitsevia. Samalla minimiostoserä kasvaa. Säästyy kuljetustilaakin.

Kommentit (11)

Olen täysin uutta lakia vastaan. Ei olla taas mietitty yhtään.
Kyllä on terveys asiat hyvin nyt.

Mutta mielettömiä on muitakin päätetty.

hs

"Eduskunta päätti alkoholilakiin lisättävistä varoitustarroista keskiviikkona äänin 104–71. "tarroja?! lisää roskaa ja kuluja, ettei se kalja voi olla halvempaa mäyräkoirassa.

hs

"Mietojen alkoholijuomien mainonta kielletään televisiossa aamuseitsemän ja iltayhdeksän välillä."

Tällä selvä. Näin on päätetty.

Mutta lasketaanko vielä vähän alkoholiveroa, ettei kansalle jäisi paha mieli?

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Eduskunta+hyv%C3%A4ksyi+varoitustarra...

edit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täysin turhaa holhousta omasta mielestäni.
Kansaa pidetään taas täysin idiootteina.
Ei se pullo ole se paikka missä valistusta tulisi tehdä vaan eri kemikaalien vaikutuksista tulisi kertoa rehellisesti muuta kautta.

veepee
hs

"Mietojen alkoholijuomien mainonta kielletään televisiossa aamuseitsemän ja iltayhdeksän välillä."2 tuntia ilman olutmainontaa? Kiellettäisiinkö kokonaan jos kerran ollaan päättämään päästy?

Meillä täällä pohjoisessa aamuseitsemän ja iltayhdeksän välillä on kyllä 14 tuntia.

Volitans
Samalla kielletään suuremman ostoerän alennusmyynnit - käytännössä siis keskiolut pulloja on myytävä samaan pullohintaan, kuin mäyräkoira.

Tämä on hyvä. En ole mäyräkoirassa nähnyt myytävän vielä yhtään juotavaksi kelpaavaa olutta. Nyt käytännössä perempilaatuisten oluiden ystävät ovat maksaneet mk-alennukset.

Tarrojen hyödyllisyydestä voidaan olla montaa mieltä ja aika spekuloinniksi menee kannat molempiin suuntiin. Potenttiaalisesti varoitustarroilla on kyllä kyky vaikuttaa alkoholikäyttäytymiseen niin kai ne sitä kautta jotenkin perusteltuja on. Tuskinpa kenellekään mielipahaa noista tarroista tulee. Yksi ongelma voi olla valikoiman köyhtyminen, mutta minusta kyseistä asiaa on liioiteltu mediassa. Erikoistuotteisiin kyllä voidaan vaikka manuaalisesti se tarra kiinnittää ja tuskinpa hinta nousee kovinkaan montaa prosenttia.

Paljosalennuksen kieltäminen on ainoastaan hyvä asia. Eihän mäyräkoirat tule mihinkään katoamaan kaupoista. Tulevaisuudessa asiakas voi vain ostaa sen määrän alkoholijuomaa minkä kokee tarpeelliseksi ilman, että joutuu miettimään paljousallennuksen tuomaa "säästöä". Käsittääkseni tuolla lailla myös estetään se, että kaupat eivät voi sesonkiaikoina käyttä oluenhintaa sisäänheittokeinona.

Mainonnan rajoittaminen on taas sinäänsä ihan fiksu keino vähentää alkoholinkäyttöä.

Cosmic-Fairy
Täysin turhaa holhousta omasta mielestäni.
Kansaa pidetään taas täysin idiootteina.

Aika idioottimaisesti moni humalainen käyttäytyy. Voisi ehkä ajatella että tuo holhous ehkä hieman vähentäisi alkoholin käyttöä, nuorilta etenkin. Alkoholin liiallisesta käyttämisestä on valtiolle paljon rahanmenoa. Valtio vaalii verorahojaan siis, ei halua laittaa niitä alkoholistien hoitoon tai muihin alkoholista johtuviin sairaukksiin, oireisiin.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

Käskeekö joku laki kauppoja myymään myös yksittäisiä pulloja? Vai käykö nyt niin että kaupoista löytyy vain mäyräkoiria ja normi-iltakulutuspakkauksia (24plo/tlk)? Ainakin yleisimpien merkkien kohdalla.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Hieman asiaa sivuten. En tiedä kuka käskee ja mitä, mutta minusta on hiukan kummallista se, että ainakaan Liisankadun Siwa ei myy kotikaljaa eikä I-oluttakaan kello 21 jälkeen. Tiedä sitten muista Siwa-kauppaketjun myymälöistä.

Ihme puuhaa. Omaa liikevaihtoaanhan tyypit siinä rajoittavat, sillä lainsäädännön puolestahan kotikalja ainakaan ei ole edes alkoholijuoma. Ihmetyttää vain miksi...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Herra Tohtori
Ihme puuhaa. Omaa liikevaihtoaanhan tyypit siinä rajoittavat, sillä lainsäädännön puolestahan kotikalja ainakaan ei ole edes alkoholijuoma. Ihmetyttää vain miksi...

Tuli vaan mieleen että saisittekohan te siellä sen verran aikaiseksi että kukaan Suomessa asuva ei ostaisi ainuttakaan alkoholipitoista juomaa sisältävää pulloa vaikkapa kuukauteen. Eikös siitä seuraa se että veroherrat alkaa miettimään miksi viinasta saatavat verotulot tippuvat nollaan Arkadianmäellä ei sosiaalipellejä kiinnosta muu kuin valtion pohjattoman kassan kartuttaminen. Tehkää perhana viinalakko! Se pistää jo paatuneimmankin poliitikon miettimään tosissaan.

Tyyli tuntuu olevan se että "vitut viinan juonnista" kunhan alkoholin haitoista aiheutuvat kulut ovat mahdollisimman pienet verrattuna saataviin verotuloihin. Ei suomalaista holhouspolitiikkaa voi selittää muulla tavalla.

EDIT:

Ayla
Valtio vaalii verorahojaan siis, ei halua laittaa niitä alkoholistien hoitoon tai muihin alkoholista johtuviin sairaukksiin, oireisiin.

Sivuat asiaa mitä halusinkin sanoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat