Seuraa 
Viestejä45973

Itseäni on aina vähän tuo sivistysvaltioksi kutsuminen häirinnyt. Siis olenhan tietysti tyytyväinen, että saa asua Suomessa, sivistysvaltiossa. Se vain kun on niin vähän asukkaita, vajaa kuusi miljoonaa. Se tuntuu vaan niin feikiltä kun on niin helppo hoitaa valtion pientä väkilukua, sitäkin kyllä itseasiassa juuri ja juuri. Onhan suomessa Nokiat ja kaikki, mutta siinä se pointti onkin, kaikki hyvä on yrityksille. Yrityksen, jotka siis ovat se Suomesta eniten ulospäin näkyvä asia, pärjäävät hyvin, jopa niin hyvin, että luullaan kaikkien yksityishenkilöidenkin voivan hyvin.

Suomessa on ylistetty terveydenhoitoa, kunnallisia palveluita(kirjasto esim), sekä muita halpoja tai ilmaisia palveluita. Ne ovatkin sitten se kerma joka peittää kaiken huonon alleen. Valtio on köyhä, kaupungit ovat köyhiä. Otetaan esimerkiksi yksi huonoimmista suomen kaupungeista, Helsinki, jossa itsekin asun. Täällä on niin suuri rahapula, että ensin koulujakin lopetetaan jo. Minun puolestani, jos Helsinki haluaa asukkaileen hyvää, lopetettavaksi saisivat joutua pikemminkin kaikennäköiset turhat palvelut, kuten museot ja teatterit jms.
Muista kaupungeista en tiedä mutta näin on ainakin Hesassa. Toinen juttu on siinä, että Suomi suosii turisteja. Siis eihän niitä edes paljoa käy silti kaikki on tehty helpottaaksemme turistien oloa, ennen asukkaita. Olen nähnyt jopa muutaman paikan jossa kaiken näköiset kirjoitukset ovat olleet englanti, ruotsi, suomi järjestyksessä.

Siis on se uskomatonta miten huonosti Suomen valtio pitää asukkaistaan ja ennenkaikkea itse valtiosta huolta.

  • ylös 4
  • alas 1

Kommentit (10)

Minun puolestani, jos Helsinki haluaa asukkaileen hyvää, lopetettavaksi saisivat joutua pikemminkin kaikennäköiset turhat palvelut, kuten museot ja teatterit jms.

Ei se paljoa sivistäis jos täällä olis vaan Hartwall Areena ja sen kaverit (jotka vois musta lopettaa ja tilalle kulttuuritoimintaa).

Koulujen lakkauttaminen on idioottimaista, siinä olen samaa mieltä. Eivätkä kaupungit ole käyhiä, vaan ahneita. Helsinkiin rakennetaan vaan lisää asuntoja että tänne muuttais lisää maksajia, eikä sillä ole niin väliä että onko ahdasta ja sitä kautta ahdistavaa asua. Ja helsinki kohtelee alkuperäisasukkaitaan huonommin kuin muuta väestöä, maalta muuttava opiskelija saa helpommin asunnon kuin kotona asuva opiskeleva helsinkiläinen. Kuullostaa tavallaan reilulta, mutta tarkemmin kuin ajattelee niin ei todellakaan, koska helsinkiläisnuori on koko elämänsä kuluttanut kaupungin alueella, maksanut sille sen palveluista, ja palkkioksi joutuu jonon hännille. Mikä pirun tarve sitä on änkeä yhteen paikkaan kauhea läjä joka puolelta tulevia ihmisiä, jotka ei tunne toisiaan, ja siten saavat kaikki tuntemaan itsensä muukalaisiksi, myös helsingissä ikänsä asuneet? Helsinki ei ehdi kehittää omaa kaupunkikulttuuriaan siinä missä Tampere tai Turku, joihin ei ole yhtä kovaa tunkua. muistan että vielä 90-luvun alussa kaupungilla oli paljon rennompi fiilis ku nykyään, ja tilanne pahenee koko ajan. Ei enää taloja lisaa!!!

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Jotekin tuntuu että te sotkette kaksi eri asiaa: Hyvinvointivaltion ja sivistysvaltion. Toisaalta voisi kyllä ajatella niinkin, että ne ovat erottamaton osa toisiaan. Muistan ajat jolloin lääkärissäkäynnit olivat maksuttomia, mistään lukukausimaksuista ei ollut puhettakaan, tosin opintotukikin perustui valtion takaamaan lainaan. Sitten tuli tk-maksut, aluksi 3mk, siitä hiljalleen kohoten, nyt ollaan taas nostamassa muittenkin palvelujen maksuja, niitten joita yleensä käyttävät kaikkein vähävaraisimmat kansalaiset.

Opiskelijoilta vaaditaan nyt tulosvastuullisuutta, tai potkitaan pellolle jollet lasketussa ajassa valmistu. Niin jäi tuosta edeltä ainakin pois se, että ennen kirjastojen myöhästymismaksut olivat vain jäänne jostain menneestä, ei niitä käytännössä peritty niinkuin nyt. Se ei välttämättä nyt ollut niin hyvä asia. Silloin kun olin ihan nuori, oli kylläkin yksityisessä keskikoulussa lukukausimaksut.

Lierikki Riikonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Armitage

Ei se paljoa sivistäis jos täällä olis vaan Hartwall Areena ja sen kaverit (jotka vois musta lopettaa ja tilalle kulttuuritoimintaa).

No joo, ehkä menin liian pitkälle tuossa museoejn ja teattereiden lopettamista yleisellä kannalla, mutta omasta puolestanine voitaisiin lopettaa(muutamia hyviä lukuunottamatta), koska en niissä käy.

Hartwall Areena on suuri paikka, joka on periaatteessa suomalaista kulttuuria. Suomalaiset tunnetusti rakastavat urheilua. Ja suurin osa suomalaisista yksityisihmisistä ei ole mitään porhoja, jotka haluavat käydä kulttuurikohteissa ja muilla sellaisilla.

Sitten kun sanoit, että asuntojen rakentamisen saisi lopettaa. Olisihan se mukavaa kun aluksi ajattelee, mutta ei toimisi. Muutovirta on edelleen enemmän Helsinkiin muualta, kuin muualle Hesasta. Tämän takia helsingin ja muun pääkaupunkiseudin väkiluku kasvaa=lisää asuntoja. Tai oikestaan se on melkein sama rakennetaanko niitä vai ei, muutoskohteena pitäisi olla talous. Jos asuntoja rakennetaan=enemmän ihmisiä=suuremmat menot, suuremmat tulot kaupungille. Ei rakenneta=vähemmän ihmisiä= pienemmät menot, pienemmät tulot. Väkiluvun kasvussa on tietysti haittansakin, kuten ruuhkat ja ryysikset, sekä kauppojen hinnat kasvu, kun on enemmän ostajia. Mutta niin on vähentymiselläkin, vaikka terveyskeskusten ja muiden palveluleiden rahalliset menot kaupugille vähentyisivätkin, ne eivät kuitenkaan ole sellaisia paikkoja, jossa käydään aktiivisesti, kuten kaupat. Kauppojen hinnat nousisivat asiakkaiden vähentyessä. Siis ihanteellisin tilanne olisi helsingin väkiluvun jäätyminen. Ei poismuuttoa, ei myöskään enempää väkeä sisään tänne.

tupakka
eikö ketään kiinnosta

Kiinnostaa, kirjoittakaa lisää vaan =)

Mielestäni asunnoissa on ehdottomasti tärkeämpää hyvä äänieristys yms. kuin
että tilaa on ympärillä hehtaaritolkulla. Jos asunnossa tuntee olevansa
kuin kotonaan eikä tarvitse kuunnella naapurista kuuluvia normaalin
asumisen ääniä puhumattakaan metelöinnistä, niin kyllähän sitä asuu
vaikka pilvenpiirtäjässä.

tupakka

sori, mutta tuo malli ei toimi. Kokeiltu on jo vuoskymmeniä, seurauksena oli jatkuva asuntojen hintojen kohoaminen aivan kohtuuttomiksi. Tänne on jo nyt vaikea saada ns. tavallisiin töihin väkeä, koska kodinhoitajan, bussikuskin tai talkkarin palkalla ei löydy asuntoa. Perintömetsää pitää olla ja vähintään kaksi velanmaksajaa, että eläkeikään mennessä saa edes kaukaisimmasta lähiöstä pienen kaksion maksettua.

Vuokrannousut ovat vielä omistusasumistakin kalliimpaa.

Mutta minkäs teet? Ihmiset muuttavat työn perässä.

Kaupungin koon kasvaminen laskee elämisen laatua. Joka ikinen päivä on vaellettava pitkä työmatka, ei ehkä kilometreissä vaan ajassa mitattua. Pienten lasten äitinä kuljin kahdeksan tunnin työpäivän lisäksi kolme tuntia työmatkaa ruuhkissa, ja siitä on sentään vuosia.

Papankin jäätyä eläkkeelle haaveilemme muuttavamme pienempään kaupunkiin. Kotiseutua tulee ikävä ja Mukuloita totta kai, mutta eihän täällä pääse edes terveyskeskuslääkäriin saati sitten joskus sairaalaan.

Helsinki on pilattu

Mummo
murheissaan

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
tupakka
No joo, ehkä menin liian pitkälle tuossa museoejn ja teattereiden lopettamista yleisellä kannalla, mutta omasta puolestanine voitaisiin lopettaa(muutamia hyviä lukuunottamatta), koska en niissä käy.

Ahaa, tämäpä onkin maailmankaikkeuden fiksuin idea. Lopetetaan kaikki, mistä tupakka ei pidä. Jee, kaikilla on kivaa.

Anteeksi kärjistys. Minusta urheilun tukemisen voisi lopettaa; romahtakoon, jos ei omillaan kestä. Kuntoliikunnan tukea taas lihovassa Suomessa ei voi olla liikaa. Ja jossain tutkimuksessa muistaakseni kerrottiin, että runsaasti kulttuuripalveluja käyttävät ihmiset ovat keskimäärin terveempiä ja paremmin stressiä sietäviä kuin ne, jotka eivät kulttuuria kuluta.

Totta on myös se, ettei hyvinvointivaltio ole samaa kuin sivistysvaltio...

No, tästä aiheesta voisi nillittää vaiks kuinks, joten jätän loput muille. Pitäkää kivaa.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pikku Gen
tupakka
No joo, ehkä menin liian pitkälle tuossa museoejn ja teattereiden lopettamista yleisellä kannalla, mutta omasta puolestanine voitaisiin lopettaa(muutamia hyviä lukuunottamatta), koska en niissä käy.Ahaa, tämäpä onkin maailmankaikkeuden fiksuin idea. Lopetetaan kaikki, mistä tupakka ei pidä. Jee, kaikilla on kivaa.

Anteeksi kärjistys. Minusta urheilun tukemisen voisi lopettaa; romahtakoon, jos ei omillaan kestä. Kuntoliikunnan tukea taas lihovassa Suomessa ei voi olla liikaa. Ja jossain tutkimuksessa muistaakseni kerrottiin, että runsaasti kulttuuripalveluja käyttävät ihmiset ovat keskimäärin terveempiä ja paremmin stressiä sietäviä kuin ne, jotka eivät kulttuuria kuluta.

Totta on myös se, ettei hyvinvointivaltio ole samaa kuin sivistysvaltio...

No, tästä aiheesta voisi nillittää vaiks kuinks, joten jätän loput muille. Pitäkää kivaa.


Miksi tukea urheilua, kun Suomi voisi käyttää rahat maksaakseen minulle velkansa. En tosin tiedä, mitä niillä miljoonilla euroilla tekisin, mutta eikös ne velat pitäisi kuitenkin maksaa? En ole rahapulassa, eikä minulla ole mitään pakottavaa tarvetta saada hirveitä summia, mutta järjestelmällisen vainon uhrina olen oikeutettu saamaan miljoonia Suomen kansalta: kompensaationa massiivisesta vainosta.

Joku viisas taisi aikoinaan määritellä sivistysvaltion niin, että se huolehtii myös vanhuksista ja muista heikommista ihmisistä. Sen määritelmän mukaan Suomi ei ole sivistysvaltio eikä edes hvyinvointivaltio. Ajatelkaa nyt, että jos joku kohtelee huonosti eläimiä tai lapsia, on asiaa hoitava viranomainen, jolle voi tehdä ilmoituksen.
Tiesittekö, että säädösten mukaan tuotantoeläimet, siis lehmät ja muut on päästettävä ulos kun vain sää sallii? Ja tiedättekö, että monet laitoshoidossa olevat vanhukset eivät pääse ulos vuosikausiin - ei ole lakia, joka siihen velvoittaa. Eikä kyse ole huonokuntoisista, vaan esim. dementoituvista, joilla kyllä jalat pelaa liikaakin, mutta muisti ja ymmärrys ovat aika heikkoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat