Seuraa 
Viestejä47

Tuli tässä töissä, puolinukuksissa tuollainen mieleen, notta mitä tuolloin tapahtuu. Argentiinahan taisi olla lähellä tuota. Pakkohuutokaupataanko maa vai myykö se asukkaansa orjiksi tai muuta vastaavaa vai nuketetaanko se maan taselle?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Sitten velkojat eivät saa velkojaan takaisin? Ei valtioilla ole mitään yleisottomiestä, joka ottaa jos ei maksa takaisin.

Eiköhän liene Somalia parhain esimerkki nykymaailmassa valtion konkurssista. Vaikkei muodollista konkkaa olekaan tapahtunut, on valtio käytännössä lakannut olemasta ja sekalaisten joukkioiden keskinäinen kähinä vallitsee.
Noin muodollisesti valtion konkurssia ei tapahdu samalla tavoin kuin yhtiön käypi. Käytännössä kyllä sitä tarkoittaa kun IMF alkaa määräämään valtion budjetista ja talouspolitiikasta. Etelä-Amerikasta on tästä esimerkkejä - lähinnä tilanne taitaa vertautua yhtiöpuolella velkasaneereukseen. Monet oikein köyhät maat taasen ovat käytännössä konkassa koko ajan. Katso uutisia vaikka Nepalista, Kongosta (ex-Zaire), Zimbabwesta, Haitista, jne., siis sen Somalian lisäksi, niin tiedät mitä se käytännössä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Somaliaa ei voi pitää esimerkkinä valtion konkurssista.

Somaliaiset olisivat pärjänneet erittäin hyvin, jos valtio olisi mennyt konkurssiin, mutta Somalia hajosi, koska se ei koskaan ollutkaan muuta kuin sotaherrojen ja klaanipäälliköiden temmellyskenttä.

Otetaan esimerkiksi Balkanin niemimaa: Siellä ihmiset elivät roduista ja uskonnoista huolimatta oikeaa yhteiseloa, mutta kun väliin tulivat surkeat miehiset voimat, niin heti ihmisiä alettiin pakottaa toinen toistensa vihollisiksi, jotta nuo kurjimukset voivat kuvitella olevansa ihmisten hallitsijoita. Kerta kaikkiaan typerää luulla olevansa muun kuin itsensä hallitsija.

Käytännössä siinä ei käy mitenkään ...

Lama vain syvenee, mutta kukaan ei julista konkurssia tulleeksi.

Itseasiassa Venjän keisarikunnankin velat on vielä olemassa, vaikka valtiota ei ole ollut 80 vuoteen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat