Seuraa 
Viestejä45973

Näin eduskuntavaalien alla olen taas vaihteeksi huolissani ihmisten tyhmyydestä.

Tämän viikon TIME-lehdessä lukija kirjoittaa viattomasti Kiinasta:
[list:2m3018uy]Most people don't realize that China has 55 ethnic minorities. An abrupt switch to a democratic system would probably prove disastrous. A strong central government exercising a bit of authoritarianism is probably not the worst evil for China at this point in time.[/list:u:2m3018uy]
Kirjoittaja jatkaa vielä ja kertoo Kiinan edistyksellisistä talousuudistuksista ja ihmisoikeuksien tulevasta aamunkoitosta. Kiinalla menee siis kaikesta huolimatta ihan OK.

Kaikessa sinisilmäisyydessään Mr. Lu (Rockville, Maryland, USA) unohti jotain.

Kyseinen kuva on vuodelta 1989, kun Kiinan Kansantasavallan armeijan joukot — kommunistisen puolueen suostumuksesta ja määräyksestä — päättivät hajottaa opiskelijoiden demokratiaa kannattavan mielenosoituksen Pekingin Taivaallisen Rauhan Aukiolla. Kuolleiden arvioitu määrä tuona kesäkuun 4. päivän aamuna vaihtelee 200–2000 välillä.

Mielenosoituksen hajoittaminen oli perinteinen, siisti, häpäilemätön, take no prisoners -tyylinen massamurha. Aseistetut joukot tulittivat vapaasti aseistamatonta mielenosoittajajoukkoa kohti eivätkä säästäneet antautujia. Tapauksella oli valtava media-arvo länsimaisessa mediassa — sanottiin, että Kiinan kommunistihallinto oli tempauksella näyttänyt todelliset kasvonsa. Tiananmenin verilöyly olikin ainutlaatuinen, sillä vain harvoin on lähihistorian aikana ihminen päässyt estelemättä toteuttamaan todellista luontoaan näin avoimella ja julkisella tavalla.

Minusta on surullisen huvittavaa, että ”sivistyneissä” länsimaissa täysijärkinen ihminen kirjoittaa hyvällä omallatunnolla tällaista, kun samanaikaisesti tiedostavammat tahot poliittista eliittiä myöten rientävät tekemään rikosilmoitusta, jos näkevät jossain mielipidetekstissä Natsi-Saksan ja Hitlerin hirmutekoja (usein kirjoittajan tietämättä) vähätteleviä piilomerkityksiä. Kaksinaismoraali on hämmästyttävää.

Olen sanonut sen aiemminkin ja sanon sen yhä, että juutalaisten joukkotuho, Holokaust, on eräänlainen länsimaisen ihmisen psykologinen omantunnon peruspilari. Länsimaisella ihmisellä on Holokaustille aivan erityinen moraalinen lokero, johon se mahtuu juuri sopivasti. Kun juutalaisten joukkotuhoa halveksutaan, osuu pilkka jokaisessa meissä olevaan Holokaust-tietoisuuteen.

Tarvitsemme tietoisuutta juutalaisten joukkotuhosta, natsi-Saksasta ja Hitleristä ilmentämään mielessämme ihmiskunnan historian suurinta pahuutta ja pimeyttä. Sen avulla jäsennämme yhteisömme kollektiivista omaatuntoa, mutta samanaikaisesti käytämme sitä myös turvaamaan oman moraalisen hyvyytemme. Tarvitsemme sekä yhteiskunnassa ilmeneville epäoikeudenmukaisuuksille että omassa itsessämme ilmenevälle pahuudelle arkkityypin, johon Holokaust ja Hitler mahtuvat. Tämän arkkityypin me teemme pyhäksi ja sen historiallisen merkityksen teemme kritiikistä vapaaksi.

Vasemmistohenkiselle, solidaarisuutta ja tasa-arvoa kannattavalle länsimaiselle maailmankansalaiselle Hitler on poliittisen vastapuolen ääri-ilmentymä. Tämä synnyttää vasemmistolaisen mielikuvissa natsi-kortteja, jotka ovat enemmänkin väittelijän oman maailmankuvan ilmentäjiä kuin hyvin hiottuja ja tarkoin ajateltuja argumentointikeinoja.

HS:n hakaristikieltoa koskevassa keskustelussa eräs huolestunut kirjoittaja antoi seuraavan rehellisen vastauksen erään toisen kirjoittajan kommenttiin. Samalla hän paljasti suuren viipaleen omaa maailmankuvaansa ja moraalista perustaansa. Tämä henkilö, jos hänellä on vielä yhtä paljon vastuuntuntoa jäljellä, antaa tämän vuoden eduskuntavaaleissa äänensä joko vasemmistolle tai vihreille.
[list:2m3018uy]Hitleristä uusi Jeesus?
Itsensä elättäjä | 16.1.2007 19:12

[list:2m3018uy]Eiköhän tästä maailmasta löydy isompiakin roistoja kuin Hitler, jopa nykyisistä.[/list:u:2m3018uy]
Mielestäni tuo kommentti on erittäin huolestuttava. Kirjoittajan tiedostamatta siinä kiteytyy koko asian ydin: historian vääristely ja siitä aiheutuvat vaaratekijät.

En yhtään ihmettele, että Saksa ehdottaa hakaristin kieltoa. Keino voi olla kömpelö, mutta sentään yrittävät jotakin. Jos liian moni ihminen puhuu idioottimaisia väkivaltasysteemiä vähätteleviä tai ihannoivia mielipiteitä, niin kyllä siihen on puututtava.

Muutaman vuosikymmenen kuluttua nimimerkin RedRush kaltainen hourepuhe on kenties muuttanut Hitlerin entisaikojen pyhimykseksi tai joksikin väärin ymmärretyksi neroksi. Hakaristin osaltahan näin on jo käynyt.

Kumpi on pahempaa historian vääristelyä: hakaristin kielto vai Hitlerin hirmutekojen vähättely?[/list:u:2m3018uy]
Kommunisti-Kiinan johtajat eivät ole tiedettävästi missään vaiheessa esittäneet julkista anteeksipyyntöä Tiananmenin aukiolla tapahtuneesta hämmästyttävän raa'asta ja julmasta verilöylystä — ja vaikka antaisivatkin, se ei meitä kiinnostaisi ja sen media-arvo olisi lähellä nollaa. Sama puolue ja samat johtajat ovat vallassa vielä nykyäänkin. Kiina jatkaa samaa kommunistista politiikkaansa.

Meitä tämä ei kuitenkaan kiinnosta, sillä maailma on ihana paikka elää, ja kaikki ihmiset pohjimmiltaan hyviä ja vastuuntuntoisia. Kaikilla meillä on samat tarpeet ja haaveet elämässä, ja kaikilla meillä on yhtäläinen oikeus arvokkaaseen ja tasapainoiseen elämään. Onhan Hitler kuollut ja Natsi-Saksa kukistettu.

Sivut

Kommentit (25)

Ottamatta nyt kantaa tuohon ainaiseen vasemmisto-oikeisto vastakkainasetteluun (eiks muuten vastakkainasettelun ajan pitänyt olla ohi?), minua ihmetyttää venäläisten ja kiinalaisten tapa perustella demokratian puutetta maan laajudella. Miten sitten Intia on pysynyt ja toiminut demokraattisena valtiona, vaikka se on:
a) kehitysmaa
b) maailman toiseksi suurin valtio väkiluvultaan
c) Intiassa elää Kiinan tapaan useita jättimäisiä vähemmistöjä (esim. 100+ miljoonaa muslimia)

Toki Intialla on ongelmansa, mutta esim. äänestäjien tahtoa on noudatettu - valta on vaihtunut rauhanomaisesti vasemmistolaisilta oikeistolaisille, vaikka sinne väliin on mahtunut salamurhiakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulle tulee "aina vaalien alla" se tunne että näillä Natsijutuilla koetaan kaunistella jotain tiettyä poliittista katsantokantaa raijaamalla tuo historian kummajainen esille "mitä tämä on verrattuna vaikka tuohon!".

Tollo
Ottamatta nyt kantaa tuohon ainaiseen vasemmisto-oikeisto vastakkainasetteluun (eiks muuten vastakkainasettelun ajan pitänyt olla ohi?) ...

Minulle vasemmisto–oikeisto-akseli on vanhentunut, eikä sitä pitäisi enää käyttää ollenkaan. Siinä mallissahan joko vasemmistolaisuus tai oikeistolaisuus olisi jotenkin ihailtavaa, mutta kun menee riittävän pitkälle jompaan kumpaan suuntaan, tulee väistämättä ruumiita. Mikä se sellainen kategorisointi muka on?

Nykyinen vasemmisto–oikeisto-politiikka on melko harmaata. Oikeita mielipiteitä ei ole eikä niitä suvaita. Nykyään politiikka on sitä, että tapellaan hiekkalaatikolla, minkä värisillä sankoilla leikitään — mutta ei huomata, vaikka koko hiekkalaatikko olisi vajoamassa.

Vastakkainasettelun puuttumisessa on tosin se hyvä puoli, että se säilyttää rauhan maassa. Ja mikäs sen tärkeämpää.

fmiles
Nykyinen vasemmisto–oikeisto-politiikka on melko harmaata. Oikeita mielipiteitä ei ole eikä niitä suvaita. Nykyään politiikka on sitä, että tapellaan hiekkalaatikolla, minkä värisillä sankoilla leikitään — mutta ei huomata, vaikka koko hiekkalaatikko olisi vajoamassa.

Ei hassummin sanottu.

Ääripäät sekä oikealla, että vasemmalla ovat käytännön toteutuksina hyvin lähellä toisiaan(=paljon ruumiita, kuten aloittaja jo sanoikin). Se, että Kiinassa menee tällä hetkellä ihmisoikeuksien osalta erittäin kehnosti, ei kuitenkaan ole syy vähätellä muita maailmassa sattuneita suuria vääryyksiä, kuten nyt tuota natsi-Saksan lyhyttä valtakautta maailmanhistoriassa. Toki on väärin nostaa Holokausti maailman ainoaksi ja absoluuttiseksi pahaksi nykypäivän tapahtumien kustannuksella.

Holokaustilla on länsimaissa erityisasema, eikä mielestäni syyttä. Ihmisluonnon julmuudesta se on mainio esimerkki; se on tapahtunut "naapurissa" ja vainon kohteeksi joutui vain kuulumalla tiettyyn väestöryhmään.

Kansanmurhista tuli tässä ketjun avausta lukiessa mieleen armenialaisten kansanmurha. Kuten avatarista voi päätellä, System of a Downin musiikki on lähellä sydäntä ja bändin kautta onkin tullut tutustuttua Armenian historiaan. Vastahan Turkissa, joka ei suostu tuota kansanmurhaa tunnustamaan, murhattiin toimittaja, joka ko. asiasta oli tekemässä tutkimusta. Surullista toimintaa, huono vaihtoehto menneisyyden kohtaamiselle ja sieltä kumpuavien pahojen tekojen sisäistämiseen ja niistä oppimiseen.

No nyt olen kyllä lotharin kanssa sammaa mieltä, ihminen itsekkyydellään aiheuttaa jatkuvasti vastakkain asetteluja, eivät lopu niin kauan kun ihminen on mitä on.

henkka
No nyt olen kyllä lotharin kanssa sammaa mieltä, ihminen itsekkyydellään aiheuttaa jatkuvasti vastakkain asetteluja, eivät lopu niin kauan kun ihminen on mitä on.

Onneksemme tuo itsekkyyden aihe on VAIN harha.

SAMAEL
Yksiulotteinen oikeisto-vasemmisto akseli on enää typerien ajalleen vieraiden kalkkeutuneiden höperöiden fakkipäiden käytössä.

Olen samaa mieltä.

Tuon kirjoittaja on väitellyt Hitleristä jonkin stalinisti-kommunistin kanssa ja päättelee kaikki vasemmistolaisia arvoja kannattavat samaan kategoriaan.

Itse olen niin vasemmistolainen kuin olla voi olematta aivovammainen, mutta vastustan jyrkästi sitä, että Kiinan kanssa käydään kauppaa puuttumatta ihmisoikeusloukkauksiin. Ehkä nyt on liian myöhäistä, mutta mielestäni Kiina olisi pitänyt vaikka eristää muusta maailmasta, jos se ei kunnioita ihmisoikeuksia, silloin kun se oli vielä heikko. Emme kai me halua uutta Neuvostoliittoa tai pikemminkin KANSALLISSOSIALISTISTA KIINAA? Siellähän vallitsee tosiaankin kansallinen sosialismi, mieleen tuleem onessa suhteessa Hitlerin Saksa.

vastustan jyrkästi sitä, että Kiinan kanssa käydään kauppaa puuttumatta ihmisoikeusloukkauksiin.

Kunhan ensin poistettais Suomesta nuo loukkaukset, esim. vanhusten kohtelusta, niin sitte kenties olis kykyä mennä opettamaan muita...

Kauppaa olisi hankala käydä, jos huomioitaisiin ihmisoikeudet.
Eikös niitä ole jokapuolella, enemmän tai vähemmän loukattu?

Vastakkainasettelu on siis kyllä harha, se lakkaa heti kun olen tietoinen asiasta.
Ihmiskunta näyttää kuitenkin olevan tämän harhan vallassa, eikä ehkä edes halua luopua siitä.
Vastakkainasettelu kiihottaa ihmismieltä, saa aikaan tunteita, tunteet tuovat tyydytystä.
Tunteethan ovat ihmisen herra.

Miten on, innoittiko MAO:a mahdollisesti DDR?

DDR:hän oli Natsi-Saksan perinnön jatkaja lähes joka suhteessa, lukuun ottamatta ehkä vähemmistöjen murhaamista.

Kiinan politiikka, kuten kaikilla totalitaarisilla valtioilla, on irrationaalista. Tiibetissä ja pohjoisilla alueillaan se harjoittaa aika brutaalia sortoa. Etelässä se taas monille "perinteisille" vähemmistöille on taannut mm. alueellisen koskemattomuuden han-kiinalaisilta ja mm. erivapauden rajoittamattomaan lisääntymiseen.

Loppu täysin offtopiccia ja viikonloppujaarittelua. Lopeta lukeminen tähän jos musiikki ei kiinnosta.

nuori_urho
Kuten avatarista voi päätellä, System of a Downin musiikki on lähellä sydäntä ja bändin kautta onkin tullut tutustuttua Armenian historiaan.

Jos System of a Down potkii, niin tsekkaa vanhempi bändi nimeltä Bad Brains. Kotisivu: http://www.badbrains.com/

Bändi risteytti hardcorepunkkia ja reggaeta tavalla, joka kuulosti tosi oudolta aikanaan, mutta nykyisin kuulostaa lähinnä kaikkien nykyisten raskaiden bändien äidiltä. Loppukauden tuotanto muistuttaa kovasti SoD:n kamaa. Kaverit jossain jenkkilehdessä (Rolling Stone? en muista varmasti) kehuivat bändiä kovasti. Jostakinhan ne vaikutteet on aina saatava.

Esikoissingle 27 vuoden takaa, Pay to Cum, joka on kuultavissa kotisivuilla, on laskujeni mukaan suunnilleen 320 BPM. Ja laulaja pysyy biitissä mukana.

Näin bändin 1992 Amsterdamissa. Rastapäiset mustat miehet paiskomassa tavaraa, joka oli erikoinen sekoitus reggaeta, pikametallia ja hc-punkkia oli aika vaikuttava kokemus.

Bomt Kneder

nuori_urho
Kuten avatarista voi päätellä, System of a Downin musiikki on lähellä sydäntä ja bändin kautta onkin tullut tutustuttua Armenian historiaan.Jos System of a Down potkii, niin tsekkaa vanhempi bändi nimeltä Bad Brains. Kotisivu: http://www.badbrains.com/

Bändi risteytti hardcorepunkkia ja reggaeta tavalla, joka kuulosti tosi oudolta aikanaan, mutta nykyisin kuulostaa lähinnä kaikkien nykyisten raskaiden bändien äidiltä. Loppukauden tuotanto muistuttaa kovasti SoD:n kamaa. Kaverit jossain jenkkilehdessä (Rolling Stone? en muista varmasti) kehuivat bändiä kovasti. Jostakinhan ne vaikutteet on aina saatava.

Esikoissingle 27 vuoden takaa, Pay to Cum, joka on kuultavissa kotisivuilla, on laskujeni mukaan suunnilleen 320 BPM. Ja laulaja pysyy biitissä mukana.

Näin bändin 1992 Amsterdamissa. Rastapäiset mustat miehet paiskomassa tavaraa, joka oli erikoinen sekoitus reggaeta, pikametallia ja hc-punkkia oli aika vaikuttava kokemus.

Pitääpä tarkastaa bändi

Mielenkiintoista kamaa, mutta SoaD:n nykytuotannosta kuitenkin kohtalaisen kaukana. Alkupään tuotantoon ehkä jotain yhtäläisyyksiä.

Aika modernin kuuloista musaa noin vanhaksi:O Monilla trash-metallibändeillä on yllättävän samankaltainen ote. Aikaansa edellä ollut selvästi.

nuori_urho

Mielenkiintoista kamaa, mutta SoaD:n nykytuotannosta kuitenkin kohtalaisen kaukana. Alkupään tuotantoon ehkä jotain yhtäläisyyksiä.

Aika modernin kuuloista musaa noin vanhaksi:O Monilla trash-metallibändeillä on yllättävän samankaltainen ote. Aikaansa edellä ollut selvästi.

Mjoo. Kuten sanoin, loppukauden tuotanto. Netissä olevat näytteet eivät olleet ehkä siinä mielessä edustavimpia. Muutkin kuin Henry Rollins ja SoaD ovat maininneet bändin yhtenä keskeisenä vaikuttajanaan. Keikkabändinä se oli aika hillitön pakkaus. Miehillä tuntui olevan oma lämpöydinreaktori sisällään. Muuten, kun mainitsin nähneeni bändin Damissa; seuraavana päivänä näin Henry Rollins Bandin. Epäilen, että SoaD:n pojat ovat joskus tulleet kuunnelleeksi sitäkin.

Kuten sanoit, he olivat aikaansa edellä. Heistä ei tullut koskaan kuuluisia, mutta aika monista heitä kuunnelleista tuli.

Bomt Kneder
Loppu täysin offtopiccia ja viikonloppujaarittelua. Lopeta lukeminen tähän jos musiikki ei kiinnosta.

Selitin sen liian vaikeasti. Ehkä jutun idea ei pikkukiireessä ehtinyt kiteytyä ihan sillä tavalla kuin sen tarkoitin.

Koko kirjoituksen punainen lanka oli, että sivistynyt länsimainen ihminen pystyy huoletta puolustamaan mitä tahansa totalitääristä valtiota tai vähättelemään mitä tahansa kansanmurhaa, mutta Holokaust™ nauttii erityissuojelua.

Minua suututtaa tietyn vääryyden yli-pyhittäminen, mutta ihan yhtä lailla myös toisten vakavien epäkohtien järjetön vähättely. Siis tässä edellämainitun valossa.

Niin... ehkäpä Kiinan pahin synti ei olekaan pieni silloin tällöin harjoitettu autoritäärinen politiikka. Ja ehkä Natsi-Saksankaan heikoin lenkki ei ollut juutalaisvainot, sillä olihan sen talousmallikin tunnetusti melko toimiva ja koko valtio muutenkin ihan OK.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat