Seuraa 
Viestejä45973

Tässä kerron nyt oman tapaukseni.

Hain toimeentulotukea kesäkuulle. Sain täyden tuen. Minua kehoitetaan hakemaan kesätöitä tai muuten pitää ottaa vastaan sosiaalitoimelle varattuja työpaikkoja. Mikäli en ota jotain noista paikoista vastaan, toimeentulotukea leikataan suoraan 40%. Alla on jonkinlainen viite lakiin ToTul 1412/97

Tarkistin tuon viitteen ja siellä puhutaan toistuvasta kieltäytymisestä, jolloin voidaan leikata 40%, mutta minulla tuo ei ole toistuvaa, koska hain viimeksi toimeentulotukea viime kesänä. Käsitin, että voivat leikata 20% heinäkuulle ja vasta elokuussa 40%?

En kaipaa mitään "miksi et mene kesätöihin???" kommenteja. Ei paljoa nappaa 500 euroa per kuukausi kesätyöpaikat, joista pitäisi maksaa vuokra ynnä muut menot ja työskennellä jossain vanhainkodissa, mitä nuo varatut paikat ovat.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Etköhän nyt sitten ala ajatella hieman tarkemmin ketä äänestät seuraavissa vaaleissa. Älä missään nimessä äänestä kokoomusta, keskustaa äläkä demareita. Ne ovat kaikki samaa poroporvarillista porukkaa jotka ajavat vain rikkaan ja yrittäjien etuja. Eivät piittaa vähääkään siitä miten köyhä tulee toimeen.

PS. Tee sitä kuuluisaa pimeää työtä korvausten lisäksi kun siitä mukamas herrojen ja virkamiesten mukaan tienaa niin hyvin

Saahan yksityishenkilö elääkseen tehdä vaikka mitä työtä ilman, että siitä rangaistaan. Eli verotetaan. HUOM: pienessä palkassa ei ole mistä verottaa. Itsekin laskin opiskeluaikana ja sen jälkeen pienipalkkaisessa työssä, että minkälainen veronmaksukyky jää jos otetaan kaikki verovähennykset huomioon.

TULOS.
Perheen 2aik. tulot alle 30 000€ ja jossa on 4-alaikäistä lasta ei voitaisi verottaa ollenkaan. Koska ei ole enää mistä verottaa. Kaikki menee elämiseen. (Asuminen, ruoka ja vaatteet) Nyt verotetaan n. 10 000€:lla. Joutuu vielä hakemaan joskus toimentulotukea ja asumistukea. Verotuksen takia.
Kun verottaja huomioisi perheen kaikki vähennykset oikudenmukaisesti niin valtion pitäisi maksaa veronpalautuksia yli 16 000€/vuosi .

Silloin vasta perheen ei tarvitsisi enää turvautua viimeiseen tulomuotoon, toimeentulotukeen.

Tässä on vielä v.. mainen asia se, että työvoimahallinto eli VALTIO olettaa sinulla olevan auton jolla pääset töihin ihan mihin vaan ja koska vaan. Jos et mene töihin laitetaan karenssi. Vaikka et töihin kävellen tai pyörällä pääsisikään/kerkiäisi koko päivänä. 100km.

Kuitenkaan jos ostat auton, että pääset töihin sitä ei verottaja hyväksy vähennyksenä vaikka se on tulonhankkimisesta johtuva meno.

Yrittäjät kyllä saavat vähentää ja maajussit saavat vähentää kaikkien lasten lava-autot verotuksesta vaikka ne eivät milläänlailla olisi ns.maatilayrityksen töissä käytettäviä koneita.

Jos vielä sossussa sanovat pudottavansa tuloja, haasta oikeuteen kun olet saanut virallisen paperin toimeentulotuen leikkauksesta.

Koska laki on jollainlailla köyhän puolella siinä, että on sellainen asia kuin ulosottolaki.
Jossa määritellään mitä pitää jäädä perhelle käyttöön kuukaudessa, ennen kuin voidaan ulosmitata mitään. Sama laki pätee sovellettuna myös toimeentuloturvaan joka on muuten ajastaan jäljessä ainakin 20vuotta. Eli ulosottolain mukainen perustoimeentuloraja on melkein 3-kertainen toimeentulotukeen verrattuna.
Se on orjuuttamista jos joutuu tekemään työtä alle minimipalkkojen.
Rikollista toimintaa.

Ai niin piti vielä mainita, että ei vanhainkotiinkaan saa ottaa töihin ketä vain. Pitää olla joku vanhushuollon koulutus. Tai terveysalan koulutus.
Elikä ammattitaitoa pitää olla.
Jos on alan ammattikoulutusta ei voida teettää työtä alle minimipalkan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä44144
enteiden näkijä
Ai niin piti vielä mainita, että ei vanhainkotiinkaan saa ottaa töihin ketä vain. Pitää olla joku vanhushuollon koulutus. Tai terveysalan koulutus.
Elikä ammattitaitoa pitää olla.
Jos on alan ammattikoulutusta ei voida teettää työtä alle minimipalkan.

Kyllä voidaan. Ainakin eräässä kunnassa vanhainkodin paskaisimmat työt on jo vuosia hoidetty työttömillä kylän ämmillä, joita kyllä piisaa erään merkittävästi työllistäneen tehtaan sulkemisen jälkeen. Suuri osa vanhainkotityöstä on kuitenkin silkkaa vanhusten raahaamista, johon ei koulutusta kaivata. Puoli vuotta kerrallaan ne siellä lusivat. Taisi olla juttua, että siellä olisi joku äijäkin käynyt kääntymässä. Ei niillä kaikilla ole päivääkään koulutusta edes hoitoalaa sivuavilta aloilta. Kyllä kunta tuossa hyvin säästää, hoitoalalle valmistuneille tuo kunnille käytännössä ilmaisen työvoiman käyttö on ikävämpi asia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat