Seuraa 
Viestejä45973

Uusiutuvia energiavaroja ovat muun muassa metsät, jotka ensin kasvaessaan sitovat pikkuhiljaa hiilidioksidia ja kun puu poltetaan, syntyy hiilidioksidia.

Eli tämä hiilidioksidi on puun kasvuiän, 80 vuotta, ilmaa lämmittämässä, kunnes se on kaikki puussa. Sitten se taas päästetään takaisin kiertoon eli ilmakehään.

Ovatko uusiutuvat energiavarat todella kunnollinen ratkaisu ilmaston lämpenemiseen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Metsät myös keräävät lämpöäsäteilyä (ovat tummia) ja haihduttavat runsaasti H2O:ta joka on tehokkain kasvihuonekaasu. Kansa kutsuu niitä pilviksi. Sademetsä tuottaa itse suurimman osan sateistaan. Olikos se nyt 80%.

Kaasun kierto ilmakehässä toimii melko lailla vakionopeudella. Kestää tietyn aikaa ennenkuin tehtaan piipusta noussut CO2 kohtaa yhteyttävän kasvin lehden. Tämä aika on yleensä hitaampi, kuin kasvien lahoamisesta syntyneen hiilidioksidin kierto vieressä kasvavaan toiseen kasviin.

Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän puuta poltetaan, sitä enemmän hiilidioksidia ilmakehässä on kullakin ajanhetkellä. Ihan kuin ruuhkaisella tiellä jossa kaistat täyttyvät autoista mutta liikenteen etenemisnopeus ei kasva.

Puuta polttavan tehtaan pitäisi vetää kankaalle pitkät putket joita pitkin syntynyt hiilidioksidi pumpattaisiin suoraan takaisin taimikolle. Talvisin tämä ei tietenkään toimi, sillä puut eivät juuri kasva talvella.

Kun polttaa yhden kokonaisen 80 vuoden ikäisen puun päivässä, niin syntynyt hiilidioksidimäärä pitäisi levittää 30 000 puun juurelle, että niiden keskimääräisellä kasvuvauhdilla saisi syntyneen hiilidioksidin katoamaan sitä mukaa kun sitä piipusta tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elikö fuusiota odotellessa ydinvoimaa. Toivotaan ettei uraani lopu. Tosin ei öljykään vielä loppunut ole.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat