Seuraa 
Viestejä45973

Aika kova kone, vai mitä sanotte ?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6354225.stm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Eipä tuossa mitään erityisen uutta ole. Ongelmat ovatkin nimenomaan softakehityksen puolella, jotta voidaan tehdä ohjelmia, jotka on helppo jakaa usealla prosessorille. Joissakin sovelluksissa tämä on tavattoman helppoa (esim. SETI ja nämä syöpälääke-sovellukset).

Ja lisäongelmana on se, että siinä missä yksittäisten suorittimien määrää on kasvatettu, on niiden rakennetta yksinkertaistettu. Myös tämän takia piirin ohjelmointi käy hankalaksi.

Kuvitteleppa laskevasi neliöjuuria, trigonometriaa ja matriiseja. Käytössäsi on yksi ohjelmoitava graafinen laskin taulukkotoiminnoilla ja symbolisella ratkaisimella, tai 80 kappaletta tavallisia nelilaskimia.

Ennenkuin voi laskea neliöjuuren, ohjelmoijan täytyy tehdä algoritmi joka laskee neliöjuuria pelkästään jakamalla, kertomalla ja ynnäämällä.

Ennen mekaanisia ja elektronisia laskukoneita oli olemassa ammattinimike nimeltä "computer" - "laskija" jonka tehtävänä oli laskea päässä taulukoittain numeroita annettujen ohjeiden mukaan. Ohjeet eli algoritmin oli puolestaan luonut joku insinööri joka tarvitsi laskutoimitusta vaikkapa teräksen lujuusominaisuuksien selvittämiseksi.

Koska ihminen laskee hitaasti, rinnakkaislaskentaa käytettiin hyödyksi erittäin paljon. Huoneellinen laskijoita voisi saavuttaa 0.000 000 000 001 MFLOPS nopeuden, kun ottaa huomioon että tulosten kirjaamiseen kuluu aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä9215

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat