Seuraa 
Viestejä45973

Viikonvaihteen Ilta-Sanomien Plus -liitteestä on Lasse Lehtisen saamat 60 -vuotispäivä onnittelut JPR:lta! Siinä saa Kekkostutkija kuraa oikein kunnolla, mutta LL:n vastaisku on ilmiömäinen, kirje julkaistiin valtakunnallisesti. Kyllä JPR:a nyt mahtaa hävettää ja v*tuttaa! LUKEKAA ja hämmästykää.
Juttu löytyy Lehtisen Blokistakin.

EI uskoisi profesorin sortuvan tuollaiseen alatyyliseen herjailuun.

ttp://www.iltasanomat.fi/plussa/

http://www.lasselehtinen.net/content/category/5/75/102/ lang,en/

http://www.valt.helsinki.fi/staff/jproos/

TOVERI TOHTORIN TAISTELUTERVEISET
Julkaistu 10.2.2007 Iltasanomat Plus -liitteessä.

http://www.lasselehtinen.net/content/view/133/102/lang, en/

Kuusikymmentävuotispäiväni johdosta sain vastaanottaa lukuisia tervehdyksiä eri yhteisöiltä ja yksityisiltä. Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitokselta, sosiaalipolitiikan professori Jeja-Pekka Roosilta tuli kuitenkin lajissaan ylittämätön onnittelu, jonka täten laitan laajempaan jakeluun: "Onnittelen ikääntymisen johdosta! Olen pitkään ollut sitä mieltä että olet yksi lurjusmaisin ja valheellisin suomalainen poliitikko (ja vielä kehnompi historiantutkija) mitä meillä on pitkään aikaan ollut. Odottelen kiinnostuneena missä vaiheessa joudut kiinni epärehellisestä toiminnasta Brysselissä, missä houkutukset ja mahdollisuudet ovat vielä paljon suurempia kuin täällä Suomessa, vaikka täälläkin on jo mahdollista rikastua epäkelvoilla konsteilla.(Uskoakseni olet onnistunut projisoimaan Kekkoseen oman luonteesi huonoimmat piirteet ja käsityksen siitä, että kaikki ovat samanlaisia luihuja vieraan vallan asiamiehiä kuin sinä itse.) Toivon myös kovasti että joudut toistamaan toiveesi Natoon liittymisestä tulevissakin syntymäpäivähaastatteluissa, jos sellaisia tulee. Ainakin Lipponen on niin surkeassa kunnossa että hän ei varmaan pääse tätä iloa näkemään, mutta sinäkin olet tuollainen onneton suomalainen pullukkamies (kumma kun yletön eurooppaintoilusi ei ole johtanut hyvien eurooppalaisten elämäntapojen omaksumiseen...), joten ennuste ei ole kovin hyvä. Natohan olisi pitänyt purkaa silloin kun DDR liittyi Saksaan, se oli se historiallinen ikkuna! Mikä teitä oikeistososiaalidemokraatteja oikein vaivaa, että Nato on teille niin tärkeä asia? Vakavasti puhuen, jos Suomella on joku turvallisuusuhka, niin se liittyy tilanteeseen jossa Baltian maat tai Puola alkavat rettelöidä kunnolla Venäjän kanssa. Siinä tilanteessa saamme olla todella iloisia ettemme ole Naton jäseniä. Ja sinulle siis tosiaan Bush on jonkilainen turvallisuustekijä maailmassa? Toivotan sinulle siis ahkerointia Brysselissä, paljon ilmaisia lounaita ja muuta hyvää ja sitten jossain vaiheessa jotain virheliikettä, liiallista ylimielisyyttä, joka kostautuu. Sehän sinulta luontuu. Juuri sinunkaltaisiasi edusmiehiä ja etujemme valvojia me siellä tarvitsemme, jotta jonain päivänä saamme sanoa hyvästit EU:lle, ainakin sen nykymuodossa. Terveisiä Stubbille, joka sentään on jossain mielessä rehellinen hölmö, kun sinulle tämä EU- ja NATO-intoilukin on luultavasti vain hauskaa peliä, jonka seurauksista et piittaa. Ystävällisin terveisin JPR"
Tunnen onnittelijani vain nimeltä, joten päätin kurkata miehen nettisivuille ja katsoa millaisista lähtökohdista tunnerekisteri on peräisin. Näin professori kertoo itsestään:
"Vanhempani olivat melko konservatiivisia, Viipurin evakkoja, isä oli lisäksi istunut Pietarissa vankilassa jouduttuaan kiinni jääkärivärväyksestä. Hän kuului siis ns. kalterijääkäreihin (jääkärit jotka oli saatu kiinni heidän yrittäessään lähteä koulutukseen ja tuomittu vankeuteen, josta he vapautuivat maaliskuun vallankumouksessa 1917) ja oli heidän puheenjohtajansa 1950–luvulla. Isälle kommunistit olivat myrkkyä, mutta isänmaalliset sosialidemokraatit (kuten Väinö Tanner) kelpasivat kyllä. Kekkonen oli hänen mielestään tyypillinen vallanhimoinen poliitikko joka oli valmis mihin tahansa likaisiin konsteihin päämääriensä toteuttamiseksi. Isän suuret ihanteet olivat Winston Churchill ja John Foster Dulles (jälkimmäinen juuri kommunismin ja Neuvostoliiton tiukkana vastustajana). Hän ei onnekseen koskaan tullut näkemään esiintymistäni ASS:n listoilla ylioppilasvaaleissa tai liittymistäni kommunistiseen puolueeseen, sillä hän kuoli kesällä 1964, juuri minun päästyäni ylioppilaaksi.
Minut nimitettiin Joensuun korkeakoulun apulaisprofessoriksi vuonna 1974. Olin sitä ennen hoitanut Helsingissä apulaisprofessuuria vuodesta 1971 ja väitellyt 1973, minkä jälkeen opetin kaksi lukukautta Los Angelesissa UCLA:ssa (ilman että kukaan kyseli puoluekannan perään). Joensuussa olin vielä aktiivisesti Tutkijaliitossa mukana, samoin kuin SKP:n rivijäsenenä paikallisosastossa, mutta en tuolloinkaan enää millään tavoin keskeisesti.
Neuvostoliitossa kävin ensi kertaa 60–luvulla ja lukuisia kertoja 70–luvun puolella… Aina kun kuubalaiset isot sikarit tulivat asuntolan kioskiin, ostin niitä lukuisia. Nykyään ei sellainen luxus kävisi päinsä, puhumattakaan nyt puolen kilon kaviaaripurkkien syömisestä aamiaiseksi. Ah niitä aikoja … hyväksyin myös Tshekkoslovakian miehityksen valitettavana, mutta kansainvälispoliittisena välttämättömyytenä. Asiat olivat ikään kuin eri osastoissa ja tietysti oli niin, että aivan väärään joukkoon sitä olisi joutunut, jos olisi avoimesti Neuvostoliittoa arvostellut…

Joissakin kohdin on täytynyt vähän lieventää kantaansa (henkilökohtaisen omaisuuden hankkiminen, osakkeiden pienomistus) mutta kaikenlainen yhteiskunnallinen ja poliittinen periaatteettomuus tai korruptio, on edelleen minulle hyvin vastenmielistä. Tämän vuoksi inhoan erityisesti johtavia sosiaalidemokraatteja ja kokoomuslaisia, jotka ovat siis joko pettäneet ihanteensa tai suoraan ostettuja, politiikkahuoria (mitä muuta edustavatkaan Stubbin tai Vapaavuoren vaalikampanjat!). En siis ole takinkääntäjä: en edelleenkään pidä Neuvostoliittoa yhtä pahana kuin natsi-Saksaa (tosin Stalinin pahimpana kautena tultiin kyllä aika lähelle), enkä kadu 60- ja 70-lukulaisuuttani...tulin muuten eronneeksi SKP:stä vasta 80–luvun puolella, Helsinkiin palattuani. Eroaminen tapahtui jättämällä jäsenmaksut maksamatta ja jättäytymällä pois kaikesta toiminnasta. Me hyökkäsimme omia isiämme vastaan. Me pidimme professoreita nollina. Nyt olen opettanut yliopistolla lähes 40 vuotta, ja vieläkään ei ole tullut yhtään aitoa vastaanväittäjäsukupolvea. Itse olen edelleen paljon yhteiskuntakriittisempi kuin useimmat oppilaistani."

Ymmärrän hyvin professorin oppilaita. Minun ei tulisi mieleenikään väittää häntä vastaan.
Lasse Lehtinen

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (40)

Niin, tällä tasolla ne kansanedustajat ovat. Nälvivät toisilleen.

En näe vieläkään mitään syytä, miski tavalliset kansalaiset eivät voisi osallistua päätöksentekoon. Se ei nimittäin kelpaa syyksi, että kansanedustajat ovat enemmän asioihin perhetyneitä kuin kansa. Lapsellisia ja ahneita keskenään riiteleviä pellejä parlamenttitalo pullollaan.

Päättävät asioista omaksi edukseen. Äänestäkää uusia ehdokkaita, niin päästään noista vanhoista vampyyreistä eroon.

Kansalaisedustajia 10 000 nykyisen kansanedustajiston tilalle. Kansanedustajille ainoastaa ulkopoliittisen fasadin rooli. Päätösvalta kansalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En nyt ota kantaa Lehtisen ja Roosin väliseen sananvaihtoon, minusta se on kuin vilu ja nälkä tappelisi. Mutta Roosin kirjeestä eräs kohta kiinnitti huomioni. Ote J-P Roosin kirjeestä:

reino
Mikä teitä oikeistososiaalidemokraatteja oikein vaivaa, että Nato on teille niin tärkeä asia?

Tätä samaa olen myös itse ihmetellyt kovasti. Onhan kyllä tiedossa että demareissa on erittäin oikeistolaisia, mutta se että he kannattavat natoa suorastaan fanaattisesti ihmetyttää. Toisaalta Lipponenhan jo kävi kerran sopimassa Bushin kanssa sotaanlähdöstä, kun asia tuli julki niin ei media lynkannut Lipposta vaan sanan tuojaa.
Uskoisin että Heinäluoman heikko kannatus omien keskuudessa johtuu siitä että hän ei ole julistautunut oikeistodemariksi eikä vasemmistodemariksi. Eero rukka koittaa siinä välissä luotsata eteenpäin, heikoin tuloksin kuten gallupit osoittavat. Heinäluoman kannatus omien parissakin on heikko.
Ei tarvi olla kummoiset ennustajan lahjat kun voi ennustaa että suomi liittyy natoon, merkit ovat jo nyt nähtävillä. Suomen pitäisi nyt korottaa puolustusmäärärahoja, koska mitään korotusta ei ole nähtävissä niin jäljelle jää vain yksi vaihtoehto ja se on NATO.
Tuomiojan ja hänen hännystelijät naiviudessaan ovat puolustusmäärärahojen korotuksia vastaan, tajuamatta että määrärahojen pienentäminen on tie natoon.

Kysymys on vain siitä, että koska olemme NATON jäseniä?

meikämie
Roos on asiallinen ja viisas mies.

Niin, sokeiden valtakunnassa on silmäpuoli kuningas.

Cicero
meikämie
Roos on asiallinen ja viisas mies.Niin, sokeiden valtakunnassa on silmäpuoli kuningas.

Tarkoitin muuten lähinnä sitä, mitä hän sanoi NATO:sta ja oikeistodemareista ja toisaalta sitä, että Kekkosen solvaaminen on poliittista peliä.

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Cicero
En nyt ota kantaa Lehtisen ja Roosin väliseen sananvaihtoon, minusta se on kuin vilu ja nälkä tappelisi. Mutta Roosin kirjeestä eräs kohta kiinnitti huomioni. Ote J-P Roosin kirjeestä:
reino
Mikä teitä oikeistososiaalidemokraatteja oikein vaivaa, että Nato on teille niin tärkeä asia?

Tätä samaa olen myös itse ihmetellyt kovasti. Onhan kyllä tiedossa että demareissa on erittäin oikeistolaisia, mutta se että he kannattavat natoa suorastaan fanaattisesti ihmetyttää.
En myöskään ymmärrä tätä pelkotiloilla pelottelua, jolla hyvin oikeistomieliset rationaalisten asioiden keskinäiseen arvotamiseen suhtautuvat. Oman muistikuvani mukaan Presidentti Ahtisaari esitteli NATO-jäsenyyden pikemminkin yhtenä diplomatiakanavana ja siten yhtenä tärkeänä instanssina maailmanpolitiikassa. NATO:n asemaa maailman tapahtumista tuskin kukaan kieltää?

Itselleni on redusoitunut käsitys, että NATO-kysymys on käytännön tasolla taloudellinen, johon sijoittamista puolustellaan päätöksentekemisen kanavana ja patologisilla pelkotiloilla järjettömiä harhakuvitelmia kohtaan. Ymmärrykseni mukaan sitä vastustetaan myös juuri taloudellisen panoksensa vuoksi suhteessa päätöksen teon mahdollistavan aseman pienuuteen ja patologisella USA ja 'maailmanpoliisi' -vihalla.

Täytyy myöntää, että politiikassa käyty keskustelu asiasta on todella, todella lapsellisella tasolla.

Mitä tuohon JPR:n reipasotteiseen 60-vuotisonnitteluun LL:lle tulee niin onhan myös se huomattava mahdollisuus olemassa, että ja siksi koska kumpainenkaan ei ilmeisesti toisiaan henkilökohtaisesti tunne niin JPR on ollut melkoisessa kännissä onnentoivotuksia kirjoitellessaan.

On siis hyvinkin mahdollista, että LL on palautteensa historian tuntemuksestaan ansainnut, mutta ajankohdan valinta JPR:n kohdalla vaikuttaa kummalliselta.

Pidän JPR:ää ihan muutoin fiksuna miehenä niiden harvan mutta laadultaan erinomaisen kannanoton vuoksi, joita hän on tieteellisen tutkimuksen tärkeyden puolesta esittänyt taannoin vaimonsa kanssa. Kritisoi silloin sosiologien keskuudessa Suomessakin korkeasti arvostettua kreationistia (muistaakseni tapaus oli juuri tuo Pennsylvanian Kitzmiller vs. Doverin koulualue -oikeudenkäynti), jonka vertaisarviointikykyyn ainakin vielä tuolloin luotettiin.

EDIT: osavaltion korajaus... ei siis Kansas.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Crash
Saako saamansa kirjeet, viestit julkaista ilman lähettäjän lupaa?

Ainakin yksityishenkilö saa: kirjesalaisuus koskee vastaanottajan, ei lähettäjän oikeuksia.

Susan Kurosen ja Lasse Lehtisen sanomisilla on vain viihdearvoa.

_________
Koiran kakka+ kissan kakka= kakkaa

[quote="markent"]Susan Kurosen ja Lasse Lehtisen sanomisilla on vain viihdearvoa.

Lasse Lehtinen on omilla kyvyillään noussut, nämä
jejapekat on puolue nostanut. Tasoeron näkee, kun katsoo
tuotakin kirjoitusta. Useimmat proffat ovat näitä
politrukkeja, siksi täällä 3/4 kansasta on harhaan-
johdettuja ryssän renkejä.

Kuule Buskis

etkö muka tiedä, että Lehtinen on KOMUKOIDEN aivopesemien sossujen edustaja. Sen puolueen, joka on suistanut tämän maan kurjuuteen ja epätoivoon.

Jeja-Pekka saavutti tavoitteensa, kun Lasse julkaisi kirjeen. Miten muuten saada maksimaalinen julkisuus jonkun yksittäisen professorin Nato-kärinöille!

Lehtinen meni ansaan niin että heilahti.

Sigmund
Kuule Buskis

etkö muka tiedä, että Lehtinen on KOMUKOIDEN aivopesemien sossujen edustaja. Sen puolueen, joka on suistanut tämän maan kurjuuteen ja epätoivoon.

Sigmundilla on liikuttava usko, että jokainen uusi tulokas on bushman.
Jos busse vielä näitä seuraa, nauranee aikaansaannoksilleen.

Roos on kova kuntoilija, ehkä pullukkaretoriikka nousee kuivakan kestävyysjuoksijan halveksivasta askeesista, Lehtisen historiatutkijataidot on köykäisiksi havaittu hyvin moniaalla, ehkä JPR olisi vähän löysemmin rantein voinut raapustaa, mutta Lehtisen teeskentely siitä, ettei tuntisi kirjoittajaa entuudestaan oikeuttaisi sulkemaan hänet ihmistieteilijöiden yhteisön ulkopuolelle, tieteen tarkkailuluokalle.

Johnny Walker

Lasse Lehtinen on omilla kyvyillään noussut, nämä
jejapekat on puolue nostanut.

Mikä puolue?

-:)lauri

Pidän JPR:ää ihan muutoin fiksuna miehenä niiden harvan mutta laadultaan erinomaisen kannanoton vuoksi, joita hän on tieteellisen tutkimuksen tärkeyden puolesta esittänyt taannoin vaimonsa kanssa.


Anna Rotkirch. Evoluutiofeminismin kärkinimi Suomessa, ties vaikka Pohjolassa?

Crash
Saako saamansa kirjeet, viestit julkaista ilman lähettäjän lupaa?Merteuil
Jeja-Pekka saavutti tavoitteensa, kun Lasse julkaisi kirjeen. Miten muuten saada maksimaalinen julkisuus jonkun yksittäisen professorin Nato-kärinöille!

Lehtinen meni ansaan niin että heilahti.


Oottekste vähän tyhmii vai paljo! Se kirjehän julkastiin iltalehdessä!

Ja mitä Jeja-Pekkan kirjeeseen tulee niin olipas harvinaisen lapsellista tekstii proffalta! Jotenkin tulee kirjeestä muutenki Arkos mieleen. Kaikki muut on pahoja ja korruptuneita paihti minä ihte! MINÄ IHTE!

Sääliksi käy opiskelijoita!

Lassin vastaus oli täysin asiallinen ja rauhallinen.

Retard
Seuraa 
Viestejä28258
Crash
-:)lauri

Pidän JPR:ää ihan muutoin fiksuna miehenä niiden harvan mutta laadultaan erinomaisen kannanoton vuoksi, joita hän on tieteellisen tutkimuksen tärkeyden puolesta esittänyt taannoin vaimonsa kanssa.


Anna Rotkirch. Evoluutiofeminismin kärkinimi Suomessa, ties vaikka Pohjolassa?
Sama mimmi. Antoivat Tieteessä Tapahtuu lehdessä kyytiä Steven Fullerille ja esittivät, ettei häntä tulisi käyttää jatkossa akateemisissa vertaisarviointitehtävistä *). En tiedä mikä on tilanne, mutta toivon sen olevan kuten AR ja JPR esittivät.

*) AR & JPR TT:ssä 2/06: [size=100:1ctxw6pe]Tiedesodan ojasta relativismin allikkoon: Steve Fuller ja intelligent design[/size:1ctxw6pe]

Oikeuden käynnin pöytäkirjoista: Kuhnia ja muita nimiä siteeraten Fuller on tuomassa kreationismia evoluutioteorian sekaan "paradigman muutoksella" ja muilla vastaavilla taikasanoilla: [size=100:1ctxw6pe]Trial transcript: Day 15 (October 24), AM Session, Part 1[/size:1ctxw6pe].

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Crash
Johnny Walker

Lasse Lehtinen on omilla kyvyillään noussut, nämä
jejapekat on puolue nostanut.
Mikä puolue?

SKP

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat