Seuraa 
Viestejä5624

Kuinka saan luotettavasti autosta tulevan veden määrän vaikkapa tyhjäkäynnillä kg tuntia kohti. Tiedetään, että 10 % pakokaasuista on vettä. Mollier ei ulotu kai sinne asti ja pakokaasun koko massavirta on tuntematon. Ihmisistähän tiedetään, että 60 g tunnissa 25 C :ssa. Reaktioyhtälön mukaan saman verran vettä kuin hiilidioksidia. Joku helppo likimääräinen laskutapa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Diam
Kuinka saan luotettavasti autosta tulevan veden määrän vaikkapa tyhjäkäynnillä kg tuntia kohti. Joku helppo likimääräinen laskutapa.

Dieselillä litra vettä/ litra löpöä.

Di
Seuraa 
Viestejä5624

Nyt kuule sain sen laskettua. Vielä pitäs saada tietää paljonko auto haukkaa happea tyhjäkäynnillä.

Jotenkin vaikeita käsittää nuo kostean ilman tiheyslaskut, ilmavirrat ja emissiot. pV=NRT ja pit= ppm*molekyylimassa/ 24.1. Tuokin on ihan tyhjänpäiväinen kaava kun ei tuommosta ppm arvoa saa mistään. Pelkkä yksikkömuunnos. Sitten pitäisi laskea tarkkaan tuolla ekalla ilman tiheyksiä ja paineita kanavassa. Mollierilla loput. osaako joku selittää whatsitallabout.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Diam
Nyt kuule sain sen laskettua. Vielä pitäs saada tietää paljonko auto haukkaa happea tyhjäkäynnillä.

No siitä vaan laskemaan. Paljonko on moottorin tilavuus, paljonko tyhjäkäyntinopeus. Paljonko imasee ilmaa yhdellä kierroksella. Jaat saadun luvun sitten kahdella jos on kysessä nelitahtimoottori. Kaksitahtivehkeissä ei jaeta.

Toisaalta, eiköpä tulokseen vaikuta myös ilmankosteus. Absoluutinen, g/m3.

Ei se kone pyttyjä täyteen imaise tyhjäkäynnillä.

Käännä urku auki, niin ei imupuolella ahdista. Asenna painemittari, niin tiedät suunnilleen, kuinka paljon kone imee ilmaa. Mulla on noin 0,5bar alipaine imusarjassa tyhjäkäynnillä.

EDIT: Ei toimi noin jos on kiisseli.

ilesoft

Käännä urku auki, niin ei imupuolella ahdista. Asenna painemittari, niin tiedät suunnilleen, kuinka paljon kone imee ilmaa.

Hattuvakiokin antaa paremman vastauksen, kun painemittari.
Urku auki vapaastiläähättävä moottori nauttii noin tilavuutensa mukaisesti kakkua. Ennemmin vähän yli, kuin alle.

Di
Seuraa 
Viestejä5624

Everybody supposed to participating
Emissiot kerrotaan massavirralla ja joskus really do.
We reelign andör rockin
till tö breik häv done one coce colla pliis

En tiedä beeverin stetsonin vakion arvoa, mutta sanoisin, että painemittarin antamalla luvulla on parempi lähteä laskemaan, kuin että olettaa ottomoottorin imevän tyhjäkäynnillä iskutilavuuden verran ilman ja polttoaineen seosta.

Edelleen diesel on tässä tapauksessa eri asia, koska siinä ei säännöstellä ilman, vaan polttoaineen määrää. Kiisselimiehet saavat käyttää laskuissaan ihan mitä pipovakiota haluavat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat